Šta je novo?

Cmr 2 vs Cmr 3

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Posto sam nedavno nabavio ponovo Cmr 2 resio sam da obnovim gradivo. I smesta osetio strahovitu razliku u kontrolama, naravno u korist Cmr2. Koliko bolje reaguje na tastaturu to je neverovatno, Cmr3 auto moze da se pomeri malo ili previse...

Dakle pored toga, sa izuzetkom grafike i staza, koje su ipak bolje u Cmr3 (dzaba kad nemaju cime da se voze :D) u svemu ostalom po mom misljenju bolji je CMr 2.

Steta sto su glupe fore sa sampionatom kao i nedovoljno dobra konfigurabilnost vozila (pola setovanja se apsolutno nigde ne primenjuje, tj. nema svrhu, ili pak sluze da se bira izmedju recimo light i standard verzije sasije, sto i nije tezak izbor :mrgreen:) osakatile ovaj Cmr 3

Kakvo je vase misljenje ?

Obe imaju svoje mane, ali je 2-ka neuporedivo bolja od 3-ke. I to kazem kao vozac sa FF volanom. CMR2 je u svemu bolji sem u grafici, znaci i kontrola automobila i fizika i gameplay...

Ostaje da se nadamo da ce neki patch ili "nezavisni" (amaterski) mod da poboljsa/promeni malo stvari...CMR3 ima neki jako dobar opsti "feeling" ( ne znam ni sam kako to da objasnim, ko je probao mozda ce shvatiti...). Kad bi:
1. Omogucili podesavanja kola u Stage modu
2. Omogucili snimanje i "distribuciju" replay-a
3. Omogucili voznju Chamionship-a i sa drugim kolima (...sto je istina moguce ali uz mnogo zezanja...)
4. Sredili sistem prikazivanja rezultata u istom
5. Sredili steering
6. sredili FF (...posto je ovo sad samo neko besmisleno drmusanje )
...bila bi to dobra voznja ! ;) :rolleyes:

Delim tvoje misljenje, CMR3 mi deluje lakse za voznju i vise arkadniji ali je feeling mnogo bolji s obzirom da 3 godine gledam intenzivno WRC, ovo je za sada najblize tome. Problem sa CMR3 je u tome kada ga igras kao da pomeras neku gomilu grafike po ekranu a ne osecaj da se boris protiv zakona fizike.

Zavisi na sta si naviknut, ali ja sam bas stekao utisak da CMR3 ima bolji steering sa volanom od dvojke, nekako mi prirodnije deluje. A i generalno mi se steering dopada. Fizika u CMR3 je daleko bolja, mada je realno u obe igre bulja od fizike (jedino realno sto je Codemasters izbacio je Operation Flashpoint, a i to nisu pravili oni)

kada sam prvi put pokrenuo cmr3(igram tastaturom)
misliio sam da cu da povratim koliko je los stering ali posle sam se navikao ali neznam puno sam igra cmr2 na ps i mnogo je bolji
ali ima i necega u cmr3 da te tako jako drzi

grafika cm3 + ostalo cmr2 bi bilo optimalno resenje.
ali najveca katastrofa je nepostojanje network multiplayera (bar ja nisam video ovu opciju). totalno dno

Posto ne koristim mrezu i volan, mogu da kazem da je meni ispunio sva ocekivanja... Voznja/Fizika nije losija od dvojke, a zvuk je bolji...
Grafika je jednostavno odlicna - ako ukljucite sve na maksimum, na Radeon kartici (i podesite gammu kako treba). Odlicna, ali odlicna grafika - mislim da je ovo najlepsa trka na PC-ju...
(doduse, nisam video MotoGP2 ali po slikama bih rekao da ima nenadjebivu grafiku)

byMaX je napisao(la):
Posto ne koristim mrezu i volan, mogu da kazem da je meni ispunio sva ocekivanja... Voznja/Fizika nije losija od dvojke, a zvuk je bolji...
Grafika je jednostavno odlicna - ako ukljucite sve na maksimum, na Radeon kartici (i podesite gammu kako treba). Odlicna, ali odlicna grafika - mislim da je ovo najlepsa trka na PC-ju...
(doduse, nisam video MotoGP2 ali po slikama bih rekao da ima nenadjebivu grafiku)
Slazem se!
Takodje mislim da je CMR3 fizika ipak bolja, a grafika kick ASS! Ova igrica je pravi melem za napaceni novcanik! Kad se igram nije mi zao ni jednog eura sto sam sprasio u graficku!
Sto se tice realnosti voznje, pitam da li je neko stvarno vozio reli i reli automobil pa sa sigurnoscu moze reci da li se taj filing poklapa sa onim sto su "geniji na delu" ubacili u svoju igricu?!?
Da, zvuk kick ass!

Sto se grafike tice najbolji je
Rally Sport Challenge
i to ubedljivo !!!

pain je napisao(la):
Sto se grafike tice najbolji je
Rally Sport Challenge
i to ubedljivo !!!
Jeste, RalliSport Challenge ima najbolji odnos super grafika / shit zvuk :mrgreen:

Nedjo je napisao(la):
...

Slazem se!
Takodje mislim da je CMR3 fizika ipak bolja, a grafika kick ASS! Ova igrica je pravi melem za napaceni novcanik! Kad se igram nije mi zao ni jednog eura sto sam sprasio u graficku!
Sto se tice realnosti voznje, pitam da li je neko stvarno vozio reli i reli automobil pa sa sigurnoscu moze reci da li se taj filing poklapa sa onim sto su "geniji na delu" ubacili u svoju igricu?!?
Da, zvuk kick ass!

Ovde nije problem da li su kontrole realne kao u pravom reli automobilu ili ne vec da li su "normalne" ! Nije stvar u realnosti, vec u balansu izmedju realnosti i normalne igrivosti.
Ja sam iako sam fanatik koji je Cmr2 presao barem 30 puta sasvim mogucim i nemogucim kolima, trudio se da obara rekorde non-stop igrajuci single-stage-ove ovu igru deinstalirao zbog frustracije oko kontrola. Nikada nisam siguran kako ce kola da reaguju i nema sanse da stazu odvozim kako valja iz prvih 8 pokusaja sto je vec sumanuto.
Da ne pominjem nerealne plasmane pojedinih konkurenata vec na hard tezini koji veze sa realnoscu nemaju, ocajan setup kao i nemogucnost igranja sampionata bilo kojim kolima, otkljucavanje jednih te istih delova za ista kola koji su najdestimulativnija nagrada u bilo kojoj voznji ikada !
A tek kako sam se smorio kad sam se ubio da pobedim na 1. reliju na srednjem nivou da bih otkljucao Spacek C2 "Sahara" :cuss:

A cak i da su kontrole realne (i dalje smatram da nemaju veze sa mozgom) zasto onda svi koji predjemo Cmr3 ne potrazimo posao u nekom od reli timova ? Ponavljam, nije sve u realnosti vec je sve u balansiranosti ! Nisu ni Quake ni Cs postali to sto jesu zbog realnosti.
Pozdrav

P.S. Max, hvala sto podrzavas moje misljenje o Cmr-u 3 :mrgreen: BTW ajde zovi me ili baci fon vise da ti banem, prepadnem te i pokupim one diskove ;)

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Jeste, RalliSport Challenge ima najbolji odnos super grafika / shit zvuk :mrgreen:
Moram da se ispravim. Instalirao sam danas kod ortaka pomenutu igru i zvuk je sasvim ok. U rangu CMR3. Inace covek ima SB 5.1 Live sto je glavni razlog zasto je zvuk dobar dok je na mom AC97 blagi uzzas. Sorry za off-topic :) Pozdrav.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Moram da se ispravim. Instalirao sam danas kod ortaka pomenutu igru i zvuk je sasvim ok. U rangu CMR3. Inace covek ima SB 5.1 Live sto je glavni razlog zasto je zvuk dobar dok je na mom AC97 blagi uzzas. Sorry za off-topic :) Pozdrav.
RalliSport...CMR3...idi begaj !!! Ne mogu da verujem da si napokon probao nesto drugo osim RM-a :!: :mrgreen: cheers

Au, vi ste odlepili...RM je kidao CMR2 oduvek, ali CMR3 je neshto drugo vec..ne znam shta je tu u CMR2 bolje, jer CMR3 kao glavne dve stavke ima bolji zvuk i daleko bolju fiziku (osecaj)...Da ne kazem kako ima bolje staze koji mnogo vishe liche na prave i nekako su raznovrsne, nisu kao kod CMR2 sve jedno te isto samo menjaju krivine...

Roy, da li je moguce da je na live 5.1 totalno drugachiji zvuk u RSC ? Ja sam ga probao na PCI128 i ono su najgori semplovi koje sam ikada chuo....Sama igra uopshte nije losha, ali bez zvuka dzabe sve...

drapin je napisao(la):
...

RalliSport...CMR3...idi begaj !!! Ne mogu da verujem da si napokon probao nesto drugo osim RM-a :!: :mrgreen: cheers
Ma idi, od kad se udarilo po piratima mene samo kljukaju sa igrama :) Mada ni sa RSC ni sa CMR3 nisam impresioniran... Dovoljno je bilo samo da RM pojacaju sa grafikom iz RSC i dodaju pogled iz kabine CMR-a 3 i eto najjaceg relija na svetu :mrgreen: Ali mene niko ne slusa... :mrgreen:

driver je napisao(la):
Roy, da li je moguce da je na live 5.1 totalno drugachiji zvuk u RSC ? Ja sam ga probao na PCI128 i ono su najgori semplovi koje sam ikada chuo....Sama igra uopshte nije losha, ali bez zvuka dzabe sve...
Veruj mi da sam se iznenadio kad sam cuo. Mislim zvuk nije savrsen, ali je totalno ok (citaj ne iritira me). Medjutim na mom AC97 auto cvili kao pregazen pas. Samo zbog toga sam i deinstalirao igru jer ono ne mogu da podnesem.

zvuk u rsc je fenomenalan ...
imam audigy i 5.1 zvucnike i tvrdim da RSC ima ubedljivo najbolji zvuk od svih rallyja.
sto se grafike tice treba imati ti 4200 ili jace da bi pixel shaderi dosli do izrazaja i tada igra izgleda fenomenalno

CMR3 me razocarao sto opet ima 2D (texture) publiku i sto je previse zatvoren a ne kao RSC koji ima potpuno otvoren teren ...

inace izlazi RSC2 za xbox i izgeda jos ludje ....

da li je neko igrao rally championship 2000 (inace moj favorit dok nije izasao RSC) ?

pain je napisao(la):
CMR3 me razocarao sto opet ima 2D (texture) publiku i sto je previse zatvoren a ne kao RSC koji ima potpuno otvoren teren ...

Hm, a kako to mislis zatvoren? Jedna rally staza ne moze da ima skracenice kao sto je to u NFS-u! Svaka staza je napravljena da bar podseca na original...

Vozio sam CMR3 celih 5 dana i nisam ni jednom dirao setup automobila! U CMR2 sam morao sa svaki reli da posebno podesavam kola. Posto sam sve presao obrisao sam je sa HDD a verovatno i iz secanja. Toliko o CMR3, btw zvuk jeste bolji ali Ford Focus se ni u ludilu ne cuje onako!

Lukija je napisao(la):
Vozio sam CMR3 celih 5 dana i nisam ni jednom dirao setup automobila!
:twisted: Verovatno zato nisu ni ubacili mogucnost podesavanja u stage mode - nema svrhe !
U CMR2 sam morao sa svaki reli da posebno podesavam kola.
...eee, to su bila vremena !

drapin je napisao(la):
...

...eee, to su bila vremena !

Uze mi post iz usta...
Ne znam, ja sam vec zabatalio definitivno ovaj Cmr3 i proglasio 300 din. koje sam dao za njega najgorom investicijom u zadnje 3 godine ctp;

pod "zatvoreno" mislim da je staza uglavnom okruzena plogonima sa nalepljenim texturama drveca i izgleda jaaaaaakoooo jadno ...

Vrh Dno