Šta je novo?

CoD: Modern Warfare 2

.....To znaci da je igra prijemciva svakome nezavisno od toga koliko se dugo igra. Npr. igre kao stari Fallouti i kompleksnije RGP igre nisu za narodne mase, kao ni avio simulacije, simulacije voznje itd.....
Slicno kao sa filmovima, neko ih gleda da ubije vreme a neko drugi jer ih smatra umetnoscu.

:-devil-: Jel to kao kada nekome ko voli Lude Godine i Tesnu Kožu objašnjavaš kako je Let Iznad Kukavičjeg Gnezda pravi film za njega :S:

... zašto ne i WWI (nisam nikada igrao igru sa tom tematikom, ako neko zna neku neka kaže :D)

Necrovision?
rofl.gif

Poslednja izmena:
Najzanimljivije od svega je da podela na "igre za odabrane" i "igre za mase" dolazi od dva coveka od kojih jedan igra megaintelignetni Stalker, mrzi Hawx jer je "NFS u zraku", drugi supeinteligentne MMO-ove i sa nestrpljenjem iscekuje Diablo 3 ciji ce se gameplay svoditi na n kombinacija m itema dobijenih besomucnim hack&slashom po x monstruma.

Zemljo, otvori se...

Najzanimljivije od svega je da podela na "igre za odabrane" i "igre za mase" dolazi od dva coveka od kojih jedan igra megaintelignetni Stalker, mrzi Hawx jer je "NFS u zraku"
Jako mi je drago sto me pominjes u istom kontekstu sa @starac jer je on jedan od ljudi na ovom forumu cije misljenje o igrama izuzetno cenim :).
drugi supeinteligentne MMO-ove
Ovo mislim da niko osim tebe samog ne zna sta znaci...
i sa nestrpljenjem iscekuje Diablo 3 ciji ce se gameplay svoditi na n kombinacija m itema dobijenih besomucnim hack&slashom po x monstruma.
To cekamo svi, ne?
Zemljo, otvori se...
Nista ne brini. Lokalni prorok se pobrinuo i za to :).

E sad ono sto ces lepo da mi objasnis jeste zasto ti, kao bivsi moderator trolujes i mene navodis da nastavljam off-topic? Pa valjda bi ti od svih ljudi trebalo da znas pravila. Ja sam hteo samo da odgovorim coveku na pitanje :).

Edit: @draske73 Otprilike :S:

Poslednja izmena:
"Čini se da je broj igrača koji bojkotuju Activision sve veći. Online bojkot je započeo nakon što je kompanija povisila cijene Call of Duty: Modern Warfare 2 naslova u mnogim evropskim regijama na 54.99 funti. Cijena PC verzije igre je također porasla sa 49.99 na 59.99 USD.

Izvršni direktor Activisiona, Robert Kotick, rekao je investitorima da je želio i više povisiti cijene." (citirano sa ITeXclusive)

at_comic341.jpg

svaki fps je igra za mase, da se ne lazemo :) i sta tu ima loshe, takve igre i treba da budu za mase

Ne bih rekao.

Najzanimljivije od svega je da podela na "igre za odabrane" i "igre za mase" dolazi od dva coveka od kojih jedan igra megaintelignetni Stalker, mrzi Hawx jer je "NFS u zraku", drugi supeinteligentne MMO-ove i sa nestrpljenjem iscekuje Diablo 3 ciji ce se gameplay svoditi na n kombinacija m itema dobijenih besomucnim hack&slashom po x monstruma.

Zemljo, otvori se...

Nema tu nikakve podjele.

Izvršni direktor Activisiona, Robert Kotick, rekao je investitorima da je želio i više povisiti cijene." (citirano sa ITeXclusive)

Sramota!

Stalker je igra za mase isto koliko i Crysis. Ako neko smatra da je odredjena igra "inteligentnija" od drugih time sto ceka x meseci da se ista patchuje da bi se dovela u iole igrivo stanje i spreman je na jos bugova usput (i u nastavku :beat:), taj nema veze sa realnoscu. Necu da ulazim u fenomen da nekome treba potvrda svoje licnosti kroz video igre, bile one "ozbiljne" ili "neozblijne".

Poslednja izmena:
mozesh da kazes sta hocesh, ali je cinjenica da su FPS najpopularnije igre i da ih igra najvishe ljudi... mogu gejmeri igrati pored njih josh nekoliko zanrova ali u glavnom svi igraju FPS pa sve ostalo...

Stalker je igra za mase isto koliko i Crysis. Ako neko smatra da je odredjena igra "inteligentnija" od drugih time sto ceka x meseci da se ista patchuje da bi se dovela u iole igrivo stanje i spreman je na jos bugova usput (i u nastavku :beat:), taj nema veze sa realnoscu. Necu da ulazim u fenomen da nekome treba potvrda svoje licnosti kroz video igre, bile one "ozbiljne" ili "neozblijne".

Ako ti tako kazes. Ali nije nam tema Stalker.

mozesh da kazes sta hocesh, ali je cinjenica da su FPS najpopularnije igre i da ih igra najvishe ljudi... mogu gejmeri igrati pored njih josh nekoliko zanrova ali u glavnom svi igraju FPS pa sve ostalo...

Nije svaki FPS namijenjen za mase, mada ih je malo takvih, odnosno sve manje ih je. To vrijedi i za druge zanrove.

Nemoj da se uvredis, to mi uopste nije namera. Igre koje nisu mainstream, tj. nisu prijemcive siroj populaciji, samim tim nisu interesantne danasnjim izdavacima zbog profita koji mogu da uberu od popularnijih zanrova, su kompleksnije strategije, city building igre, wargaming zanr, 4X igre, simulacije letenja itd. Medju FPS-ovima, Stalker to nije, za razliku od recimo OFP, AA (iako je free), RS: Raven Shield, Red Orchestra i sl.
Sve se vrti oko para i izdavaca, nazalost.
Zasto Syberia 3 za PS3 visi o koncu? Pa lepo, zbog para.

It will be released on PC for sure, however, on PS3, this could actually turn into an April Fool’s joke because SONY is the only decision-maker on this point, as strange as it may seem to some people.

Benoît Sokal, the author of Syberia and Syberia 2, has mentioned several times in the press that he would only participate in a sequel to his masterpiece if he had enough financial means to design and develop an exceptional title. Today Microïds is ready to invest in this ambitious production. But everyone knows that to amortize the development costs of a major video game with that level of quality, it is essential to develop it for multiple platforms, PC and consoles.

However Sony Computer Entertainment has already censured Microïds in 2003 by denying that Syberia was released on PS2 in the United States though it had previously been released in Europe on that console. The same refusal happened for a dozen other Microïds titles for the U.S.

Beyond this censorship of the authors and their producers who believe in their creations and who take the financial risks when building up productions for the console without knowing whether they will be approved or denied by SONY in the last minute, the exorbitant royalties demanded by SONY to manufacture the games on its consoles seriously hamper the financing ability of independent producers. Microïds has paid more than 15 million Euros of royalties to SONY for its entire catalog, which represents 55% of the Microïds turnover for this platform. April Fools? Well no! It is unfortunately the “rule of the game” imposed by SONY.

The revenue shortfalls due to the PS2 games we were not able to sell in the United States, a highly significant territory, coupled with the excessive royalties paid to SONY for the European territories, have so far prevented Microïds from having the ability to reinvest in an ambitious sequel to the Syberia series.

Poslednja izmena:
@colt Postoji veoma lak nacin za utvrdjivanje koja je igra za mase a koja nije. Postavis 10 obicnih klinaca od 15 godina i das im da igraju Stalker i CoD. Sta mislis da ce vecina igrati a sta ce bataliti posle 5 do 10 minuta. Zasto je to tako? Pa zato je sto je pri uspehu prvog CoDa neko provalio da je to jako popularno medju igracima i od tad se igra radi po "sablonu". Ukrajinci koji prave Stalker rade malo i iz ljubavi prema igrama i trude se da ubace sto vise stvari koje ce biti zanimljive igracima, da unesu neke novine, da je naprave sto je nelinearnijom. Pravljenje CoDa ja zamisljam kao pisanje bankarskog programa. Zna se kako to treba da izgleda, sta treba da radi i ne mogu da zamislim nekoga da uziva u tome. To je 100% posao. I naravno da Stalker ima bagove jer su njegovi tvorci pokusali da izvedu nesto sto nije lako napraviti. U CoDu nema sta da zabaguje.

I naravno da Stalker ima bagove jer su njegovi tvorci pokusali da izvedu nesto sto nije lako napraviti.

Da su imali vise vremena i budzet, mogli su da naprave moderni mit od igre. Opet se vracamo na pricu o izdavacima i novcu. A sve je tako obecavalo u preview-u u Hackeru 07-08/2003...

Poslednja izmena:
@colt Postoji veoma lak nacin za utvrdjivanje koja je igra za mase a koja nije. Postavis 10 obicnih klinaca od 15 godina i das im da igraju Stalker i CoD. Sta mislis da ce vecina igrati a sta ce bataliti posle 5 do 10 minuta.
Nemoj generalizovati.Ne moraju to da budu samo klinci.
Ima i matorih koji sporadično igraju igre,pa im i osrednji naslovi izgedaju kao Battlestar Galactica ;)
Mislim da je "bolja" podela na ozbiljne igrače i one koji to nisu,nego igre za mase i ozbiljne igre.

Klinci su ciljna grupa za koju se pravi 95% igara svidjalo se to nama ili ne.

Tačno.I nema tu šta da mi se sviđa ili ne, i mi smo nekada bili ta ciljna grupa.

Mislim da je "bolja" podela na ozbiljne igrače i one koji to nisu,nego igre za mase i ozbiljne igre.

Hteo bih na ovo da dodam da kada kažem ozbiljan igrač,mislim da je to nezavisno od godina,i da to čovek jednostavno nosi u sebi i samo godinama oblikuje i usavršava.

svaki fps je igra za mase, da se ne lazemo :) i sta tu ima loshe, takve igre i treba da budu za mase

Slatko se ti izigra onu igru za mase Fallout 3.

Jeste tako, ali Modern Warfare je odlicna igra iako im je cilj bila masovnost, mozda kontradiktorno, ali svuda ima izuzetaka pa tako i tu, tesko je zamisliti da bi uspeli da naprave bolju igru od toga, tako da me ne cudi ako Modern Warfare 2 bude djubre...

Za klince se prave igre sada, a ja kada sam bio klinac bese Fallout i slicne igre, pa vi vidite, G@W i drugari.

Poslednja izmena:
.....tesko je zamisliti da bi uspeli da naprave bolju igru od toga, tako da me ne cudi ako Modern Warfare 2 bude djubre...

Za klince se prave igre sada, a ja kada sam bio klinac bese Fallout i slicne igre, pa vi vidite, G@W i drugari.

Jednom moraju i da omanu,ničija nije gorela do zore.
A pojaviće se i bolji FPS tog stila od Modern Warfare,uvek od boljeg ima bolje.

Što?Pre nije bilo komercijalnih igara?Nemoj, molim te.
A i tačno je da je pre bilo mnooogo više kvalitetnijih igara sa dubljim smislom i očaravajućom atmosferom.

Poslednja izmena:
Slatko se ti izigra onu igru za mase Fallout 3.

Jeste tako, ali Modern Warfare je odlicna igra iako im je cilj bila masovnost, mozda kontradiktorno, ali svuda ima izuzetaka pa tako i tu, tesko je zamisliti da bi uspeli da naprave bolju igru od toga, tako da me ne cudi ako Modern Warfare 2 bude djubre...

a gde sam ja to rekao da ne igram igre za mase? kvotovanje van koncepta je klinachki proprilichno

prvo nisam se uopste slatko izigrao nego sam igrao da vidim koliko su srozali pojam rpg u danashnje vreme... uz igru sam imao konstantnu muchninu i osecaj unutrashnjeg besa... nikada je nisam zavrshio, niti cu

ako od 100 FPS igara nekim sluchajem 3 nisu za mase (i to zato jer je jedna meshavina RGP-a i FPSa, druga je kvazi simulacija squad based taktike , treca je nemam pojma strategija iz FP) mozemo komotno da zakljuchimo da je FPS zanr koji je najkomercijalniji i najradije se igra... zaboga pa FPS vec godinama je jedina pokretachka snaga PC gejminga, sve ostalo je ugusheno pored tog zanra... vi kao juche da ste poceli da se igrate :) a i ne zmeram vam ako je tako, samo vam zavidim sto vishe uzivate od mene :d

a gde sam ja to rekao da ne igram igre za mase? kvotovanje van koncepta je klinachki proprilichno

prvo nisam se uopste slatko izigrao nego sam igrao da vidim koliko su srozali pojam rpg u danashnje vreme... uz igru sam imao konstantnu muchninu i osecaj unutrashnjeg besa... nikada je nisam zavrshio, niti cu

ako od 100 FPS igara nekim sluchajem 3 nisu za mase (i to zato jer je jedna meshavina RGP-a i FPSa, druga je kvazi simulacija squad based taktike , treca je nemam pojma strategija iz FP) mozemo komotno da zakljuchimo da je FPS zanr koji je najkomercijalniji i najradije se igra... zaboga pa FPS vec godinama je jedina pokretachka snaga PC gejminga, sve ostalo je ugusheno pored tog zanra... vi kao juche da ste poceli da se igrate :) a i ne zmeram vam ako je tako, samo vam zavidim sto vishe uzivate od mene :d

I treba da nam zavidis :D , probaj GTA IV ako nisi...
COD4 preko interneta je izuzetno tezak za igranje, mora da se dobro ispece zanat pa da ih kokas na angro i stalno budes medju prva 3 na listi, tako da moze svako da je igra, ali ne moze svako da bude kao Kapetan Dragan :D Inace preko multiplayera jedina igra koju sam ja igrao i to stvarno dosta.

Ja Fallout 3 instalirao, pokusao da igram, naisla ona debela pcela od 5-6 kila, i odmah pao uninstall...
Nisam cekao da mi se dodatno smuci, a vec odavno mi je jasno koliko su srozali RPG, jos od Obliviona i slicnih igara koje se danas nazivaju RPG.

Poslednja izmena:
50 Cent does voiceover for COD: MW2 ; Cent will provide "one of the squad voices in Multiplayer / Spec Ops"
treba li ista vise komentarisati.....

bez uvrede,ali od debelog nisam mogao da gledam video..nesto me steglo u stomaku...

Vrh Dno