Šta je novo?

CM hyper 212 ili Zalman 9500 LED?

B0r1s

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
Ocu da uzmem jedan od ova dva kulera iz naslova, isao bi na e8200, x38-dq6 i memorija na 1066 (jos nijesam odlucio koja). Sa kojim od njih bi mogao vise da OC procesor a da ostane relativno hladan? Buka mi je totalno nebitna.
Hvala.

Zato što čovek možda nije u mogućnosti to da nabavi.
Mada, meni ne smeta kad neko nešto predloži nego kada se jave njih 30 posle predlagača ali većina je ipak u pravu, kriv je starter topic-a, naslov je trebalo da bude "CM hyper 212 ,Zalman 9500 LED ili nešto drugo?" npr. :D

Poslednja izmena:
Zato što čovek možda nije u mogućnosti to da nabavi.
Mada, meni ne smeta kad neko nešto predloži nego kada se jave njih 30 posle predlagača ali većina je ipak u pravu, kriv je starter topic-a, naslov je trebalo da bude "CM hyper 212 ,Zalman 9500 LED ili nešto drugo?" npr. :D
Mozda nije, mada nisam mu predlozio neshto shto kod nas nema.:)

A kako znaš da čovek živi "kod nas"? :D

A i ti si jedan od onih sto zive na severnom polu?! :trust:
Ne nego je kuler dobar a i kuciste je vrhunski provetreno sa 4 venta jednim 20cm iznad kulera i jos jednim iza njega koji izbacuju vazduh i jos dva naped uvlace hladan vazduh... Core Temp ne prijavljuje tacne teperrature ko je citao clanke na stranim forumima,zna da je real temp bolji, ali i core temp kaze 24,23.21.21 pa padne za po stepen

Prilozi

• Nove temp real temp 1.jpg
    Nove temp real temp 1.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 56
Poslednja izmena:
Ne znam koliko je u sobi verovatno izmedju 15 i 22C,za ovo je cini mi se zasluzna i ploca sa svojim Digitalnom naponskom seckijom, a ja se prasio da li ce cetvorofazna biti dovoljna,ali digitalna je digitalna ipak...OD sad, kupujem samo DFI:smoke:

Sve i da su vanzemaljci pravili naponsku, ne može vazhušno hlađen CPU biti na sobnoj temperaturi, a kamoli ispod nje, koji god da je kuler u pitanju. Lažu ili ploča ili progam.

NE znam ja ko i da li laze,znam da sam merio real tempom (gore) evo postavicu i hw monitor ,ploca meri isto ko on,proc. je maltene stalno u idle,mislim da ga jos ni jednom nisam opteretio 100%, nije jos klokovan ali planiram, za sad mi ne treba, nemam cime da ga opteretim, kupio sam ga eto da imam da traje neko vreme do Nehalema...

Core temp iako znam da nije tacan mi trenutno meri vise temperature ali to sam snimio malopre a u sobi je ukljucen radijator jedno pola dana i toplo je u sobi a komp je blizu...

Prilozi

• Temperature 1.jpg
    Temperature 1.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 45
  • core temp temperature.jpg
    core temp temperature.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 43
Naprotiv, Zalman je gori. ;)

Tek 9700 je klasa sa CM 212.

U ***, ovo nije tema 9700 vs 212.

Nisam skontao. Mislim da bi trebalo da odem do opticara!

Trenutno uglavnom 23C ide nekad dole nekad gore 1 stepen,ali je najcesce 23,znaci ko hw monitor, doduse pise samo cpu temperature, ne pise za svako jezgro...

Zbog zakona termodinamike, procesor ne moze da ima manju/istu temperaturu od ambijentalne!

Poslednja izmena:
Ja koristim taj Zalman već pola godine i radi savršeno. Smrzava procesor u svim režimima rada i skoro je nečujan. Osim toga ima super kvalitet izrade. CM nema šta da traži pored Zalmana kada su u pitanju hladnjaci za CPU. CM ima super kućišta i napajanja. Znači uzmi slobodno 9500 LED ili neki Thermalright, stvar ukusa.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ja koristim taj Zalman već pola godine i radi savršeno. Smrzava procesor u svim režimima rada i skoro je nečujan. Osim toga ima super kvalitet izrade. CM nema šta da traži pored Zalmana kada su u pitanju hladnjaci za CPU. CM ima super kućišta i napajanja. Znači uzmi slobodno 9500 LED ili neki Thermalright, stvar ukusa.

Pozdrav

Zalman za novac koji koshta nikako ne moze biti savrshen! Nabiflana cena bez razloga!

Vrh Dno