Šta je novo?

CM hyper 212 ili Zalman 9500 LED?

B0r1s

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
Ocu da uzmem jedan od ova dva kulera iz naslova, isao bi na e8200, x38-dq6 i memorija na 1066 (jos nijesam odlucio koja). Sa kojim od njih bi mogao vise da OC procesor a da ostane relativno hladan? Buka mi je totalno nebitna.
Hvala.

Ja bih ipak uzeo Zalmana

Bor1se,
Kupi neku memoriju 1066MHz ali CL5 (5-5-5-15), ja imam Geil ultra plus (1066, CL4) evo i drugi par modula je crkao, ne podnose dugotrajan rad na zadatim parametrima (bez OC naravno) na 2.4V a ove ostale u CL5 rade fino na 2.1- 2.2V.
Imam CM Hyper 212 i osim sto je veliki pa delom nadvisuje jedan mem. slot (ista nam je ploca) drzi nisko temperaturu procesora.
Moze normalne velicine memorija da se stavi izuzev sto je blizu nje iznad ventilator hladnjaka.
Sam hladnjak je na dodir potpuno hladan, pa mi se cini da ventilator skoro da ne treba.
Radi Q6600 na 3,2 bez problema.
Jedan ventilator je vise nego dovoljan.

Ovako gledano na oko,
CM deluje kao bolji izbor jer ima mogucnost da mu dodas joj jedan fan valjda ??
Plus ima ocaj povrsinu koju mozes da ispoliras pa da bude bolji, znaci to mu daje jos bonus na njega.
Ali ne znam stvarno kako se on nosi za Zalmanom, cini mi se da dosta ljudi ovde ima tog CM-a, pa ajde da uporedimo temp sa Q6600 ako neko ima tu kombinaciju.

@d0minat0r
Ocigledno smo pisali u isto vrijeme. Znam da nijesu ista klasa i da je Zalman skuplji, pa me zato interesovalo da li je opravdana razlika u cijeni i da li je Zalman bolji toliko koliko je i skuplji.

Hladniji ce ti biti sa Zalmanom CNPS9500 na max,posto si rekao da ti buka,odnosno tisina nije bitna.Sto se razlike u ceni tice to ti je jedan fin rucak u restoranu,tako da nije ni to strasno.
CM Hyper 212 je po meni lose dizajniran kuler,plus performanse mu nisu jaca strana,ne razlikuje se puno od CM TX2 (dvostruko jeftiniji),its your choice ...

E hebi ga...
Već duže vreme planiram da uzmem neki kuler koji će zameniti intelov box na jednom kompu, i taman doneh odluku da uzmem Hyper 212, na osnovu mnogih review-a, uključujući i review SX-TEAMa i Spacemasterove preporuke kako je kuler odličan, sad ispada da i nije nešto. :S:
Šta sad uzeti... :wall:

@markoni_slo

Ti si na osnovu mog misljenja zakljucio da CM 212 (ovo Hyper je malo preterano) nije nesto.
GRESKA !!! Kao prvo,kuler koji je tebi dobar (odgovarajuci) meni mozda nije i obratno,dakle nije slucajno sto kulera ima na stotine,jer ne odgovara svaki svakome.Pitanja koja treba neko sebi da odgovori kada se kupuje nov kuler su : koji socket ? koji procesor ce da hladi ? u koje kuciste i mb treba da stane ? da li je tih ? da li prvenstveno efikasan,tisina na drugom mestu ? koja mu je cena ? da li ce biti kompatibilan sa mojom sledecom platformom ? da li proizvodjac kulera ima dobru podrsku (adapteri,RM kit) ? raspolozljivost ? i jos neka manje bitna.Za kraj CM 212 je sasvim OK za tvoj Pentium D.

Poslednja izmena:
Pa kada je ova komponenta u pitanju, uglavnom se oslanjam na tvrdnje i opažanja ljudi koji imaju mogućnost da isprobaju i uporede performanse skupljih i kvalitetnijih kulera i kojima je OC "profesija" :D!
CM Hyper 212 je po meni lose dizajniran kuler,plus performanse mu nisu jaca strana,ne razlikuje se puno od CM TX2 (dvostruko jeftiniji),its your choice ...
Zbog ovog dela sam se i najviše zapitao (pokolebao) da li je kupovina ovog kulera zaista isplativa. Dvoumio sam se između GeminII i 212, i nekako mi 212 ipak izgleda kao daleko elegantnije i bolje rešenje od pomenutog konkurenta. Nisam hteo da maltretiram devojku da mi donosi iz Slovenije TRUE, ako je 212-ica kuler koji će odraditi posao. Šteta je što se na nedavnom testu kulera nije našao i CM 212, pa da se vidi kakve su mu zaista performanse u odnosu na GeminII i TRUE!

Gemni nije bolji od Zalman-a, mada zavisi i od fanova, ali ako se uzme neki prosek, Zalman je bolji od njega, a 212 bi trebao da je losiji od Gemini-a, znaci ....
A sad, de ces bre da poredis 212 sa TRUE, pa maltene nista ne moze da prismrdi TRUE :) a kamoli 212.

Poslednja izmena:
@markoni_slo

Svaki od ovih sto si spomenuo će ti odraditi posao,ako je posao hladjenje procesora u normalnim uslovima.Uostalom OCZ ti je lepo objasnio gore.Licno mislim da malo preterujes ....

Ne znam što mi (i frosty-u) ne bi verovao, pretrči malo po XS-u pa ćeš i sam videti kako stvari stoje...
Ma znam to, fazon je u tome da IHS procesora takodjer nije ravan, to i jest razlog zasto je Extreme bolji cooler od obicne verzije, jer je i predvidjen da anulira neravnine IHS-a.

Samo na Frostytechu nije tako jer oni ne testiraju coolere montirane na procesorima.

@djolez
U čemu preterujem?
Ako misliš na to što od obične kupovine kulera pravim čitavu nauku... pa verovatno da si u pravu :D , ali hebi ga, ja sam od onih kojima je TIŠINA izuzetno bitna, pa moram malo da mudrujem. :d
U temi test kulera by SX Team se navode i ova dva linka Anand i Frosty gde se CM 212 uspešno nosi sa GeminII, pa sam zato rekao da bi bilo lepo da je mogao da se testira i CM 212 sa ona 3 kulera, obzirom da su to kuleri koji se kod nas mogu lako naći i koji su popularni.
Mada, u suštini, sve je to komad gvožđa koji će se lako prodati ako ne zadovolji ono što se očekuje od njega. :)
Ako si mislio na nešto drugo, please explain yourself?!

Nazad
Vrh Dno