Šta je novo?

Combo...problemi

vragolanko

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2006
Poena
304
Oba pitanja se ticu combo roma ali se ne nalaze na istom racunaru.
1. Ranije kada sam ubacivao medij u combo rom on bi ga zavrteo i odmah startovao, međutim sada neće...odem na properties od njega pa na autoplay i tamo je podesen da mi da da izaberem „akciju”...međutim ništa. Kada odem u My comp, D: drive nije ispisan (npr kada ubacim cd/dvd iz casopisa)...kliknem na njega i lepo se otvori sadrzaj gde ima i autorun. Da li zna neko u cemu je fora...kako da vratim na „normalan” rad?
2. Ovo se desava kod drugog racunara. Taj racunar ima combo i DVD rezac. Nešto je ripovano preko Nera i desilo se to da kada ubacim audio cd u combo on „zavija”...sporo ide a kada prebacim u dvd rezac normalno se cuje audio..(samo reprodukcija)..isto se desava kada promenim i audio cd. Izgleda sasavo ali tako je...na propertisu od uredjaja, This device is working propely.
Hvala puno na rešenjima ovih problema
:mad:

1. proveri da li ukljucen autoinsert notification i da li je pokrenut Shell Hardware Detection service
2. proveri da li je ukljucen Digital CD Audio na tom kombu

1. Kako da proverim to?
2. Ukljucen je bio/nece/, pa iskljucim /nece/, pa opet ukljucim/nece/...naravno i posle restarta /nece/.....a cd sa podacima ide ok...samo audio reprodukcija zavija

Meni se desilo da mi posle pokušaja reprodukcije nekog lošeg DVD-a combo potpuno nestane. Ništa nije pomagalo ali je rešeno vrlo prosto. Izbrisao sam celu IDE granu i restartovao komp.

BTW, nešto me zeza combo pa sam probao da flash-ujem firmvare (malo glupo, 1.40 na istu verziju 1.40). Zanimljivo, ali posle toga combo iz potpisa je potpuno resetovao promene DVD regiona, sad region nije izabran a imam 5 promena na raspolaganju.

Problemi sa autorun-om mogu nastati i ako koristiš neki tweak za skrivanje ikona sa desktopa (oficijelni XP način ne pravi problem, na 2k pravi ponekad i on). Nekad sam negde pronašao objašnjenje kakva je čudna veza između skrivanja ikonica i autoplay-a, ali već par godina to ne uspevam da pronađem. Kod ovog problema možeš autoplay da odobravaš koliko hoćeš, ne radi sve dok su ikonice skrivene.

Poslednja izmena:
Gde si brisao granu, u Device Manageru?
Sto se tice autorun-a ne koristim nikakav tweak i inace o XP se radi. Probacu jos da se ovako borim, a sada mi pada na pamet da uradim Repair Xp-a...ako nece milom, onda ce silom :)
Pozdrav

vragolanko je napisao(la):
1. Kako da proverim to?
Start->Run...
kucaj "gpedit.msc" lupi Enter i onda:
Computer Configuration->Administrative Template->System->Turn Off Autoplay i stavi na disabled

Crni, ni ovo mi jos nije resilo problem, uradio sam ali ni'ta. Nekako sve bezim od Repair Win ali ce morati na kraju biti.
Pozdrav i hvala jos jednom svima

Nazad
Vrh Dno