Šta je novo?

CMR 2 i ubacivanje auta

Eagle eye

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
619
Jel nekome uspjelo da ubaci auta u igru(Škoda,Xsara)?neka postuje pa ćemo razmijeniti iskustva jer meni ne će nikako.(D)

Dobro šta je sa tobom?Šaljem mail nikad odgovora.jel shvaćaš da ne mogu da spavam kad znam da se može da provoza Xsara?
No da ne dužim:Skinuo sam one aute (od 53 KB) i u njima postoje neki c3d.fajlovi. Onaj Texture manager mi ne radi no nije bitno.Evo ovako: Ja otvorim Game/cars i Copy/pasteam one iz fajla on me pita za zamjenu ja OK ali auta u igri nema.To je to!
Šta sam falio?:confused:

cekaj, cekaj, cekaj, ovde se prica o dodatnim automobilima za Colina? Na foru NFS serijala? Daj ovamo link za skidanje . . . .

boom daj mi, daj mi, daj mi . . .

Dakle:
Da stvarno, sorry, taj mail sam stavio jer mi je trazio neki pri registraciji, tu adresu stvarno retko kada proveravam...

Kao prvo nesto ti debelo nije u redu sa downloadom.ZIP fajl sa Xarom npr. ima 2165kb i u njemu su tri c3d fajla (seaa1L, seaa1N i seaa1S) i jedan bfl fajl, koji je i najvazniji (seaa1.bfl).Generalno svi automobili za CMR2, a imam ih downloadovanih vise od 20-tak, su uvek oko 2Mb.

Kao drugo,auto se ne DODAJE, posto CMR2 ne dozvoljava vise automobila nego sto ih vec ima, nego ZAMENJUJE neki od postojecih.Po imenu fajlova vidis da da se ovde konkretno zamenjuje Seat Cordoba (sea...).Znaci kad ubacis odnosno zamenis sva cetiri fajla u folderu /Game/Cars, onda odes u meni za biranje kola i selektujes Seat Cordobu a umesto njega ce se pojaviti Xara u punom sjaju :)

I tako isto za svaki auto, samo sto nekad ima manje fajlova u zip-u, znaci samo treba da vodis racuna sta si cime zamenio...
Da ne bude zabune, ovde naravno govorimo sve o TEKSTURAMA, to jest izgledu automobila, odnosno "novi" auto uvek zadrzava sve "vozacke" osobine onoga kojeg je zamenio...

Inace postoji i kompletan patch za 2001 a u pripremi je i novi za 2002 sezonu, gde su promenjeni i svi uvodni meniji, tako da tek ako bi i taj veliki patch primenio, onda bi se tek imena novih automobila pojavljivala u meniju... uz imena novih vozaca koji sada voze, nove zvukove motora itd itd.

To ja zovem objašnjeno.Svaka čast i hvala.Jer iako sam stari znalac ne mogu znati što ti misliš dok mi to lijepo ne predočiš!
Pozdrav!

U info fajlu piše da Xsara zamjenjuje Ford Focus alternate 2!
A ja ne znam koja je to ekstenzija?Ima puno focusa

Ja ću poludit.Opet ništa ne mogu ubacit.Jel vi imate originalnu igru ili šta?
U mom ZIP fajlu za Xsaru postoje slijedeći nastavci:
fa1a1.bfl
fa1c1.c3d
fa1a1l.c3d
fa1a1N.c3d
u info fajlu piše da zamjenjuje Ford focus alternate 2.
ja odem u Program Files nađem auta i jednostavno delete.
Nakon toga Copy/paste ova auta umjesto onih i ništa.U igri opet Ford focus.ma kladim se da je to zbog piratske verzije.

Koja je razlika u fajlovima izmedju piratske i "prave" verzije igre????
Koja je to fora? U kom gradu? :)
Nije zbog toga sigurno, mozda nemas prave fajlove za taj citroen... pogledaj ostale fajlove u tom diru, koje su ekstenzije...

pozdrav

Daj molim te downloaduj ovaj, ima i drugih Xsara, ali to je onaj koji ja upotreblavam i koji sigurno zamenjuje Cordobu, pa da vidimo :
http://cmrr2.autoklub.pl/sections/addons/textures/xsara_t4/kazhol/bugalski_catalunya2001.zip

Naravno,svi mi u YU imamo pirate (nisam u zivotu ni video svojim ocima neku originalnu igru a kamoli da sam je imao na kompu :D ), tako da to nema veze...
Po meni mogu biti dve stvari:
-da je u pitanju neka greska u linkovanju na serveru odakle si to vec skidao pa je taj zip koji imas stvarno naka varijanta Focus-a alternate 2
-da ti uopste jos nemas Focus alternate 2 u meniju...pa stalno biras obicni Focus a Xsara ti je stvarno na Alternate 2 (da li si "otvorio" sve automobile, cheat-om ili sopstvenim umecem ??? posto se taj Alternate pojavljuje tek kasnije u igri)

BTW:
ja odem u Program Files nadem auta i jednostavno delete
Sta to delete ???

A sta ti se pojavljuje kad selektujes Ford Alternate 1 ??? (mislim, ako ga imas uopte u meniju - re: moj prethodni post)
Sad sam pogledao folder /Game/Cars i vidim obicni Focus su fajlovi sto pocinju sa f99... , Focus Alternate 1 su fajlovi fa1... a Focus Alternate 2 su fajlovi fa2...
Prema tome ti fajlovi koje ti ubacujes "obradjuju" Alternate 1 a ne 2.

Imam otključana sva auta.
S tim nema frke ali kažem u mom su ZIP fajlu bile samo te ekstenzije .Idem probat skinut taj drugi pa ću ti javit šta je bilo:;)

Kako misliš šta delete ? Selektiram auta u direktoriju izbrišem ih i ubacim nova!:wave;

Evo skinuo sam i ovaj novi i isti k****!
Seat Cordoba opet Seat.
Postupak: Izbrišem(Del) auta sa istom ekstenzijom u Program Files/CMR 2 i ubacim ona sa istom ekst. iz ZIP fajla.I to je to.Al ne radi! Dajte nemojte da vas mučim al zbilja bih volio da mi to radi!
P.S Možda griješim u tome što mijenja iste ekstenzije(mijenjao sam one ia2. fajlove sa ia2.u folderu.Možda sam trebao sa onima što imaju ekstenziju kao Cordoba(cor)?

E sad mi stvarno ponestaju ideje sta bi moglo da bude...:(
Ajd sve iz pocetka:
Kao prvo,posto si mozda napravio neki haos u folderu Cars tj obrisao nesto sto nije trebalo, uzmi CD igre i nadji na cd-u folder Game/Cars i napravi copy/paste celog foldera u tvoj direktorium na hdd-u, pretpostavljam Program Files/CMR2/Game. On ce da te pita hiljadu puta da li da overwrite ti kazi yes to all. E sad imas potpuno novi originalni folder Cars...
E sad nemoj vise nista da delete-nes iz tog foldera (mozda brises nesto sto ne treba).Pretpostavljam da imas WinZip i da znas kako se upotrebljava, ne na Wizard nego obicno...
Znaci otvoris zip fajl i kliknes na extact.U sledecem prozoru pod extract to odnosno Folder/drive nadji tacno putanju,znaci C: Program Files/CMR2/Game/Cars i klikni Extract.
Posto imas cetiri fajla koje ce da unzipuje a koje vec postoje u tom folderu,on ce cetiri puta da te pita ono file already exist...do you want to replace this file...with this file... normalno svaki put kliknes yes.
E tako nema sanse da delete-nes nesto sto ne treba.

Ako si to uradio sa onim poslednjim zip-om "bugalski_catalunyia.zip", idi do menija gde selektujes automobile, izaberi Seat Cordobu i ako se opet ne pojavi Xsara, onda ajd sve u p.m. :mad:

Drugi nacin je da nateras da ti radi Colin McRae Texture Manager.Sta je bilo s njim, odnosno sta ne radi ??? S njim je sve mnogo lakse i jasnije pa bi bilo dobro njega naterati da radi...

A ne znam što ne radi imam Win XP!kaže da ne može da pronađe neki fajl.No idem probat sad ono ponovo pa ću ti javit;)

Ništa opet ne radi neću više ni pokušavati.Sve sam napravio kako si rekao ali neće pa neće.:mad:

Eagle eye je napisao(la):
Ništa opet ne radi neću više ni pokušavati.Sve sam napravio kako si rekao ali neće pa neće.:mad:

FX Ovo je neverovatno !!!
Mora da je negde neka banalna glupa greska u postupku jer je apsolutno neverovatno i nemoguce da ne radi...
Pazi, ako prebrises fajl koji sadrzi recimo sliku Cordobe, selektujes Cordobu, igra krene i pojavi se Cordoba... onda je to cista crna magija posto ona NEMA ODAKLE vise da se pojavi jer je fajl obrisan, nema ga !!!
Jel tebi uopste radi copy/paste ??? :mad:
I am lost...

A boga pitaj više ne znam ni ja šta je.ni meni nije jasno kako se poslije može da pojavi Cordoba ali probat ću još jednom pa ću vidit.Tebi svejedno hvala na trudu!:)

Mozda resenje !!! boom

Sad me nije mrzelo, pa sam ponovo skinuo onaj zip "bugalski_catalunya"sa linka iz mog prethodnog posta, kojeg sam vec pre par meseci skidao sa jednog drugog sajta, i na moje najvece zaprepascenje video da su ******* promenili odnosno preimenovali fajlove u njemu !!!:mad:
Umesto fajlova sea... sada se fajlovi zovu ia2a...
Kako nisam imao pojma koji je to sada auto koji se vodi kao "ia2a", ubacio sam fajlove u moj omiljeni i svemocni CMR2 Texture Manager koji mi je pokazao da ce biti zamenjen Lancia Delta Alternate 2 (iako u info fajlu lepo pise da zamenjuje Cordobu).
Prema tome ako si uradio sve ono sa extract zip fajlove kao sto sam opisao, idi brzo vidi sta se javlja u igri kad selektujes Lanciu Delta Alternate 2...

Radi mamicu mu njegovu!Kresnuo je Xsaru u Lanciu zamisli!
Puno hvala stvarno si se namučio idem ja skinut Škodu!
Čujemo se !Pozdrav:wave;

Vrh Dno