Šta je novo?

CoD: Modern Warfare 2

"In fact, the Steam ban hammer is coming down on about 2,500 confirmed #MW2 cheaters on PC today."

Ne znam koga to love sada, kad na piratima ne radi MP ima vec 2 nedelje.

Postoje i čiteri sa originalima :)

Ne radi na piratima MP ali rade na legalnim cheatovi ;)

samo pirati cheatuju ?
Zasto nema pravo? Obicno banuju keyeve za online play, tako da nemoras da brines igraces sp.

Poslednja izmena:
samo pirati cheatuju ?
Zasto nema pravo? Obicno banuju keyeve za online play, tako da nemoras da brines igraces sp.

Ne znam sto se meni direktno obracas :).
Nemam original, a i dok je pirat radio, igrao sam pola sata dnevno :).

heh pa njihovo je pravo da ti ne dozvole da koristis ni single ako koristis CHEAT ... po meni sasvim logicno .. ja bih napravio taki virus da ako cheat - uje da ti izgori hard disk u najmanje ... posto nema gorih ljudi od takijeh :)

Mozemo da raspravljamo o etici njihovoj ali o pravnom delu ne mozemo ;)

heh pa njihovo je pravo da ti ne dozvole da koristis ni single ako koristis CHEAT ... po meni sasvim logicno .. ja bih napravio taki virus da ako cheat - uje da ti izgori hard disk u najmanje ... posto nema gorih ljudi od takijeh :)

Mozemo da raspravljamo o etici njihovoj ali o pravnom delu ne mozemo ;)

Ajd objasni mi taj pravni deo :).

Nasli su rupu u igri pa istu koriste, ko je tu kriv, pa vise onaj ko je rupu ostavio :).

Ajd objasni mi taj pravni deo :).

Nasli su rupu u igri pa istu koriste, ko je tu kriv, pa vise onaj ko je rupu ostavio :).

Znaci tebi je krvi ko je ostavio knjigu u izlogu a ne ko je ukrao iz izloga i posle objavio svoju na konto iste te ?? i zaradjuje pare ??

Kako varaju kad nemaju ~.
I pa sta ako varaju, otkud IW pravo da im blokira Steam nalog i tako onemogucava i igranje singleplayera.

Tako steam (VAC) oduvek funkcioniše. Oni koji dobiju VAC ban mogu još uvek da pristupe svom acc-u, ali igru na kojoj su dobili ban više ne mogu da igraju online (tu igru, ili sve igre koji koriste isti engine), npr. ako si dobio ban na nekoj source igri više nećeš moći igrati online TF2, L4D, L4D2, CS:S, DoD:S.

I još na stranici profila onog ko ima vac ban to piše crvenim slovima da to svako može da vidi :smoke:

I za čitovanje ti ne treba konzola, čak šta više VAC ban se ne može dobiti ni jednom komandom koju unosiš preko ~, niti editovanjem .cfg fajlova.
VAC ban se dobija zbog zvog "modifications to a game's core .EXE and .DLL files", i to naravno ako se to poklapa sa poznatim cheat-om u njihovoj bazi.

Evo ovde imaš stranicu sa listom dosad VAC banovanih accounta:

http://www.vacbanned.com/

Znači 316000 accounta...

Inače kada praviš svoj nalog pita te da li prihvaćaš "SSA", to je njihova pravna osnova...
http://store.steampowered.com/subscriber_agreement/

Poslednja izmena:
Nisam nikad bio cheater...
Al neka me neko podseti da nikad ne kupujem igre preko Steam-a, jer je to gore i dalje sve maglovito, mislim da je to preterana kazna.

Za chitovanje treba da bude odgovoran admin dedicated servera :).

Znaci tebi je krvi ko je ostavio knjigu u izlogu a ne ko je ukrao iz izloga i posle objavio svoju na konto iste te ?? i zaradjuje pare ??

nije niko nista ukrao, u tome je poenta, lose ti je poredjenje

ne chitujem, nije mi interesantno i mator sam za to :)

ali oduzeti pravo igranja nekom ko je pronasao rupu u igri i iskoriscava je a pri tom nema nikakve materijalne koristi? to je retardirano i preterano

to sto su oni ukinuli ded.serv. admine kickovanje i sve ostalo ne daje im pravo za ovako bahato ponasanje da bi pokrili svoju nesposobnost....

imam original igre, i neopevano je njesra u mp-u u poredjenju sa bilo kojim ozbiljnim fps... cisto da se ogradim, da sam igru igrao, platio, i veliko njesra je (konzolasima je sigurno vrh jer konachno mogu nesto da pogode sa dzojpedom jer nevidljivi hitbox oko igraca povecava shansu za pogotkom oko 200%)

Poslednja izmena:
Pa isto je radio i punbaster, kad bi te banovao zbog čita, sa tim serial key-em više nisi mogao igrati na serverima koji koriste pb...

FrankBlack-Ovde se sigurno ne govori o rupama u igri koje neko koristi vec o citovima u smislu hakovima:WallHack(svi smo imali prilike da vidimo video jos prvog dana kako radi isti na MW2),onda AimBot,i apsolutno podrzavam IW ,AVi bilo koga drugog ko ko banuje na ovakav nacin ,nadam se da takvi citeri ne mogu ni sp vise da igraju.Imas i modovanje konfig fajla(sto je po meni cit zbog sledeceg: ) cimme dobijas npr no recoil i svaki metak da pogodi neprijatelja bez koriscenja hakova.

Npr u cod4 imam ortaka (iz mog bivseg klana-on je i dalje aktivan) i sad skoro ceo taj klan koristi modovani konfig gde npr uzmes kalas ,isti nit skace a svaki metak gadja glavu,a pritom je preko istog konfiga iskljucen dim (i posle se pitas kako te neko video kroz dim) kao i trava (da bi se lakse videli snajperisti u travi),itd...

Npr u cod4 imam ortaka (iz mog bivseg klana-on je i dalje aktivan) i sad skoro ceo taj klan koristi modovani konfig gde npr uzmes kalas ,isti nit skace a svaki metak gadja glavu,a pritom je preko istog konfiga iskljucen dim (i posle se pitas kako te neko video kroz dim) kao i trava (da bi se lakse videli snajperisti u travi),itd...

Taj ne bi mogao igrati ni 5min na nekom ozbiljnom Dedicated serveru.
Dobio bi IP Perm Ban ko vrata ;).
Pa sta mislis da admini ozbiljnih servera ne znaju za te stvari.
Aimbotove sam i sam upoznao, cim se neko pojavi takav, momentalno dobije ban, a ako trenutno nema admina na serveru, onda svi lepo izadju i sacekaju da budala ode.
A ovo za dim je takodje lako provaljivo ;), pa *** ima death camera. Ok, moze 1-2 da ga ukenja, al ne moze stalno ;).
Ovo za travu nisam do sad primetio, al kapiram da je i to lako provaljivo, sve zbog death kamere :).

E vidis fora je sot kad te ubije kroz dim i kad iskljuci travu death cam to ne pokazuje;),jer ti to nisi uradio u svom config fajlu takod a ti vides samo da si roknut kroz dim ,ili ako si snajper u travi onda se pitas kako li me je nasao;)

ZA aimbot i wh prvo se lako izvaljuje drugo malo teze osim ako ga lik bas ne zloupotrebljava,tako da ma koliko ozbiljan bio server uvek ima propusta i onih koji wh i konfig koriste na pametan dnacin tako da ti treba celo vreme bar 2-3 partije da ga posmatras da bi ga izvalio

Aha, pa nisam to znao da se ne moze videti preko death kamere.
Al, nisam se do sad sretao sa tim, tj. niko me nije ubio na taj nacin.
Ja igram vec nekoliko meseci na jednom kanadskom serveru, i uvek dolazi ista ekipa, znaci od 36 igraca, bar 10-15 bude uvek isti ljudi, i mi i budemo uvek u vrhu, usput neko svrati da bude meso za rostiljanje :d.

Svi smo se sretali s time,samo sto je drugacije kad ti se razjasni zasto neki imaju mnogo srece kroz dim ili travu(tj kad licno vidis sta radi bindovanje kontrola i modifikovanje igre preko configa) kao sto je i fora da igras u 8*6 sa svim iskljucenim(uvek sam mislio da je zbog fpsa,medjutim fora je kad utepas grafiku i efekte mnogo lakse vidis neprijatelja) i zato tako igraju "pro" igraci=kombinacija config+8*6 rezolucija sa svime iskljucenim.Ja nazalost tako ne mogu da igram,jer ima razloga zasto sam kupio jaku grafiku kao sto ej i pitanje casti da igras bez ikakvih modifikacija i citova

Poslednja izmena:
Pa mora da sam imao mnogo srece :D, jer me stvarno niko nikad nije ubio kroz dim, ili kroz travu a da sam skroz sakriven.

Ti si onda bas srecnik,mene su u cod4 i sad u cod5 redovno tako ubivali:D
A zanimljiv ima bag u cod4,kad neko legne u travu,kad uzmes snajper i gledas u istu sa dignutim snajperom kroz skop jako je mala sansa da ga primetis ako se ne mrdne ,dok kad spustis snajper i gledas preko mape golim okom vidi se kao brezuljak (svetlije boje od trave):D

A ovo gore je mozda razlog zasto je izbacena konzola u 6ici...

Poslednja izmena:
@ D-Devil
Neke stvari koje si naveo uopste nije moguce iskljuciti iz COD4 preko configa tako da mislim da nisi bas najbolje informisan. A to sto deluje kao da nema recoila je zbog neceg drugog... Ali necu o tome ovde da sad detaljisem jer nije ovo odgovarajuca tema

Poslednja izmena:
@ D-Devil
Neke stvari koje si naveo uopste nije moguce iskljuciti iz COD4 preko configa tako da mislim da nisi bas najbolje informisan. A to sto deluje kao da nema recoila je zbog neceg drugog... Ali necu o tome ovde da sad detaljisem jer nije ovo odgovarajuca tema

Veruj mi gledao sam svojim ocima,preko konfiga i konzole je moguce uraditi svasta:smash:

A to je sve po meni cit(a sto se tice recoila ne radi se o norecoil haku vec o izmenjdnom konfigu tako da na kompu gde je konfig vidis da puska manje skace a kad gledas sa kompa gde si ubijen sve deluje normalno)

Poslednja izmena:
vi sto ste igrate mw2 multi, koristite li povecan FOV ?

D-devil
To sto si ti video je delimicno iluzija . mogu da ti dam jedan clanak da procitas , neznam da li smem da postujem link sa drugog foruma ovde ali ako zelis mogu na pm. Napisan je od strane lika koji ima dugogodisnje iskustvo u pucacinama :D i zna o cemu prica u vezi cod-a.
Naravno da ima nesto i u configu, ali ne na taj nacin kao sto ti to zamisljas...config je samo olaksavajuca okolnost. a opticke iluzije se stvaraju od killcama, razlici u frejmovima na masini na kojoj se igra , na masini u kojoj se posmatra , neta...itd...sve lepo objasnjeno i razumljivo. tek da kazem da ne postoji puska bez recoil-a.
A ako nema recoil ili je smanjen onda je to vec izmenjen parametar samog programa u aktivnoj memoriji (weapon file), a ne configa i to nije prost config hack vec teski cit i vecina je banovana na pb , naravno uvek izlaze novi citevi....neki se detektuju..neki ne

Poslednja izmena:
D-devil
To sto si ti video je delimicno iluzija . mogu da ti dam jedan clanak da procitas , neznam da li smem da postujem link sa drugog foruma ovde ali ako zelis mogu na pm. Napisan je od strane lika koji ima dugogodisnje iskustvo u pucacinama :D i zna o cemu prica u vezi cod-a.
Naravno da ima nesto i u configu, ali ne na taj nacin kao sto ti to zamisljas...config je samo olaksavajuca okolnost. a opticke iluzije se stvaraju od killcama, razlici u frejmovima na masini na kojoj se igra , na masini u kojoj se posmatra , neta...itd...sve lepo objasnjeno i razumljivo. tek da kazem da ne postoji puska bez recoil-a.
A ako nema recoil ili je smanjen onda je to vec izmenjen parametar samog programa u aktivnoj memoriji (weapon file), a ne configa i to nije prost config hack vec teski cit i vecina je banovana na pb , naravno uvek izlaze novi citevi....neki se detektuju..neki ne

Moje oci mene jos ne lazu,i nema tu iluzije,a moze neko tamo da pise sta oce,ja ti lepo kazem da kroz konfig+konzolu mozes da zmenis sta oces,izmedju ostalog i da kalas sam gadja glave a tvoje je samo da uperis pusku s kuka ka liku.A jos jedna tvrdnja ovome je da je lik moj ortak i bivsi kolega s faxa i iz klana kome sam tad oborio sistem da bi mu stavio W7 umesto xpa,znaci lik je samo upisao svoj serial i stavio svoj profil u cod4 (koji sadrzi izmenjeni konfig) i usao je u igru bez pokretanja bilo kog hack programa i sl. stvari,znaci nikakav hack samo sacuvani profil sa izmenjenim konfigom.A to sto neko tamo pise cemu ti verujes (a i ja sam verovao da konzola sluzi samo za pokazivanje fpsa ,rekonekt i sl) ali lik mi je pokazao i dokazao da kroz konfig mozes svasta da uradis(naravno kalas i dalje skace ali pogadja uz samo usmeravanje puske ka neprijatelju i to s kuka i to skoro uvek u glavu),a da bi mi pokazao koliko je konfig vazan ortak je odma nakon toga pokreno svoj dr. profil bez menjanog konfiga i nije na taj nacin mogao nis da pogodi.A pre toga mi je drugi ortak pricao da koristi modovan konfig i da je s njim extra ali ja mu nisam verovao kao ni ti meni.Uostalom imas silne konfige po netu pa probaj i sam...

Ja i drugar obrnuli na veteran skoro ceo co-op. Ostala nam jos samo zadnja misija, vise nismo mogli :D

Namucili smo se na aerodromu (ne secam se ime..ono sa laptop-om) i naravno High Explosive ..
Presli smo iz nekog 40-50 puta i resili na kraju da kontaktiramo YT za taktiku :D

[youtube]WHVi_RdXwxM[/youtube]

Posle drugog kill-a smo na smenu namerno umirali u kucici da zaglavimo limene na vrata ...ludilo od misije.
Jedina taktika na koju moze da se predje, mozda moze i ovako spontano na srecu i iz 250 puta ..

Dok nema za nas narodnjake multi-a ja sam se extra zabavio u co-opu. Sto se tice zabave uradili su 10/10.

ala nahvalise multi u Svetu Kompijutera da ti bukvalno dodje da otrcis u prodavnicu i kupis odma :)

D-devil . Znam ja sta je shell , i necemo sad da se nadmudrujemo sta je moguce u cod 4 a sta ne , ja samo iznosim svoje iskustvo ne na osnovu "pokazo mi ortak" vec licno . Ne mozes ti da izmenis sta oces configom(ni inace ,a i ako izmenis nesto sto ne treba dobices kick ili ban od pb-a ili samog servera koji ne dozvoljava promene odredjenih parametara) .To o cemu ti pricas zove se aimbot i to onaj klasicni....u glavu ,i to je cfg fajl ali ne cod player endzina vec karakteristika pokazivaca misa, i to je cit koji se lako i brzo detektuje i nijedan iole ozbiljan server ne bi to dopustio , a da ne pricam o ozbiljnim gamerima.
Samo sam ti samo dao predlog da se dodatno informises ,a ti si unapred ubedjen. Nisi mi obrazlozio na osnovu cega mislis da to nije iluzija da puska nema recoil..(koji server je u pitanju bio ?) configom endzina ti podesavas mnoge parametre igre to je tacno ,ali core igre je nepromenjen jer je on u memoriji i proverava ga pb to x razlicitih algoritama za proveru hasha.
mislim da je tvoj ortak ubacio jos nesto samo nije tebi to spomenuo ili je ubaciio da ti nisi video ni znao da je ubaceno, ...iz svojih razloga nekih...garant nije igrao na nekom prometnom kvalitetnom serveru niti ti je pokazivao duze od desetak minuta te scene. Verovatno znas i sam koliko je citerskih servera bez pb-a...
Mislim da je igra sazrela i da se sve zna, a drugar moze cfg-om da malo popravi neko stanje ...ali da uperis i metak u glavu ......aman.......,mozda je samo imao skilla i srece .
U to cu da poverujem tek kad mi licno pokaze to kao i mnogi igraci sa stazom od po 10 godina u fps-u
iskreno mislim da ako ti nemas svoje neke sumnje u sve to ili nemozes da zamislis da oko ume da prevari ,a ume ....
Poslacu ti pm. sa linkom pa pogledaj malo kad imas vremena i zivaca. I nikad ne uzimaj nesto zdravo za gotovo. Drugar ako nije citer ili je veoma skilled ili je srecan ko pas , na osnovu onoga sto si ti napisao.....treba mi malo vise agrumenata da zakljucim da si u pravu
Nemoj misliti da ne verujem tvojim recima, mozda je stvarno tako bilo...ali imam svoje sumnje jer nisam bas od juce a i gomila pametnijih i iskusnijih od mene.
novi tipovi wallhacka i aimbota recoilhack-a se pisu svaki dan i neko te citeve dobro placa ,a u nekim krugovima se dele fraj , a pb se tek periodicno odrzava tako da svaceg ima...
A ja verujem da su upitanju obicne skripte/makroi za mis koji automatizuju/mozda koju milisekundu ubrzaju neku radnju .taj tvoj drugar voli taj config i navikao je na njega i razbija sa njim. Ne verujem da bi bilo ko da igra umesto njega u tom trenutku tek tako ponovio to isto....samo toliko

Ako si bas bas ubedjen , ajde podeli sa nama neke detalje ....opis se zna :)
Samo mozda bi bilo bolje da o tome diskutujemo u cod 4 MP temi , jer veoma sam zaintrigiran a verujem i ostali....ako je neko pronasao neotkrivenu rupu u cod engine-u kojom se preko cfg-a moze manipulisati

Poslednja izmena:
Nemam sta da delim detalje,prvo ovo je tema za C6 a ne C4,ubacivao nista nije ,sto se tice klasicnog AB i WH-a znam kako rade i kako izgledaju i ovo nije to.Drugo igrao sam klanski i cod2 i cod4 i nisam od juce da me neko farba,tako da znam o cemu pricam.Ortak nije nista narocito sto se tice skila iako je igrao 2k+ sati cod4.E sad Ako je nesto unutar samog foldera player bilo pored izmenjenog konfiga ne znam ne mogu da garantujem ali nista nije ostalo prebacivao (jer ja sam mu iskopirao backap profil u igru tako da znam) jedino ako sad ima botova koji su napisani i ne pokrecu se pri pokretanju igre.Koji je server bio ne znam a igrao je 10ak min,ja nisam teo jer mi je muka od isprane cod4ke:D.I ja nisam rekao da puska nema totalno recoil vec da mi se cini da ista manje skace,cak i da je iluzija da manje skace definitivno ista ne razbacuje metke kao sto radi kad nis ne diras.A oba profila su mu namestena na iste parametre u igri znaci samo je cfg razlicit u jednom u odnosu na drugi profil.
A sto s etice trave i dima itekako moze da se iskljuci pomocu konzole + cfga i to nije samo on radio vec i ostali ortaci koji i dan danas igraju igru(jer sam im isao na zivce kad smo igrali medjusobno pa sam se kao snajperista sunjao po travi i skido ih ko stoke):D

PS-hvala na meilu,pogledacu detaljnije sta pise ,a kazem ti jedino ako ima sad neki AB koji se samo prekopira u vidu fajlica u odredjeni plr folder onda si u pravu ako nema tako nesto onda si u krivu jer nista nije pokretano pored igre znaci ja je instalirao ja mu prebacio bekap profil u igru i pokreno je i onda je on seo)

Poslednja izmena:
Vrh Dno