Šta je novo?

Comaq 615 i temp. procesora ?!?

hektor2

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G / LCPower212
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
48GB
GPU
Intel Arc A770 16GB
Storage
500GB nvme
Zvuk
Ima
PSU
LcPower 600W
Kućište
MS V700
Monitor
Tesla 27"
Uzeo sam ovaj laptop (nov) Athlon x2 (griffin 65nm) sa Ati 3200 grafickom. Pustio sam neki rendering u After effects-u (zauzece procesora 100% :)) i posle 15-20min. renderovanja temperatura se popela na 80 stepeni ?!?!
Eno ga i dalje normalno radi :)
Mereno sa najnovijim CoreTemp
U sobi je normalna temp. 20ak stepeni. Pitam se sta ce biti leti kad temperature budu dostizale 30 i vise stepeni.
Da li je ovo normalno ? Da li da ga vracam ?
---

Poslednja izmena:
Sa dužim full load, rekao bih da jeste normalno. Obavezno uključi cool and quiet, da čim smanji opterećenje CPU-a, smanji i takt i brzo se ohladi.

Ukljucen je.....mada kad zavrsi rendering temperatura lagano spadne na 45 stepeni.
U stvari mozda i temperature nisu tako strasne kad pogledam desktop q6600, i na njemu kad je full opterecenje temperatura ode na 70 i vise stepeni, ali sa deeebelim hladjenjem.
Evo i dalje ga mucim :)

PS. evo vec smo na 83 stepena :D. Ipak cu morati da pokrenem paklenu q6600 masinu, ovaj malisa je preslab za ovakvo izivljavanje :d

Poslednja izmena:
Ako vec mucis lap, stavi ga na neki kuler za lap...

Ma ok.....ali kapiram da su projektovani za rad u ovakvim uslovima (pogotovo sto je ovaj dualcore) znaci nisu samo za "ofis" i za surfovanje, vec za malo ozbiljniji rad.
Dzaba da ga ja sad u sred zime hladim......
I ovako sam vec planirao neki notepal.....inace kako se prikljucuju ti ventilatori na notepal-u ? Preko USB-a ?
---

Trebalo bi da je normalno
Ja imam isti laptop sem sto je Turion umesto Athlona i kada picim Crysis temperatura zna da ide i do 78 stepeni, a kada sam radio compile na linux-u zna da ode i do 80 :smoke:
Poredjenja radi, moj burazer ima Dell Studio 1535 sa c2d procesorom na 2 giga(dakle Intel)i kada igra Bioshock npr zna da dogura i do 75, dakle cifre su slicne, razlika je koji stepen tek
Ako planiras da arcis laptop na ovakav nacin - najbolje je da kupis postolje, temperaturu snizava i za 10 stepeni :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno