Šta je novo?

Codegen 604AL w. LCD

Bane-Nis

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2000
Poena
660
Sta mislite o ovom kucistu? Lepo je na oko ali interesje me vredi li investirati skoro 3000 din za njega? Ima li ko iskustava sa doticnim?
Inace taj Codegen nosi napajanje od 400W sa 12cm fanom...

b_242.jpg

b02_242.jpg
b03_242.jpg

tricod_atx-604al-01.jpg

Poslednja izmena:
Slicna resenja sam vidjao ranije na Eurocase modelima. Ugradili su lcd umesto ulaznih otvora za vazduh. Mislim da ce provetravanje u ovakvom modelu da bude problematicno.

Poslednja izmena:
Moj drug je uzeo ovakvo kuciste... ali su mu stavili jace napajanje cooler masterovo... sad da li su hteli vise para da mu uzmu ili nisu bili sigurni da li ce terati c2d 4300 kako treba... nije lose odradjeno unutra... ima mesta... dobija se jedna 8mica nazad da izvlaci vazduh... a mislim da bi trebalo da se stavi na stranicu dole barem jos dve 9-ke... da uvlace vazduh prema grafickoj...

Displej ne izgleda loše, ali ostatak kućišta... ne mogu reći da mi se svidja + previše je zatvoreno, a nazad samo osmica za izvlačenje vazduha.
Ako se tebi svidja samo napred, bar ovde je konsatovano i potvrdjeno bezbroj puta da su ukusi različiti.

Displej ne izgleda loše, ali ostatak kućišta... ne mogu reći da mi se svidja + previše je zatvoreno, a nazad samo osmica za izvlačenje vazduha.
Ako se tebi svidja samo napred, bar ovde je konsatovano i potvrdjeno bezbroj puta da su ukusi različiti.

I meni se nesvidja sto je toliko zatvoreno... ja imam slicno kuciste frontier vito ali je leva stranica izbusena i stavljeno mesto za jedno 9-ku... ima isto displej ali je duplo manji od ovog na codegenu... jedino mi se kod vito-a nesvidja to sto su 5,25'' mesta manja nego sto trebaju da budu pa se tesko uglavi opticki uredjaj...

I meni se nesvidja sto je toliko zatvoreno... ja imam slicno kuciste frontier vito ali je leva stranica izbusena i stavljeno mesto za jedno 9-ku... ima isto displej ali je duplo manji od ovog na codegenu... jedino mi se kod vito-a nesvidja to sto su 5,25'' mesta manja nego sto trebaju da budu pa se tesko uglavi opticki uredjaj...

Mislis na Frontier vito (alias "aurora") ili neko drugo??

Poslednja izmena:
Odlično

Imam ovo kućište i izuzetno sam zadovoljan sa njim. Čak nisam dodavao ni dodatne kulere niti bilo šta drugo i evo fala bogu već 4 meseca radi savršeno, da kucnem u drvo!
Jedino nisam zadovoljan mestom za USB, slušalice i mikrofon koji su na dosta nezgodnom mestu ukoliko računar držite sa svoje desne strane.
Sve ostalo je ok. čak dobro rade i senzori za toplotu.

Video sam ovo kuciste na IT-svetu cini mi se,bili su neki komentari gde su ljudi imali probleme oko prikljucivanja displeja.Inace ne izgleda lose.

Poslednja izmena:
Video sam ovo kuciste na IT-svetu cini mi se,bili su neki komentari gde su ljudi imali probleme oko prikljucivanja displeja.Inace ne izgleda lose.
Pa nema tu nikakve filozofije prikljucivanja. Jedan MOLEX konektor za napajanje displeja, tri konektora za ventilatore i 3 termo senzora koja postavljas sam gde zelis i to je sve.

Poslednja izmena:
Ja imam Codegen Briza i prezadovoljan sam s' obizrom na cenu.
Gledao sam i to sa LCD-om ali je lim mnogo tanji nego na brizi i mislim da se ne isporucuje sa dodatnim fan-ovima, a uz brizu idu 2 komada :)

ako za 35 eura mozete jedino da kupite kvalitetnog kineza ovo je kao Slag na tortu.a oni koji nece da izdvoje bar 100 jura za npr Chieftec dx-01b a hoce da guraju unutra jake masine ili nisu spremni da daju jos 10 eura za dva fan-a , ne trebaju ni da ucestvuju u raspravi.

Ovo je ipak low cost kuciste i za taj novac dobicete fensi a i koristan i lep dispej napred,jos ako izrada i raspored unutra nisu losi kao sto kazete. NARAVNO DA VREDI tih 3000 dinara

jos nesto zaboravih reci drugar koji sklapa konfe i prodaje ih , kupuje neka blueberry kucista ima ih u gigatronu za oko 35 eura.ja sam mu rekao da je to sigurno njesra jer sta god sam video od tog bluebe... nikad nista nije valjalo.Ali mogu vam reci da to kuciste uopste uopste nije lose posebno kvalitet zavrsne izrade unutrasnjosti kucista.sve je glatko,nema sanse da ce te prilikom sklapanja kompa da se ogrebete ili slicno. tako da ako nekom treba jeftino kuciste moj predog je to

pa nije valjda da codegen ima kucista sa tanjim limom od brize, bocna stranica je kao veoma tanko parce lima. od codegenovih kucista najbolja je m serija ali je bolje da dodas jos malo para i uzmes nesto kvalitetno.

da li je iko video kuciste o kom sam pricao i imao prilike da ga iskoristi?

Da, uzeo sam ga za suraka. Nemam primedbi za sada. Koliko ce display trajati, nemam pojma. Verovatno godinu dana, kolika je garancija.

Vrh Dno