Šta je novo?

CM380 ili Codegen 400W

Sam Fisher

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2006
Poena
320
Pozdrav svima, treba mi mali savet. Riknulo mi je napajanje i sad bi trebao da uzmem novo, neki minimum za moju mašinu. E sad izbor je pao na Cooler Master 380W ili Codegen 400W (oba su cca=30 evra). Znam da je CM bolja firma ali Codegen ima onaj 6-to pinski kabel za externo napajanje grafičke karte dok CM nema nego bi morao da sa onim produžnim kabelom (2x4pin-a=>1x6pin-a) kačim grafiku. Čuo sam da je to alternativno rešenje i da te dve 4.pin-ske grane ne daju struju iste snage kao napajanje koje fabrički ima 6-to pinsku granu koja baš tome služi. Inače dosadašnje napajanje mi je puklo kad sam umesto 1950pro stavio 1900xt koja, izgleda, više troši. Jednostavno pucaju plavi ekrani na sve strane. Sutra treba da uzmem neko napajanje da pokrenem komp pa mi je bilo kakav savet dobro došao. Ostatak mašine je iz profila s' tim da imam još jedan SATA HD (Hitachi 160Gb) koji služi za lagerovanje filmova i sl. gluposti.

Poslednja izmena:
Bolje daj 50e za LC-6550gp. To je, po meni, minimum.

Koliko sam gledao, mislim da mi je 400W dovoljno... mada 1900xt baš vuče u odnosu na 1950pro, a mislio sam da su tu negde po potrošnji s' obzirom da su "generacija".

Altijev servis je pun Codegen 400w napajanja (oni ga uvoze), varijanta sa 8cm fanom je slabija, jedino su napajanja sa 12 cm fanom bolje izrade tako da ti nebih preporucio to napajanje za neku extra masinu inace to napajanje kosta oko 1200 dinara pa ti je jasno i o kvalitetu, varijanta CM od 380w takodje nije nesto, tu sad ima cini mi se par verzija neznam tacno koja je bolja od njih.
Inace Codegen Britza kuciste sa 400w napajanjem 10cm fan nesme da je skuplje od nekih 45e, neznam gde si nabasao na tako skupo napajanje.
Ja bih radije u toj varijanti uzeo LC Power 6450 od 450w za 35e i mirna Backa, mada moze se za do 40-tak e naci i neki Chieftec.

Hvala svima. Odustao sam od kupovine 1900xt-a tako da sam uzeo CM380w OEM, to bi trebalo da radi posao. Koliko sam razumeo, a i iz licnog iskustva, ne treba uzimati Codegen jer mi je to bilo i prethodno napajanje koje je riknulo.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Hvala svima. Odustao sam od kupovine 1900xt-a tako da sam uzeo CM380w OEM, to bi trebalo da radi posao. Koliko sam razumeo, a i iz licnog iskustva, ne treba uzimati Codegen jer mi je to bilo i prethodno napajanje koje je riknulo.
Pozdrav.

AJAJ...nadam se da to nije ono najbucnije napajanje koje je ikad napravljeno :D

Nazad
Vrh Dno