Šta je novo?

CM Hyper6 utisci?

srkiller

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2004
Poena
995
Dok ne dodje krsteno vodeno hladjenje u nase krajeve (COrsair Cool...) ....

Zasad sam na box hladjenju, i ok hladi (1.54V=2600MHz=55C Load)
Razmisljam se o jos malo vecem dizanju napona i kloka (do 1.58) a tu vec sa boxom temperatura ide i do 64C. Koliko bi investicija u Hyper6 bila opravdana?

I sta je sa onom pricom o njegovoj tezini i opterecivanju ploce?

Jednom recju odlican cooler. Prica o tezini ne treba da te brine. 😀
Ja ga imam i temp. u idle je oko 34C dok u full-u ide do oko 53-54C, a meni je 130nm procesor i na voltazi od 1.7v (ostale informacije vidi u signature-u).

POZ :wave:

Svakako vredi uzeti Hyper6.Najbolji kuler koji se moze naci kod nas,odlicne performanse,masivnost,ventilator koji koristi je dosta tih(subjektivno misljenje) a performanse nadmasuju i pojedine komercijalne sisteme vodenog hladjenja dostupne kod nas.Takodje ako je potrebno na njega mozes namontirati dva ventilatora,i tako mu poprilicno povecati performanse sto je dobro uraditi kada je masina dosta o/c.Ja sam naravno morao probati navedeni kuler sa dva fan-a i bez problema je drzao overklokovani A64 procesor na 45c sto predstavlja odlican rezultat.Jos mi samo ostaje da na kraju dam svaku preporuka za Hyper6..

@Optimus:
Jel to temp. u full-u ili u idle? Jer ako je u full-u koji je to onda A64 i na koliko si ga drzao i na kojoj voltazi? I naravno sa cime si ga opteretio kada si testirao?

Sto se setup-a tice testirana masina je bila A64 Winchester 3200+ MSI Neo2 i naravno Hyper6 sa dva 3000rpm fana.Frekvencija je 2.7GHz na 1.65v,a opterecenje je bio 3D mark,posle koga sam merio temp.Verujem da je udela u istoj imalo i osam namontiranih fanova u CM Stacker-u..
Poz.

Stvarno dobar cooler. A sta mislite o CM Silent Hyper 48?

Kako mu i samo ime kaze - silent. Nije za ozbiljan O/C.

Ali, sa druge strane, ko zeli tihu masinu...

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Sto se setup-a tice testirana masina je bila A64 Winchester 3200+ MSI Neo2 i naravno Hyper6 sa dva 3000rpm fana.Frekvencija je 2.7GHz na 1.65v,a opterecenje je bio 3D mark,posle koga sam merio temp.Verujem da je udela u istoj imalo i osam namontiranih fanova u CM Stacker-u..
Poz.

Itekako znaci dodatno hladjenje unutar kucista, a da ne pricam o kucistu kao sto je CM Stacker. Pominjes 8 fanova, jesi to uzeo i onaj dodatni 300mm fan sto ide na dno kucista?

srkiller je napisao(la):
Itekako znaci dodatno hladjenje unutar kucista, a da ne pricam o kucistu kao sto je CM Stacker. Pominjes 8 fanova, jesi to uzeo i onaj dodatni 300mm fan sto ide na dno kucista?

Ne, 300mm fan nije bio namontiran 😉

Imam je jedno pitanje u vezi Hyper 6, naime jako sam zainteresovan za kupovinu ali me interesuje kakv je poslije dužeg rada, recimo par mjeseci, nijesam ga gledao u\ivo a na slikama mi izgleda da ima jako sitne rešetke (ne znam kako da ih drukčije nazovem) pa me interesuje da li se lako napuni prašine pa onda više nije tako efikasan. Meni kućište stoji na podu a to je "smrt" što se tiče prašine.

Pa ja ga imam, ali mi se cini da ima bas razdvojene resetke. Mada mozda je samo to subjektivno, jer posle TT12 sve resetke mi se cine kao da su i suvishe odaljene. 😀

Sutra bi trebalo da stigne Titan Vanessa, takodje heatpipe, pa cemo istestirati i to. Cena bi trebalo da bude dovoljno niza od Hyper 6, pa ako i performanse budu dobre...
Jedino sto totalno gay izgleda, pa ako imate prozor na kucistu, treba ga zatvoriti kartonom 😀

Poslednja izmena:
Kako li im samo padaju ideje za ovakav dizain!?! Mislim da rezultati nisu ni priblizni Hyper 6 modelu.

Pa jos ako se fan okrene kao na onoj slici gde je montiran na IC7 tj. da izduvava vreo vazduh direktno u napajanje; ma milina ziva!!! :S:

U mom slucaju iduvavao bi tacno na zadnji izduv! 😉
Svidja mi se to resenje...

Auuuu, ovo je "most-gay cooler ever seen" :d:d
Ali fan je 9-ka... :smoke:

Ali opet, i pored te devetke - onaj "leptiric" odozgo... :d:d:d
A ovi jos kazu "elegant" i "it looks great!" :beat:

2 Proday:
Tako i treba da se namesti, slicno je i sa Hyper 6. Vreo (dobro, da ne preterujemo sad... *vruc* vazduh, ipak je to 'ladni A64 😉) ide pravo ka zadnjem delu kucista, gde ga skupljaju ili izduvni ventilatori (8-ice, 9-ke, 120-ice... ko sta ima) ili fan sa napajanja sa donje strane (isto moze biti od 8, 9 ili cak 120mm) koji uvlaci taj vazduh u sebe i izbacuje ga preko drugog (obicno osmica).

2 rzeljko:
Nema sanse. Uopste nije toliko mali razmak.

Evo, i ja k'o Gidra uporedjujem sa TT12, sad mi stoji pored, u burazerovoj masini... ono se zove mali razmak izmedju resetki! :zgran:
Tamo kad se nahvata prasina, tako mu se obaraju performanse da je to neverovatno... evo, samo na obicno izduvavanje *svega-sto-se-tamo-nakupilo*, smanjio sam temperaturu za dobrih 10-ak stepeni! :zgran:

Poslednja izmena:
Care je sam imao istih problema sa TT12. 😡

Ako se skine onaj grozzzomorni leptiric, i ona devetka zameni za neku crnu, moze ovo i na nesto da ispadne... A jel ono aluminijum?

2 Proday:
Tako i treba da se namesti, slicno je i sa Hyper 6. Vreo (dobro, da ne preterujemo sad... *vruc* vazduh, ipak je to 'ladni A64 ) ide pravo ka zadnjem delu kucista, gde ga skupljaju ili izduvni ventilatori (8-ice, 9-ke, 120-ice... ko sta ima) ili fan sa napajanja sa donje strane (isto moze biti od 8, 9 ili cak 120mm) koji uvlaci taj vazduh u sebe i izbacuje ga preko drugog (obicno osmica).

Pa koliko sam ja video na slici u pitanju je IC7 ploca sa 100% nekim Intelom (nema AMD-a, mada ga i moze biti;nevazno). I bas nebi rekao da igde ka zadnjem delu kucista, vec nekako vise ka vrhu, tj. tacno u donji otvor na napajanju (naravno ako napajanje ima 2 otvora)!

Stigla Vanessa danas, uzivo izgleda manje gay, a i ono na slici je ipak riba, cak ima i ok dekolte 😉
Sto se hladjenja tice meni se jako dopada, hladi ravno 20 stepeni bolje od box-a na 2.4GHz full load, a oko 10-ak bolje od Syberia-e.

[Mancha] je napisao(la):
Stigla Vanessa danas, uzivo izgleda manje gay, a i ono na slici je ipak riba, cak ima i ok dekolte 😉
Sto se hladjenja tice meni se jako dopada, hladi ravno 20 stepeni bolje od box-a na 2.4GHz full load, a oko 10-ak bolje od Syberia-e.

Ocekivana cena ce biti?...

@Mancha
Kako su kod Vanese izveli kacenje na plocu, jel kao kod boxa (bez alata)?
I da li se ventilator moze kaciti sa koje strane ja zelim?

I cena , naravno? 🙂

Proday je napisao(la):
Pa koliko sam ja video na slici u pitanju je IC7 ploca sa 100% nekim Intelom (nema AMD-a, mada ga i moze biti;nevazno).
Jeste, ono je radjeno na IC7... znaci, P4 procesor... znaci, VREO vazduh, bio si u pravu! :d

Ali, mi smo se ovde malo zaneli pricom o A64, pa onda ulete Mancha sa ovim coolerom, pa nastavismo sa pricom pod utiscima A64-orke... brzo, a 'ladno! 😉
Proday je napisao(la):
I bas nebi rekao da igde ka zadnjem delu kucista, vec nekako vise ka vrhu, tj. tacno u donji otvor na napajanju (naravno ako napajanje ima 2 otvora)!
Jeste, tako je... ide gore. Pa dobro, ima dosta napajanja sa dva fana (tzv. dual fan), cak i jeftinijih.

Ali, ukoliko ipak NEMA usisnog ventilatora... qq&lele! 😀
Moze lako da se desi da se pregreje napajanje.

[Mancha] je napisao(la):
Jesi li probao Hyper... mozda ranije?
Da uporedis Vanessu sa njim.

Srki, trebalo bi da moze... tako je bar na Hyper-u, moze da se bira strana.
A sa slika ovog Titan-a bogami deluje tako.

Nazalost, nisam probao Hyper6, mada i mene zanima poredjenje. Ja sam Vanessu dobio prilicno jeftinije nego sto bi mogao da uzmem Hyper6, pa i nisam imao dilemu (taman i da je dosta losija, a mislim da nije), e, sad, nisam siguran koja je krajnja cena, tek kada to proverimo i uporedimo direktno hyper6 i Vanessu, moci cemo da kazemo sta je isplatljivije. Ovih 20 stepeni koje sam spomenuo su u zatvorenom kucistu sa fanom na oko 1200 obrtaja i potpunom tisinom 😉
Sto se montiranja tice, odsrafe se ona dva srafa iz postolja, pa se stavi clip i usrafi na postolje sa posebnim srafovima. Nije los metod, s obzirom da drzi izuzetno, a lakse je nego natezanje rucno ili srafcigerom, i ne postoji sansa da nesto sklizne, osteti se i sl.
S obzirom da se clip provlaci preko osnove, moze da se postavi samo na jedan nacin ili za 180 stepeni (t.j kontra), u pravcu u kome su srafovi na postolju

[Mancha] je napisao(la):
Nazalost, nisam probao Hyper6, mada i mene zanima poredjenje. Ja sam Vanessu dobio prilicno jeftinije nego sto bi mogao da uzmem Hyper6, pa i nisam imao dilemu (taman i da je dosta losija, a mislim da nije)...
Licno, ne verujem ni ja da je neka velika razlika... ako je i ima!

Zasto?

Ipak, na tom Titan-u je ventilator od 92mm... sto dosta znaci. Pritom, telo je napravljeno od aluminijuma, dok je kod Hyper-a full bakar... a zna se da je za bakar potrebna dobra zujalica ili fan velikog protoka, kako bi se sto pre oslobodio akumulirane toplote koju prihvata bolje od kulera baziranog na aluminijumu.

I za kraj - k'o gadja bas tihu masinu, mislim da bi mu bolje performanse donela Vanessa nego Hyper 6. Oba ventilatora na malom RPM-u, 8-ica protiv 9-ke, bakar vs. aluminijum - mislim da bolje prolazi aluminijum.
Tj. Titan Vanessa.

Moje misljenje, onako na nevidjeno... bez probanja coolera.

A jel ima tih kulera u Beogradu ( mislim na Vanessa-u i Syberia-u ); gde se mogu naci i koje su im cene?

Care, kod Vanese je podnozje bakreno, i prekriveno cinkom, radijator je aluminijum.
Tako kazu u onom linku iz treda.
Ja sam vise za tisinu, osim ako ne treba natezati masinu za neki rekord (a i to je dan-dva buke, mozda). Bas zbog toga, odoh sutra da vidim one aerogaetove u Imtel... a mozda se i odlucim da napravim sam prekidac (onaj "pilotski" celicni 🙂 pa da na ON bude 12V, a na OFF 5V.

@M-tech:
U MB Softu. A cenu ce vec javiti Mancha.

M-tech je napisao(la):
A jel ima tih kulera u Beogradu ( mislim na Vanessa-u i Syberia-u ); gde se mogu naci i koje su im cene?

Ako te zanima vanessa kontaktiraj mb soft,verujem da su ga dobili..

srkiller je napisao(la):
Care, kod Vanese je podnozje bakreno, i prekriveno cinkom, radijator je aluminijum.
Tako kazu u onom linku iz treda.
Da, znam... ali nisam hteo to da pominjem, valjda se podrazumeva. Ipak, sve ostalo je od aluminijuma (pa, prakticno ceo hladnjak 😉), zato sam ga i navodio kao aluminijumski.

Inace, bakarno dno i aluminijumsko telo je jako dobra kombinacija... samo je bitno da je spoj izveden kako treba (sto ovde verovatno jeste slucaj).
srkiller je napisao(la):
Ja sam vise za tisinu, osim ako ne treba natezati masinu za neki rekord (a i to je dan-dva buke, mozda).
Ja takodje... sa TT12 meni je bilo bas milina: drzim ga na minimum obrtaja, cooler se ne cuje da radi - a sa druge strane moze da se odsrafi i pristojno naklokuje procesor.

Tako, meni je Hyper 6 recimo bucan, cak i na minimumu obrtaja... ili je takav samo moj primerak, tj. njegov fan.
Ne znam... uglavnom, posle TT12 i 9800 sa VGA Silencer-om - sve mi je bre bucno! :d:d

Nazad
Vrh Dno