Šta je novo?

Comaq 615 i temp. procesora ?!?

hektor2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
465
Uzeo sam ovaj laptop (nov) Athlon x2 (griffin 65nm) sa Ati 3200 grafickom. Pustio sam neki rendering u After effects-u (zauzece procesora 100% 🙂) i posle 15-20min. renderovanja temperatura se popela na 80 stepeni ?!?!
Eno ga i dalje normalno radi 🙂
Mereno sa najnovijim CoreTemp
U sobi je normalna temp. 20ak stepeni. Pitam se sta ce biti leti kad temperature budu dostizale 30 i vise stepeni.
Da li je ovo normalno ? Da li da ga vracam ?
---

Poslednja izmena:
Sa dužim full load, rekao bih da jeste normalno. Obavezno uključi cool and quiet, da čim smanji opterećenje CPU-a, smanji i takt i brzo se ohladi.

Ukljucen je.....mada kad zavrsi rendering temperatura lagano spadne na 45 stepeni.
U stvari mozda i temperature nisu tako strasne kad pogledam desktop q6600, i na njemu kad je full opterecenje temperatura ode na 70 i vise stepeni, ali sa deeebelim hladjenjem.
Evo i dalje ga mucim 🙂

PS. evo vec smo na 83 stepena 😀. Ipak cu morati da pokrenem paklenu q6600 masinu, ovaj malisa je preslab za ovakvo izivljavanje :d

Poslednja izmena:
Ako vec mucis lap, stavi ga na neki kuler za lap...

Ma ok.....ali kapiram da su projektovani za rad u ovakvim uslovima (pogotovo sto je ovaj dualcore) znaci nisu samo za "ofis" i za surfovanje, vec za malo ozbiljniji rad.
Dzaba da ga ja sad u sred zime hladim......
I ovako sam vec planirao neki notepal.....inace kako se prikljucuju ti ventilatori na notepal-u ? Preko USB-a ?
---

Trebalo bi da je normalno
Ja imam isti laptop sem sto je Turion umesto Athlona i kada picim Crysis temperatura zna da ide i do 78 stepeni, a kada sam radio compile na linux-u zna da ode i do 80 :smoke:
Poredjenja radi, moj burazer ima Dell Studio 1535 sa c2d procesorom na 2 giga(dakle Intel)i kada igra Bioshock npr zna da dogura i do 75, dakle cifre su slicne, razlika je koji stepen tek
Ako planiras da arcis laptop na ovakav nacin - najbolje je da kupis postolje, temperaturu snizava i za 10 stepeni 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno