Šta je novo?

Coin up iliti Arkadni Automati

Najviše sam vremena izgubio igrajući Gyruss, verovatno zato što je bio jedini automat u kafiću pored škole. A kad se skupilo kinte zna se - pravac rupa na kališu, pa uživancija..

Jesi i na automatima cucao na red armoru :)
Takodje kalis i rupa. Posto smo isto godiste moguce da smo se i sretali.
Black Tiger, jedan i jedini. od mene bolji samo debeli Ali iz drvnopreradjivacke skole :)

Seca li se neko Mr. Heli-ja? ...kostao me je 30 neopravdanih...:eyebrows:

Daj puno ime igre, da vidimo, jer to onaj Heli sa strane ...

Treba pomenuti i Rastan-a, Dragon Ninja (ovo sam najvise cepao u dva igraca), Super Hang On, kao i Popper (aka Hard Head - samo za talentovane), Altered Beast, Cabal

A Metal Slug? :D Kada je ta igra (1. deo) dosao na automate u mom kraju...visio sam od jutra do sutra igrajuci :D

Neko je spomenuo Golden Axe - da, to je bila fantasticna igra. Jos uvek je cuvam na 5.25'' disketi!

A Metal Slug? :D Kada je ta igra (1. deo) dosao na automate u mom kraju...visio sam od jutra do sutra igrajuci :D

Neko je spomenuo Golden Axe - da, to je bila fantasticna igra. Jos uvek je cuvam na 5.25'' disketi!
Spavao sam u Staklencu:D
sto se tice Cadillacs and Dinosaurs tu je svaka prica suvisna,ogulio sam prste od igranja.
Mala ispravka sto se tice legendarne igre Golden Axe,to je i dalje fantasticna igra;).Prvi deo mi je i dalje instaliran na kompu,po nekad ga predjem cisto da se prisetim starih dana,a cuvenu numeru sa pocetka igre "wilderness" cuvam na mobilnom
geek.gif
:D

Poslednja izmena:
Koliko sam ja samo para potrosio na Choplifter,double dragon i galagu.

Joj, koje sam ja pare ostavio na automatima, ne smem ni da mislim o tome. Maltene svaki dan sam visio u igraonicama kroz celu srednju školu. Da vidim čega mogu da se setim:

Golden Exe, Final fight, Streets of rage, Captain commando (ova mi je dušu uzela), Cadilacs and dinosaurs, Cable, Rambo, Mortal combat, Punisher, Samurai showdown, Warriors of fate (odlična), Street fighter 2, Art of fighting, Top hunter...

Igrao sam ponešto od toga kasnije preko MAME-a, ali me nije posebno držalo.

Poslednja izmena:
Pacman, Out Run, Street Fighter...

Ipak u najlepsoj uspomeni mi je ostao Operation Thunderbolt. Automat na Banjici, imao veliki otvor za zetone, tokom inflatornih godina ulazili matori metalni novcici. :) Kupis par zetona reda radi i igras kol'ko hoces sa bezvrednim kovanicama. :-devil-::smoke:

Jesi i na automatima cucao na red armoru :)
Takodje kalis i rupa. Posto smo isto godiste moguce da smo se i sretali.
Black Tiger, jedan i jedini. od mene bolji samo debeli Ali iz drvnopreradjivacke skole :)

Ja se secam kada je Black Tiger doshao na Amigu, nabavio sam ga prvog dana kako se pojavio u Beogradu, i odlichno su ga uradili u odnosu na automat...

Jao pa niko nije pomenuo Tapper :D

Poslednja izmena:
E super, sad ćete vi meni da nađete jednu igru :D. Nisam se mnogo igrao na ovaj način, ali ova mi je bilo super. Ti si bio neki avion što puca i imala je 6 nivou. Od toga su 1, 3, 5 nivo išli s leva na desno, a 2, 4 i 6 odozdo na gore (ili možda obrnuto). Na kraju nivou naravno "kraljica", a tokom nivoa si imao da skupljaš neke velike tačke, ko loptice, koje su letele uz tebe i ispaljivale isto što i ti. Sećam se da je jedan nivo s leva na desno bio sav u nekoj vatri gore i dole i koja je mogla da te zakači kao vatreni luk koji se s vremena na vreme pojavljivao.

To je sve što se sećam :D Aj pomagajte - koja je ovo igra :).

E super, sad ćete vi meni da nađete jednu igru :D. Nisam se mnogo igrao na ovaj način, ali ova mi je bilo super. Ti si bio neki avion što puca i imala je 6 nivou. Od toga su 1, 3, 5 nivo išli s leva na desno, a 2, 4 i 6 odozdo na gore (ili možda obrnuto). Na kraju nivou naravno "kraljica", a tokom nivoa si imao da skupljaš neke velike tačke, ko loptice, koje su letele uz tebe i ispaljivale isto što i ti. Sećam se da je jedan nivo s leva na desno bio sav u nekoj vatri gore i dole i koja je mogla da te zakači kao vatreni luk koji se s vremena na vreme pojavljivao.

To je sve što se sećam :D Aj pomagajte - koja je ovo igra :).

na pamet mi pada salamander ali ne mogu 100% da se setim da li je imao odozdo na gore nivoe.inace disposible hero sa amige je bio kao neki remake ovog coinup hita
edit:
izgleda nije salamander jer nije imao odozdo na dole skrolovanje.mada mi je zbog vatri gore i dole bio najslicniji tvojoj "misterioznoj" igri
edit2:
salamander 2 je imao i odozdo na gore skrol http://www.solvalou.com/subpage/collection/all/salamanderSeries/title mozda je to?

Poslednja izmena:
Igrao sam jednu igricu kojoj se ne secam imena, pa ako mi neko moze pomoci da se prisetim :)
Vodis fightera koji baca buzdovan i ubija okolo, a sa strane ima mana i vrte se magije pa zavisno od magije ratnik se pretvara u razlicita stvorenja, secam se kamena i svinje.
:)

na pamet mi pada salamander ali ne mogu 100% da se setim da li je imao odozdo na gore nivoe.inace disposible hero sa amige je bio kao neki remake ovog coinup hita
edit:
izgleda nije salamander jer nije imao odozdo na dole skrolovanje.mada mi je zbog vatri gore i dole bio najslicniji tvojoj "misterioznoj" igri
edit2:
salamander 2 je imao i odozdo na gore skrol http://www.solvalou.com/subpage/collection/all/salamanderSeries/title mozda je to?

Ma jeste ovo ta igra

250px-Salamander_03.png

samo ti me ti zbunio s tim da nema odozdo na gore.

Igrao sam jednu igricu kojoj se ne secam imena, pa ako mi neko moze pomoci da se prisetim :)
Vodis fightera koji baca buzdovan i ubija okolo, a sa strane ima mana i vrte se magije pa zavisno od magije ratnik se pretvara u razlicita stvorenja, secam se kamena i svinje.
:)

mislim da se igra zvala troyan ili nesto tako lol.opet nisam 100% siguran ali znam na sta mislis i ne mogu odmah da se setim tacnog imena.znam da je za tadasnje standarde grafika i animacija bila ok

eh ivke "dedo" :d

@bane

imas salamandera za mame emulator

Poslednja izmena:
Skoro sve to što ste naveli sam igrao i sve su masterpiece-ovi aparata (matorci me jurili po klubovima i luna parkovima,ali mi je ćale gledao kroz prste jer je i on tako bio zaluđen ali za flipere i bilijar).Ne videh da je neko naveo onog klinju što mlati čekićem pa kad pokupi kao neki POW onda čekić postane ogroman (mislim da se zove nešto kao Hari Hamer bla bla),pa onda ona blesava odbojka i street basket,pa Alien na aparatima etc etc ccc mada su to mlađi naslovi čini mi se.

Pozz za OldSchool :)

Poslednja izmena:
Skoro sve to što ste naveli sam igrao i sve su masterpiece-ovi aparata (matorci me jurili po klubovima i luna parkovima,ali mi je ćale gledao kroz prste jer je i on tako bio zaluđen ali za flipere i bilijar).Ne videh da je neko naveo onog klinju što mlati čekićem pa kad pokupi kao neki POW onda čekić postane ogroman (mislim da se zove nešto kao Hari Hamer bla bla),pa onda ona blesava odbojka i street basket,pa Alien na aparatima etc etc ccc mada su to mlađi naslovi čini mi se.

Pozz za OldSchool :)
Hammerin' Harry
http://www.arcadehits.net/index.php?p=roms&zip=hharry

Moze li jedna pomoc i za mene u vezi otkrivanja igre:

-igra je u fazonu golden axe-a znaci neki hack'n'slash u izometrijski 3D,moglo se ici kontinualno levo i desno bez skakanja sa slike na sliku (golden axe je bio slika po slika) i moglo se ici mnogo vise gore i dole zavisi kako je put isao ali je u glavnom bio sa leva na desno
-likovi su po velicini na ekranu manji od golden axe-a ali ipak veci od diabla
-u srednjovekovnom je fazonu
-moze se birati par likova medju kojima je neki ratnik (mislim da je imao metalni oklop) kao i neka CAROBNICA (mislim da je imala plavu odecu),
-mislim da su svi likovi imali specijalne magijske moci koje ste mogli pustati sa vremena na vreme
-prvi nivo pocinje u nekom zamku sav od kamena i mislim da ima nekih kostura kao i nekih rotirajucih buzdovana na lancima koji su se vrteli u mestu

Ovu igru sam pokusavao da igram na automatu pre 15-16 godina ali sam brzo gubio zivote tako da nisam se odaljio od pocetka ali igra je preterano zarazna pa bih hteo da se ponovo oprobam.

pozdrav
Devil 2000

Poslednja izmena od urednika:
Sad se ja setih jedne igre koja mi je chesto padala na pamet, ali nisam mogao da se setim imena, i nisam je nashao u MAME, a igrao sam je na automatima otprilike generacija posle Ghosts'n'Goblinsa, po grafici...

Igra je u fazonu Commando, ali mozesh da udjesh u tenk ili helish (a chini mi se i dzip), znam da je bilo tri vozila. Jel ima neko ideju, taj automat sam kod nas vidjao na vishe mesta..

Devil 2000, u pitanju je skoro sigurno igra Dark Seal, takođe jedna od mojih omiljenih svojevremeno.
http://emustatus.rainemu.com/games/darkseal.htm
Možeš je pokrenuti preko MAME emulatora, samo skini ROM sa neta. Takođe, probaj i King of Dragons, ako već nisi.

Ajde sad nek pomogne neko meni. Igrao sam jednom neku SF makljačinu, ne znam ime. Ono što je bilo zanimljivo kod nje je da kada ti protivnik priđe borba prelazi iz C&D fazona u Street Fighter fazon, tj. povlačenje palice na dole prestaje da vodi lika na dole, već postaje čučanj.

Takođe, interesuje me tačno ime igre sa kečerima u kojoj se kao borac pojavljuje i Hagar, lik iz igre Final Fight.
Edit: Našao sam ovo drugo, reč je o igri Saturday Night Slam Masters.

Poslednja izmena:
Sad se ja setih jedne igre koja mi je chesto padala na pamet, ali nisam mogao da se setim imena, i nisam je nashao u MAME, a igrao sam je na automatima otprilike generacija posle Ghosts'n'Goblinsa, po grafici...

Igra je u fazonu Commando, ali mozesh da udjesh u tenk ili helish (a chini mi se i dzip), znam da je bilo tri vozila. Jel ima neko ideju, taj automat sam kod nas vidjao na vishe mesta..

Lupam : da nije SWIW ili Silk Worm

MORBIUSE, HVALA VELIKO :wave:

nisam verovao da cu ikada vise igrati tu igricu,
znam da sam uvek birao nindzu ali nisam bio bas vest ili je igrica bila teska
idem sada da je skinem
evo idu suze radosnice:D
mislim da je i ovaj automat bio u PELKA igraonici u ns-u
pozdrav

To je ta sto sam i ja pitao :) Samo sto sam ja igrao sa Knightom :)

Moribuse hvala veliko :d

MORBIUSE, HVALA VELIKO :wave:

nisam verovao da cu ikada vise igrati tu igricu,
znam da sam uvek birao nindzu ali nisam bio bas vest ili je igrica bila teska
idem sada da je skinem
evo idu suze radosnice:D
mislim da je i ovaj automat bio u PELKA igraonici u ns-u
pozdrav

Da li je PELKA lokal koji je docnije postao DALI kafic ? (Danas ne znam sta je)
Voleo bih da mi opises kakvo je to mesto bilo (ako je to to ), jer ja sam tada tu negde stanovao a ipak sam jako retko odlazio za vreme odmora u osnovnoj tamo ('74 sam godiste)
Znaci, ja se ne secam nikakvih automata tamo.:bottle:

U periodu od 1987 do 1991:
Gryzor,Renegade,Commando.Super Hang-On ,Track& Field,Black tiger,Xevious,Time Pilot,P47,1942,Circus Charlie,Sly Spy,Gang Wars,The Combatribes,Double Dragon 3 - Rosetta Stone,Bionic Commando,Green Beret,Cabal, cuveni Joust,Gaplus,Yie-Ar Kung Fu,Son of Phoenix,Popeye....
Uh ovo je jedno 10 % cega mogu da se setim . Jednom mesecno je u lokalnu igraonicu dolazio neki lik sa lemilicom i onim velikim plocama pa bi bilo okupljanja da se vidi kakve ce nove igre da budu....
Ako je neko mozda igrao jednu igru (bilo aktuelno 1989) igde imas nisan kao npr Operation Wolf samo sto ti skrolujes ekran levo-desno, vidis plavkastu siluetu lika kojeg vodis,prva staza su neki gangsteri i Al Capone je boss,a mislim treca ili cetvrta je neki ninja sto skace po ekranu i sora te surikenima:D:smash:
Ako neko zna naziv,pa da skinem za MAME:wave:

NJUJORK 1939 se zvala, ali se mogla naci pod jos par imena

Na romnationu se vodi pod empire city ;)

Poslednja izmena:
Od svih koje sam igrao C&D i Metal Slug 2 su mi najdraze.
Takodje moram da pomenem Aero Fighters 2 i Street Hoop.

Nazad
Vrh Dno