Šta je novo?

Codec Pack - ali za Encoding

• Začetnik teme Začetnik teme Slayer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
dakle koji je najbolji? Skinuo sam K-lite i full i mega i oba imaju premalo... nece da puste .wmv, i fali dosta Microsoft-ovih kodeka... ACE mega codec pack 6.03 je preglomazan i usere mi sistem...

Imate li jos neke predloge? Treba mi codec pack kojki je kompletan, ali bez suvisnih kodeka koji samo opterecuju kao sto ih ima Ace!

hvala

mpc, ffdshow, qucktime, real i to bi bilo sve za puštanje.
što se tiče enkodiranja, tu insatliraš samo ono što ti treba.
vervatno nećeš enkodirati u sve formate 😉

Poslednja izmena:
Meni sa K-Lite Mega Codec Pack-om MPC pušta .wmv fajlove. Inače, za enkodiranje bih ti preporučio xvid i h.264 (oba su u KLMCP-u).

Što se MS codec-a tiče, postoji onaj MS paket (baš Microsoftov), ja sam naveo URL na nekom od mojih postova ovde (edit, našao sam: http://benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=673774&postcount=4 ). Dešavalo se da mi reprodukcija WMV brlja a posle instaliranja tog paketa sve radi OK.

Xvid je dobar i besplatan, za DivX 6 je potrebna licenca za encoding, dekodiranje je free (ja imam onu licencu koju su delili povodom nekog jubileja, neko je ovde javio).

Treba imati na umu da je DivX 6 mnogo brži od Xvid-a. Takođe, DivX filmovi mnogo bolje izgledaju ako se reprodokuju sa DivX-om nego sa Xvid-om ili ffdshow. No, prilikom reprodukcije DivX je hardverski mnogo zahtevniji pa mogu da ga preporučim samo za jače mašine. Ali ko može - zaista se isplati reprodukovati DivX u njemu.

Poslednja izmena:
encoding ide samo Divx 6.1.1 codec-om, ali u gomili slucajeva kad otvorim virtual dib-om neki video fajl da bih ga rekompresovao ne moze VDUB da ga procita i kaze mi da kodeci koji se koriste za citanje u WMP-u (ffdshow?) nisu dovoljni i da mi treba nestyo drugo... primer je h264

evo slike, pa vidite koja me poruka nervira redovno

Poslednja izmena:
Slayer je napisao(la):
kaze mi da kodeci koji se koriste za citanje u WMP-u (ffdshow?) nisu dovoljni i da mi treba nestyo drugo... primer je h264
Idi u VFW configuration sekciju ffdshow i odobri h264 u decoder -> codecs

Slayer je napisao(la):
encoding ide samo Divx 6.1.1 codec-om, ali u gomili slucajeva kad otvorim virtual dib-om neki video fajl da bih ga rekompresovao ne moze VDUB da ga procita i kaze mi da kodeci koji se koriste za citanje u WMP-u (ffdshow?) nisu dovoljni i da mi treba nestyo drugo... primer je h264

evo slike, pa vidite koja me poruka nervira redovno

Pa ja potrazim na google-u vfw codec za odgovarajuci format. Obicno ima za sve 😉

veruj mi, ja googlujem 12h dnevno, ali nikako ne mogu da nadjem... od skoro ne mogu da nadjem ni za wmv :-|

wiz011 je napisao(la):
Idi u VFW configuration sekciju ffdshow i odobri h264 u decoder -> codecs

OK, hvala! 🙂 otvorio mi je VDUB taj H264 video i nije prijavio onu poruku. Ali jos uvek ne mogu da pustim wmv fajl pomocu MPC-a... tj nista sto se tice widnows media formata ne funkcionise... ni audio ni video

zanimljivo je sto sa WMP 9.0 ja mislim sve radi OK

Nazad
Vrh Dno