Šta je novo?

CMOS brlja na ploči

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
930
U pitanju je ploča iz profila, u poslednje vreme imam sledeći problem: sva standardna podešavanja u BIOS-u pamti lepo, ali kad odem u overklok sekciju i tu menjam bilo šta, ne radi soft reset nego se ugasi pa upali, verovatno da bi uradio cold start. I to je sve fino radilo, međutim, u poslednje vreme posle brljanja po overklok sekciji i kold reseta iskoči "CMOS error" greška, nakon čega moram da resetujem CMOS i učitam default vrednosti. U prevodu, ne mogu da overklokujem kompjuter u poslednje vreme. Da li je problem do ploče ili je neka banalnost tipa baterija? Ne mogu da nosim ploču u servis i da je tamo drže danima, kompjuter mi treba za posao.

Napominjem da čačkanje po BIOS-u van toga, što prouzrokuje samo soft reset po snimanju podešavanja, prolazi normalno.

1.moguce da preterujes sa overclockom, pa zato vraca na pocetne vrednosti.
2.pokusaj sa update.ovanjem biosa

1. Ne verujem, pri bilo kakvom menjanju bilo čega u toj sekciji (znači ako dignem FSB za 1 MHz) radi se hard restart, zato i sumnjam na bateriju, možda je pri kraju pa joj je cela operacije previše "stresna". Inače procesor ide na 3 GHz bez problema.
2. Uflešovao sam najnoviji BIOS istog dana kada sam kupio ploču

Nazad
Vrh Dno