Šta je novo?

CMI 8768 7.1 St Lab Iskustva&Mishljenja?

Jesi li Kupio?

I sta na kraju bi, sta si odlucio, i ako si je uzeo prenesi iskustva!
Mozda cu ja za moje matore da uzimam neku zvucnu i verovatno logyx-530, pa cisto pitam da vidim kako zvuci, tj da li vredi zbog ovakvog sistema uzimati bolju zvucnu?
Pozdrav

Evo najzad kupih St Lab 8768 za 1300 din

I mogu vam reci da potpuno opravdava ulozeni novac.
Pre 8768 imao sam integrisanu cmi 9739a na knu400xl ploci ,zvuk je bio uzasan kao bez dela opsega zvuka visoki tonovi su nekako shustali,tek posle namestanja ekvilajzera je zvuk licio na nesto(jadno).Razlika izmedju int i 8768 je drasticna,zvuk je DOSTA komletniji i svi nekako su precizniji,karta poseduje i eax 1,2 koji se skroz drugacije cuje nego na 9739a(otprilike dosta se vise primecuje i zuci bolje).Xear3d je virtualni 7.1 na stereo zvucnicima(i on se vise primecuje nego na prethodniku).
Jedino driveri koje sam dobio uz kartu nisu svezi(Na info tabu prikazuju da je directx 9.0b a ustvari je 9.0c)i odmah sam skinuo najnovije sa cmedijnog sajta
( www.cmedia.com ) koji to istpravljaju.

a mogu reci da je bolji i od alc658 ac97 kodeka na 8ik1100 ploci.Posto sam mogao samo sa ovim da uporedim za ostalo ne znam.

Kartica ima lep crni pcb (kao audigy) ,a ne kao na slici(zelen)sve ostalo je isto.
Evo i rezultata iz Rightmarka 2.2 o zauzecu procesora (sempron 2.0ghz)

___________________bez zvuka_____directsound 2D______directsound 3D_____EAX+3d

INTEG. 9739a ______ 1.1 ____________6.7______________9.6_____________10.8

ST LAB 8768 _______1.1____________4.0_______________6.2_____________7.9

SB audigy-se _______0.7_____________6________________10______________13

Ovo zadnje je test koji je napravio clan foruma Bakster,a ne ja na mojoj mashini,isto ima sempron na 2.0

Right mark za 9739a prijavljuje 32 hw bafera,dok za 8768 prijavljuje 64 hw b.
Eto toliko od mene ,odoh da vidim kako radi u igrama :beat: .

Poslednja izmena:
Super, sta sve ima od ulaza/izlaza, i kako se ponasa u filmovima?
Kakva su podesavanja za 5.1 zvuk?
Poz.

Poslednja izmena:
Zvuk je sjajan.Pustio sam gospodare sa dvd-a i zakjucio da je stvarno zvuk drugaciji,koliko mi se cini,nema vise opravdanja za integrisanu zvucnu na kompovima van kancelarije.E sad probao sam da se igram sa setuvanjima u cyberlink dvd playeru ima dolby digital .. i josh nesto ,sada se oseca razlika i efekat opcija onako kako je autor zamislio to.U igrama imam veci framerate i tek sad cijem neke zvuke.Zvuk je kristalano jasan.:banana:

Od I/O ima
1.Line in
2.Mic in
3.Front out
4.Rear out
5.Sourround out
6Center/subwoofer
7.Spdif out

i plus 6 I/O konektora na samoj karti u obliku pinova
1.Aux in
2.Analog cd/in port(signals L G G R) (????)
3.Analog cd/in port(signals G R G L) (????? cemu ovo slizi ne znam)
4.PCSPK-in
5.CD-SPDIF IN
6.Optical SPDIF-I/O

ili je to psiholoski efekat potrosenih 1300din :p

Ok, hvala na infou!!!

E, Filo, dobar ti ovaj :)

Nemas frke!

Jel mozes da je uporedis sa live-om, ili audigy-em, i koji 5.1 sistem koristis?

Upodredio sam je sa aoudigyjem samo po iskoriscenju cpu-a,drugacije ne mogu
jer nemam doticne,ali imam ideju kako moze da se uporedi(i mene zanima)skinuo sam rightmark audio analyzer 5.5 ima na guru3d i on meri karakreristike karte
posto bas i nisam neki audio expert pa ne znam pola stvari sta znace(a drugu polovinu nagadjam),verujem da bi neko ko zna mogao da uporedi ove rezultate kada bi provrteo rightmarkAA na audigy-ju ili live-u.Evo mojih rezultata pa uporedi.

Nemam 5.1 ,kacim RX-77 Sony 2x55w stub na komp i philips slushke.

Prilozi

• cmedia8768.JPG
    cmedia8768.JPG
    240.2 KB · Pregleda: 60
___________________bez zvuka_____directsound 2D______directsound 3D_____EAX+3d

INTEG. 9739a ______ 1.1 ____________6.7______________9.6_____________10.8

ST LAB 8768 _______1.1____________4.0_______________6.2_______ ______7.9

SB audigy-se _______0.7_____________6________________10________ ______13

SB Live! KX _________2.8____________4.9_______________7.7_______ ______7.7
odradio sam tesove na starom Live-u sa KX drajverima - rezultat sa i bez EAX-a je verovatno isti zato sto KX drajveri ne podrzavaju EAX...

masina bi bila u rangu tog semprona - na 2.2ghz

hm...zanimljivo izgeda da je 8768 bash stedljiv...
Googlovanjem sam saznao da karta moze da se uporedi
analizom nekih parametara (tipa ferqency response)koji valjda ako je ravan ok,a
ako je izlomljen nevalja,i skinuo sam i program kojim su to radili Realtime Analyzer
REA ali ne znam da ga iskoristim :S: ,a da krenem od 0 ne isplati se.Kako se to radi je pitanje :sceptic: ....

U jebote, zavrzlama!

Ej samuraj,coek, oces mozda da prodajes taj live?
Poz

ma ja sam to samo onako napisao, ne bih da se odvajam ja od njega - suvise mi se svidja sa KX drajverima :)

za te pare nema nista bolje :D

Aj mi nadji jednog, kmeeeeeeee!

Salim se, uzimam u roku od 3 dana ili adigy se ili cmi, ili cu ovde u obrenvcu da najurim polovan live. Poz

Poslednja izmena:
ja bih na tvom mestu pre uzeo taj CMI, prema onome sto pise kartica stvarno ne izgleda lose, a kosta samo 1300din - za te pare bi uzeo polovan Live bez garancije...

Zaboravih da dodam da sam dobio garanciju od godinu dana.
Zvuk na audigiju mora da bude bolji od ovog cmi8768 ipak je duplo skuplji,samo je pitanje koliko je bolji?
Josh jedna interesantna stvar za cmi,autor nekog review-a za x-mistiq(8768)
kaze da cmi8768 bez problema mogao da podrzi i eax 3,4 samo sto creative
nece da proda licencu za standarde...

Bas sam se zainteresovao za ovu karticu, samo mi recite kako se ponasa na overclockovanim masinama (FSB 125MHz / PCI 41MHz)

Vrh Dno