Na ovu temu bi mogao da se pise ceo elaborat... Kako necu da te zbunjujem sad (a ni sebe :mrgreen: )... Ukratko, mana bi bila da u sustini moras da poznajes programiranje na dosta visem nivou nego sto ti je to potrebno kada je u pitanju scripting, a prednost bi bila neogranicena mogucnost "kustomizacije", odnosno pavljenje objekata kakvi su ti potrebni... Mada, mozda jos jedna mala digresija bi moga da bude i komplikacija kod registracije COM objekata... Naime da bi ih koristio, oni moraju da se "registruju" na samom IIS-u, a to ne bi radio ti kao developer, nego administrator samog sistema kod provajdera...
Znaci ukratko, mocna ali kontraverzna stvar kada se koristi u "sprezi" sa ASP-om...
Sto se tice resursa, na zalost linkove ne mogu da pronadjem, posto sam preuredjivao "favorite", pa sam slucajno izbrisao ceo ASPlinks folder... Ali mogu da preporucim knjigu koja bi mogla da ti da odgovor na vecinu pitanja (medju njima i ovo) koje bi imao da postavis o ASP-u - znaci Od Pocetka ASP 3.0 u izdanju CET-a... Knjiga je odlicno napisana, i po meni najbolja na temu ove tehnologije koja moze da se nabavi kod nas (a i jedna od bolje napisanih knjiga u vezi programiranja i scriptinga u opste)...