Filo je napisao(la):cm cu da menjam jer je mnogo bucan
a sad...kad bi se javio neko ko ima codegen a ne ko ovi iznad![]()
Uzeo sam upravo napajanje o kome govoriš oko Nove godine i posle nekog vremena "nešto" crče. Komp. se samo ugasio tokom rada. Prvo sam pomislio da je napajanje. Ortak donese svoj no-name PSU, crko je istog trena kada smo probali da upalimo mašinu.Filo je napisao(la):m?
jel zna neko nesto?
400w, 12cm ventilator, ~20€
ili nesto drugo slicnih karakteristika cime bih zamenio ovaj cooler master kog trenutno imam(malo je bucan za moj ukus)
jegor je napisao(la):Ispostavilo se da je matična ploča crkla i da se napajanje
zaštitilo od crkavanja tako da sam zadovoljan, što se toga tiče.
StefanGTR je napisao(la):HEHEHE :d :d :d
Pa care napajanje je trebalo da sacuva maticnu plocu i da ono rikne ako mora , a ne maticna ploca!!! :smash:
Imam isti taj od 400W, radi OK (da kucnem u drvo).Filo je napisao(la):cm cu da menjam jer je mnogo bucan
a sad...kad bi se javio neko ko ima codegen a ne ko ovi iznad![]()
Potpuno si u pravu u slučaju da je bio neki naponski šok iz mreže, ali čini mi se da toga nije bilo. Ploča mi je bila malkice sumnjiva i pre crkavanja.StefanGTR je napisao(la):HEHEHE :d :d :d
Pa care napajanje je trebalo da sacuva maticnu plocu i da ono rikne ako mora , a ne maticna ploca!!! :smash:
jegor je napisao(la):Ko hoće više da da neka uzme LC ili Chieftec. Ko je baš pri parama neka uzima firmirano.
CoolerMaster napajanja obično imaju senzor temperature na ulazu vazduha. Ako je unutar kućišta toplo (oko 50C) senzor automatski potera ventilator na maximum i to se onda čuje. To se pominje i u dokumentaciji, naročito važi za slabije projektovana i tesna kućišta. Obično je dovoljno dodati neko blago provetravanje (npr. tihi ventilator) pa se i on utiša, ako imaš od nekog da pozajmiš za probu...Filo je napisao(la):cooler master kog trenutno imam(malo je bucan za moj ukus)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari