Šta je novo?

Coin up iliti Arkadni Automati

koliko se ja secam pelka je bila kod sadasnje picerije cao kod socijalnog
posle je tu bio podrum pica, sada nemam pojma sta je mada svaki dan prolazim pored tog lokala

ta Pelka je iz nepoznatog razloga institucija za koju znaju i oni 10 i vise godina mladji od mene.
Verovatno su ljudi prvi put dolazili da nagnu kriglu piva i na igrice, ja mislim da su onda kad sam ja isao tamo bili samo fliperi . Znaci samo pivo i fliperi, nista spektakularno pa nisam zapamtio jer je bilo davno . Pelka je bila teta koju ju je vodila chini i se da se pomalo secam njenog lika.

da li je neko cepao Gauntlet?
kod nas u Pazovi je bilo uvek bar tri fliperane (isto koliko i pekara :D) dok sam isao u osnovnu skolu. secam se jednog lika koji je tako igra Gauntlet da kad krenem u skolu u 7 ujutro on tad otprilike krene sa Gauntletom i kad se vracam iz skole lik stigo do neke 147 table i dalje pici sa jednim zetonom :D i onda Pera (matori koji je prodavao zetone) dodje i iskljuci mu aparat iz struje :d :d (posto Gauntlet nije imao kraj...)

i jos jedna napomena: tezina igre zavisi od toga kako je "gazda" podesi pa mi se desavalo da Gauntlet obrnem sa jednim zetonom a desavalo mi se na nekim aparatima da ne mogu ni drugu tablu da predjem... ;(

hmmm
IKARI WARRIORS ???

Sad se ja setih jedne igre koja mi je chesto padala na pamet, ali nisam mogao da se setim imena, i nisam je nashao u MAME, a igrao sam je na automatima otprilike generacija posle Ghosts'n'Goblinsa, po grafici...

Igra je u fazonu Commando, ali mozesh da udjesh u tenk ili helish (a chini mi se i dzip), znam da je bilo tri vozila. Jel ima neko ideju, taj automat sam kod nas vidjao na vishe mesta..

Toliko dobrih naslova sam odigrao u igraonici da vise ne mogu da se setim svih imena.Brat i ja smo jedva cekali subotu ujutro i po ceo vikend smo provodili na automatima. kad se samo setim koliko smo para potrosili mogli smo da otvorimo igraonicu:
Pacman,Operation Wolf,Robocop,Silkworm,Out Run,Chase HQ,Soldier Of Light,Dynamite Dux,Gladiator,Space Invaders,Knuckle Joe,Jungle Hunt,Burger Time,(neka igra sto ides liftovima po staticnom ekranu i sakupljas vocke a jure te zecevi i ostala menazerija),Tiger Road,Kung Fu Master,Yie Ar Kung Fu,Prison Break (ili tako nesto),Street Fighter 1 i 2,MK,After Burner,James Bond...

respect matori ;)

moram ovih dana da bacim ponovo partiju Yie Ar Kung Fu-a :D

Nakon gledanja King of KOng, zapitah se odakle onom liku automat Donkey Kong u kuci?

Isuvise dobro izgleda za mashinu staru toliko godina, jel to neko jos proizvodi te stare
igre za potrebe igraonica, luna parkova itd?

Ok jedna matora sa aparata me zanima ? U ulozi ste kosmonauta naoruzanog laserom izlazite iz svog broda koji odlazi sa ekrana.Krecete se gore dole sredinom ekrana i mozete se okrenuti levo desno da bi pucali na neprijatelje koji nailaze.Posle svakih par nivoa izlazite na brod i borite se sa nekakvim svemirskim majmunom. Dosta sam ovo igrao ali nikako mi ne pada na pamet naziv igre.Dali da kazem kada sam ovo igrao? Pa i nije bilo bas tako davno negde u periodu 1986-87. Uf ala sam omatorio.

Ok jedna matora sa aparata me zanima ? U ulozi ste kosmonauta naoruzanog laserom izlazite iz svog broda koji odlazi sa ekrana.Krecete se gore dole sredinom ekrana i mozete se okrenuti levo desno da bi pucali na neprijatelje koji nailaze.Posle svakih par nivoa izlazite na brod i borite se sa nekakvim svemirskim majmunom. Dosta sam ovo igrao ali nikako mi ne pada na pamet naziv igre.Dali da kazem kada sam ovo igrao? Pa i nije bilo bas tako davno negde u periodu 1986-87. Uf ala sam omatorio.

SKY LANCER
http://www.mameworld.net/maws/romset/skylancr

Nadji rom sa istim imenom, mame pretpsotavljam vec imas... i uzivaj :)
ja sam svojevremeno bio najbolji u kraju u toj igri.... dogurao sam do 176. nivoa (posle 99. krene abeceda u stilu a1, a2, a3....) imao sam preko 3.500.000 i nisam izgubio nijedan zivot.. dok mi nije dojadilo i prodao sam partiju nekom klincu koji je stucao svih 6 zivota za 5 minuta..... tada sam bio 5-6 razred osnovne skole...

davno to bese

Hvala xWolf ta je igra u pitanju .Dali da pomenem kako mi sad naviru secanja na klinacke dane idem da skinem rom pod hitno

Hvala xWolf ta je igra u pitanju .Dali da pomenem kako mi sad naviru secanja na klinacke dane idem da skinem rom pod hitno

hehehe, tako sam se ja lozio kad sam prvi put video mame u akciji.. samo sto su moje klinacke igre bile pre PHOENIX, SCRAMBLE, AMIDAR i jos neke.. a ne SKY LANCER, koji sam igrao najbolje od svih gore nabrojanih, ali pet mi nije prirastao srcu kao prve 3...

javi kad oboris moj rekord u sky lancer... (pise u prvom postu)

hehehe, tako sam se ja lozio kad sam prvi put video mame u akciji.. samo sto su moje klinacke igre bile pre PHOENIX, SCRAMBLE, AMIDAR i jos neke.. a ne SKY LANCER, koji sam igrao najbolje od svih gore nabrojanih, ali pet mi nije prirastao srcu kao prve 3...

Ja ne mogu da predjem prvi nivo u Space Invadersu, da vam se pozalim :(
Otisli refleksi :(

Ja ne mogu da predjem prvi nivo u Space Invadersu, da vam se pozalim
Otisli refleksi

sta da ti radim.. mnogo igras ove moderne igrice...
treba da se vratis "pravim vrednostima"...

sta da ti radim.. mnogo igras ove moderne igrice...
treba da se vratis "pravim vrednostima"...

Nije , ipak su refleksi zaribali. Pored MAME, trenutno se zabavljam gumicarem, debeljkom , prijateljicom, i jos ponecim [specijalno za to imam 2 F16 dzoja + A4 tech-ovu X7 G100 :)]..tako da ... najnovija igrica koju sam igrao je wipeout xl ili little big adventure, ne secam se vise :)

Znas sad bas da se ne pogadjamo ko je sta prvo igrao ja za ovu nisam znao kako se zove.A koliko se secam mislim da je prva koju sam igrao bila galaxians ili tako nesto,za njom je sledio space invaders,phoenix,mooncresta (za ovo me cudi kako sam zapamtio) a prva igra koju sam video je bio asteroids tamo negde 80 ili 81 godine imao sam 6 godina tada a igra kako se zove saznao sam naravno mnogo kasnije.
Kao sto si rekao treba se vratiti pravim vrednostima batali igru na 4 dvd-a koja trazi mainframe iz 80 da bi radila normalno.....
Hehe

Kao sto si rekao treba se vratiti pravim vrednostima batali igru na 4 dvd-a koja trazi mainframe iz 80 da bi radila normalno.....
Hehe

Kakav mainframe... to je spoooooro:p
evo ti citata iz wikipedije za cray x-mp:
"The X-MP was sold with one, two, or four processors and from two to sixteen megawords (16–128 MB) of word-addressable RAM main memory (while initial memory capacity was limited to 16 megawords with a 24-bit address register, the later extended memory architecture XMP/EA raised addressable memory to a theoretical 2 gigawords, in practice the largest memory produced was 64 megawords. The XMP/EA had an 8.5 nanosecond clock), delivering a theoretical peak speed of 942 megaflops. In comparison to modern CPU speeds, the X-MP had less than half of the raw power of Microsoft's Xbox console or less than 8% of an Intel Core 2 Duo E6700 (12.53 gigaflops)[citation needed]. A 1984 X-MP/48 was about US$15 million plus the cost of disks."

Da li neko od vas zna gde mogu jeftino da pazarim ceo automat? Razmisljao sam da ga stavim u stan i cepam malo baloncice u Pangu kad mi dodje....... :D

Ako nista, uradio bih od univera recimo, kuciste i zabio neki matori PC sa MAME32 unutra....jedino bih morao da nadjem policu sa dzojsticima oni su sustinski faktor u svemu tome. Palica i crveno, zeleno, plavo dugme................ehhh ta vremena.......

ja sam se mislio neko vreme da pitam po onim raspalim luna parkovima - ima ih po unutrasnjosti jos - koliko bi trazili za neki street fighter automat :)

Imaš na internetu tone i tone sajtova sa uputstvima kako
napraviti takvu mašinu. Još ako u google pored "PC arcade machine"
ukucaš i "ebay", možeš svašta da nabaviš.

Imaš na internetu tone i tone sajtova sa uputstvima kako
napraviti takvu mašinu. Još ako u google pored "PC arcade machine"
ukucaš i "ebay", možeš svašta da nabaviš.

Jel? Bas "Google" i "eBay"? I kucam "PC arcade machine"? Hmmm.....nikad mi to ne bi palo na pamet ..... thanx a bunch! ;)

Uzgred, "pakovanje" takve masine nije uopste trivijalna stvar, nasao sam na emulation galaxy par korisnih linkova ka sajtovima sa detaljnim uputstvima....ne mogu sad da kopam ponovo linkove, u slucaju da nekog interesuje, mislim da je soba mame32 ili tako nesto....

Definitivno pocinjem Quest po Luna parkovima .... :D

Uzgred, "pakovanje" takve masine nije uopste trivijalna stvar, nasao sam na emulation galaxy par korisnih linkova ka sajtovima sa detaljnim uputstvima....ne mogu sad da kopam ponovo linkove, u slucaju da nekog interesuje, mislim da je soba mame32 ili tako nesto....

Rizikujuci da me opravdano kritikujete da pricam svetogrdje :) predlozicu ti da pre nego sto se bacis u pravljenje probas kombinaciju: laptop,mame i neka 2 bolja wireles joypeda, mozda ce ti biti dovoljno.

Rizikujuci da me opravdano kritikujete da pricam svetogrdje :) predlozicu ti da pre nego sto se bacis u pravljenje probas kombinaciju: laptop,mame i neka 2 bolja wireles joypeda, mozda ce ti biti dovoljno.

zašto laptop i zašto wireless joypedi? :trust:

nema ništa od retro feelinga bez crt i scan linija ;)

zašto laptop i zašto wireless joypedi? :trust:

nema ništa od retro feelinga bez crt i scan linija ;)

Mobilnost je zgodna stvar, npr mozes da sedis na vikendici, igras se sa kumom i usput rostiljas :)

Jel? Bas "Google" i "eBay"? I kucam "PC arcade machine"? Hmmm.....nikad mi to ne bi palo na pamet ..... thanx a bunch! ;)

Ne kapiram šta ti hoćeš/planiraš.

Ako hoćeš sam da napraviš nešto, sigurno će ti faliti neki deo koji ćeš morati da naručiš iz inostranstva. A tutoriala za pravljenje mašine imaš na milion mesta,
to svakako moraš da vidiš sam da li ti neki odgovara.

Ako hoćeš gotovo rešenje, opet ćeš morati da uvezeš iz inostranstva.

Koliko vremena potrosih po tzv buvarama u moje vreme (fliperane, igraonice kako god), sve sam prste izgulio :d Favoriti su mi bili Out Run pod broj jedan, Final Fight ( omiljeni lik siledzija u braon pantalonama na tregere koji je udarao sa obe noge iskosa :smash: ) i Double Dragon. To su bila vremena...... :)

Zna li neko ime jedne igre koju sam igraio do do iznemoglosti (uz olimpijadu :) ). U igri vodis kauboja, a sve se odvija pored voza ili na njemu.

I bila je jos jedna, horizontalno skrolujuca pucacina, protiv ciljeva na povrsini, prostor kroz koji se prolazilo se suzavao i sirio, a jedino cega se jos secam su neke rakete koje su letele po lepim parabolicnim putanjama. Al sam vam pomogao. :d

metal slug.. :banana:

svi me popreko gledali, vid' zensko..! o.0

Nazad
Vrh Dno