Šta je novo?

CM novitet - Elite 120 Advanced

Aha 5500 dinara postarina dzabe :) daju neki popust 5% na redovnu cenu

u pravu si, meni se dopada ona ideja sa H40 ili slicno, samo vodi racuna da li ce stati sve u to malo kuciste. Kada sam ja uzeo Prodigy unapred sam sve preracunavao i skapirao sta moze...

ali gde ce taj H40 da gura topao vazduh????????

na harddiskove???

mislim da to nikako nije dobra ideja!!

Bez ljutnje ali ovo ce biti pravo furunche i zujalica :p

Nece biti furuna jer ova graficka ne prelazi 55c plus neki Intel bez oc-a i nece biti problema

Sklapao sam 8 malih masina u raznim popularnim kucistima u zadnjih 2 godine za sebe pa ti rekoh iz licnog iskustva ;)

Taj lc se jako mnogo cuje takodje, mozda sad zimi bude malo lakse..

Lc se cuje?

Ovo mi je trece po redu i nikada se nije culo pa ni sada ljudi ga pljuju ali ja nikada nisam imao problema sa njim

Inace uzimam Cooler Master modularno a ovo Lc ide kod zene u komp

Poslednja izmena:
Taj lc se jako mnogo cuje takodje, mozda sad zimi bude malo lakse..

ja imam LC od 450W i ne cuje se - cuje se graficka kad se igra nesto.

u kucistu nije "pretoplo" - najveci problem je oko graficke (koja je stvarno odvojena od ostatka kucsta) - taj deo je stvarno topao ali to je vec problem ******skog hladjenja na grafickim kartama... ;)

i stukolovac, stvarno ces staviti taj H40 da ti graje deiskove? :d :d :d

Ovo mi je trece po redu i nikada se nije culo pa ni sada ljudi ga pljuju ali ja nikada nisam imao problema sa njim
takodje.

Ne znam za taj lc, ja rekoh za ovaj da se cuje za koji sam mu odgovorio..

Evo cekam kurira da mi donese kuciste pa tek onda pravim planove

Tako i treba, sugestije su tu da napravis sto je moguce bolju masinu.
Nego cpu vidim da juris slican kao i ja, steta sto je i3 srari a pogotovo yb onoliko skup jer bolji je od G procesora stravicno.

Znam da je bolji dosta ali se nikako ne isplati kupiti nov ako kojim slucajem uzmem g850 onda cim bude prvih para prodajem ga i uzimam i5

a ako uzmem i3 onda ga verovatno ostavljam jer mislim da mi nista jace nece trebati

Kuciste je stiglo stavicu kasnije slike ako nekoga nesto interesuje neka pita nije mi tesko da izmerim sta treba

Ako ti nije tesko, uslikaj ga pored neceg iz vise uglova da uporedimo velicinu. Recimo neki casopis ili flasa kole :)

Pa ono kuciste nije ni malo a nije ni preveliko uslikacu malo kasnije samo da mi se dete probudi

Evo sad nesto sto sam uslikao

Sto se tice vodenog moze bez problema ako se skine kavez za hdd a oni mogu da se stave na mesto 5.25 uredjaja

po meni bi idealno bilo Thermaltake A80 u sustini svasta moze da se uradi ja planiram da stavim plexi sa leve strane gde je grafika

a desnu bi stranu zatvorio samo bi ostavio otvor za onaj kuler od 9cm da moze da izduvava napred na 12 ide filter ima mesta da se stavi

img2813-small.jpg

img2814-small.jpg

img2815-small.jpg

img2819-small.jpg

img2820-small.jpg

Lose u slike ali se vidi

img2822-small.jpg

img2823-small.jpg

img2824-small.jpg

img2825-small.jpg

img2826-small.jpg

img2827-small.jpg

Meni i dalje nija jasna poenta ovakvih masina u ovakvim kucistima. :p

Nije ni meni bilo jasno al muka naterala:D Idem za Rusiju da radim pa nosim komp sa sobom zato mi treba neko malo kuciste da stane u kofer

Inace sam mislio kada dodjem iz rusije da kupim Cosmos II ali kada vidim kako ovo lepo izgleda a zauzima minimalno prostora mislim da ce pre pasti neki sugo 08 :)

Bio sam u pravu, furunche :D

PS. pazi na grafu samo, bez zezanja..

Da stigne proc pa radim testove i mene interesuju temperature mada cenim da ce sve biti ok ova grafika ne prelazi 55c

Meni i dalje nija jasna poenta ovakvih masina u ovakvim kucistima. :p

u cemu je problem???

ja da se pitam ne bi ni pravio vise ATX kucista - jedina prednost ATX kucista je sto mozes da stavis dve ili tri PCI/e kartice - bukvalno nista vise! (pritom moras da kupise 280% vece kucste od CM Elite 120 zarad *DVE PCIe* kartice... mozda to i negde ima logike... ;)).

ni ja ne kapiram poentu ATX masina...

Bio sam u pravu, furunche
evo ga jos jedan sa 200 i jednim argumentom... :trust:

u cemu je problem???

ja da se pitam ne bi ni pravio vise ATX kucista - jedina prednost ATX kucista je sto mozes da stavis dve ili tri PCI/e kartice - bukvalno nista vise! (pritom moras da kupise 280% vece kucste od CM Elite 120 zarad *DVE PCIe* kartice... mozda to i negde ima logike... ;)).

ni ja ne kapiram poentu ATX masina...
Pa "problem" je sto ovo nije namenjeno za velike graficke karte, OCovane procesore i slicno. Dakle, ogranice je upotrebe, mada je to ok, jer i nije namenjeno za takve sisteme vec za HTPC masine.

@garson , u pravu si ti ali je izazov spakovati jaku masinu u malo ili "taman" toliko kuciste da ne ostaje ni malo slobodnog mesta. Po netu imas ovakvih izdanja sa "ful" vodenim hladjenjima.:)

U slican poduhvat sam se i ja bacio samo je kuciste Prodigy gde su vec ubaceni mITX, cpu3570 i gpu6990 i sve to ce biti na vodi :smash:

Za sada radi na vazduhu i nemam razlike u temperaturama u odnosu na Full ATX kuciste :wave:

Da ponovim opet cim stigne procesor radim testove do tada mozemo samo da nagadjamo

Moje licno misljenje je da nece biti problema za grafiku 100% tvrdim da se nece grejati a verujem da je i intel ladan ko boza

Sa vodenim je donekle verovatno i bolje, ako je i CPU i graficka hladjenja vodom. Ovako nije lako resiti sav taj topao vazduh unutar kucista.
Jasno mi je kad nekome treba zbog prostora manje kuciste, ali ovako ne vidim previse smisla.

Uzeo sam i proc danas sutra stize ssd pa palim furunu:D

Prilozi

• IMG_2828 (Small).JPG
    IMG_2828 (Small).JPG
    64.3 KB · Pregleda: 46
Zasto graficka mora pod vodu? koliko vidim imas otvore celog duzinom stranice. Tu se uvlaci hladan vazduh a izduvava se kroz prazan slot maske na grafickoj. Ko sto kovacm rece, graficka je prakticno dovojena od ostataka kucista.
Ne kazem da mora, ali verovatno je bolje sto se toplog vazduha unutar kucista tice.

Evo kakve su temperature

Prilozi

• hjgkg.JPG
    hjgkg.JPG
    168.5 KB · Pregleda: 75
Daj malo licnog utiska? :)

Evo sad igram malo WoT i pratim temperature :) Kuciste je stvarno dobro hladjenje takodje ovi otvori sa strana dosta znace

Dosta je tiho kuleri se ne cuju uopste

Jedini je problem sto mi je javio burazer danas da nema nosenja kompa u Rusiju :D Mislim mogu da ponesem ali nema neta popizdeo sam

Prodaj sad to i pali na desktop varijantu ponovo :d

Vrh Dno