Šta je novo?

CM Hyper 101

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Mozda ce ovaj moj kratak osvrt na doticni kuler da pomogne buducim korisnicima!

Nakacih ga,sto se buke tice,dva puta je tisi od boxa,sto i nije tesko za postici,sto se hladjenja tice nije nista bolji,cak je bio i gori,verovatno zato sto sam stavio malo vise paste,pa sam je posle malo skinuo i temp je pala,videcu kako se ponasa pa da mozda skinem jos malo paste sutra.Samo mi nije jasno gde se u biosu vidi ona PWM kontrola obrtaja!?Ubo sam onaj 4pinski konektor u plocu,hocu da kupim jos jedan kuler za njega i da ga nakacim,medjutim na ploci nemam vise direktnih 4pinskih konektora,jedino preko vecih kablova da ga nakacim na napajanje,da li je to ok,odnosno da li je uopste izvodljivo?Zna li neko gde ima da se kupi isti takav kuler,mislim da nije pametno da uzmem neku drugu 8cu? U sustini je bolje resenje od box sto se buke tice,a sto se tice hladjenja isto je toliko se dobija za 1600din,ako moje korekcije oko paste budu smanjile jos temp javljam!

Pa ja sam moje druge fanove koji se kace na pinove iseko na kraju,i posle ih povezao na drugi fan dole gde mu je prikljucak,i tako da ploca na svaki pin za fanove gura po 2 fana,to bi i ti mogo da uradis... Normalno pazis da budu zute zice tamo gde treba na drugi fan kad ih spajas,i tako za sve boje...

ziipy,ako sam te dobro razumeo,kad uzmem drugi fan prikacim ga na 4pinski konektor na kablu,a kabal sa koji na drugom kraju ima 2pinski konektor u plocu?

Slusaj,ako imas 4pinski fan,onda tamo na kraju gde je prikljucak iseces ga tu,ali ostavis malo mesta ako ti zatreba da ga vratis... Onda to iseceno gurnes ili jednostavno spojis sa drugim fanom kome ne trebas da seces nista,znaci spojis zice onako po boji kao sto treba,ja sam to uradio tako sto sam gurnuo zice u pinski konektor na drugom fanu,videces ima rupe,snacices se.... znaci iseces na jednom ventilatoru zice i skines mu onaj pinski konektor i onda te zice spojis na drugi ventilator a njega prikljucis na plocu normalno..

Stavih nekog kineza ningji ili tako nesto,sad on i ovaj cm original fan u leru spusti se temp na 33c,kinez je na 3pinskom konektoru,mogu samo da zamislim kako bi hladili u paru oba cm originala!

NEMA NI TEORIJSKIH SANSI DA JE KAO BOX.........MOZDA SU TEMP U IDLE ISTE..........ALI PUSTI TI LINX JEDNO 25 KRUGOVA SA BOX-OM I PA ONDA CM PA UPOREDI RAZLIKU MAKSIMALNIH TEMPERATURA :D:D:D

BTW PASTU STAVI SAMO TACKICU NA SREDINI PROC-A....AKO SI STAVIO MNOGO NIKAKO NE VALJA :wall:

Ma sa boxom samo na potpunom leru je od 40 pa nagore,sve ove temperature vaze samo kada je cpu oc i to je stalno stabilan na 3280ghz nepunih 3.3.Ne mogu da verujem da je jedna tackica paste dovoljna,verovatno sam preterao,probacu da popravim to danas,ne znam samo da li da skinem visak ili ocistim sve i nanesem iz pocetka,jos malo mi je ostalo u spricu?kolika bi ta tackica trebala da bude,ako moze preciznije u cm3,salim se:)

Poslednja izmena:
ne znam samo da li da skinem visak ili ocistim sve i nanesem iz pocetka,jos malo mi je ostalo u spricu?kolika bi ta tackica trebala da bude,ako moze preciznije u cm3,salim se:)

Skini,ocisti medicinskim benzinom ili alkoholom,shta vec imash,i tek onda nanesi drugu.
Sloj treba da bude sto tanji,pitaj chika Googleta,imash milion uputstava sa slikama,klipova itd...

:D

***,dosta ljudi tripuje da se pasta stavlja zato sto dobro provodi toplotu,pa namazu k'o na 'leba... :d
Pasta u principu sluzi da se dobije sto homogenija kontaktna povrsina,da se popune mikroneravnine na metalu i istisne vazduh iz njih (posto je vazduh ocajan provodnik toplote).

Xranje,javljam sta je bilo kad ispravim stvar,hvala na savetu!

Xebem ti i kuler i pastu i sve,sada sam izgleda stavio premalo,u leru 52,a ide i do 70C,da li je do paste koja je cini mi se pregusta pa cime god krenes da je razmazes ona se lepi za to a malo ostaje na cpu,sad ni paste nemam vise,sutra moram da bacim 500din za 1 miligram paste!Lepo sam ja stavio pastu na sredinu i pritisnuo odozgo prvi put,a sad slusam xebeni gugl i razmazujem...

Xebem ti i kuler i pastu i sve,sada sam izgleda stavio premalo,u leru 52,a ide i do 70C,da li je do paste koja je cini mi se pregusta pa cime god krenes da je razmazes ona se lepi za to a malo ostaje na cpu,sad ni paste nemam vise,sutra moram da bacim 500din za 1 miligram paste!Lepo sam ja stavio pastu na sredinu i pritisnuo odozgo prvi put,a sad slusam xebeni gugl i razmazujem...

***.............pa ti si ladno potrosio celo pakovannje....koji si ti car........meni As ceramique traje pa ne znam ni ja koliko vec dugo :-devil-:

Ne moras da razmazes samo stavis bukvalno tackicu da kazem 1x1 mm a kuler ce je pritiskom rasporediti po procesoru.....mada ja licno volim da nategnem kesu preko prsta pa razmasem tu tackicu u sto je moguce tanjem sloju, znaci koliko tanje mozes da raznazes to je bolje :type:

e i obavezno dobro postavi kuler dakle da bude cvrst bez da je labav na bilo kojoj od cetri strane

Poslednja izmena:
Pa kad 4 puta stavljam i skidam kuler i da je pasta za zube potrosio bih je :)!Prvi put sam lepo uradio kako ti kazes,ali sam stavio previse...ona pasta koja je dosla uz njega se lako lepi za bilo sta cime je dodirnes,sad to nije vazno,nema je vise,okupao sam se celom tubom:),danas bacam 500din na neku ocz freez u ovoj mojoj vukoxebini samo to imaju,pa kad napravim sendvic javljam jeli tost ili hladan :)

Jedna od najboljih ;)

Tri mg 5e,ali je dobra izgleda,sve sam konacno namestio i bez greske!CPU kloknut na nesto malo preko 3.2 u leru 30C,da je u paru sa CM fanom njegov blizanac a ne kinez od 200din mogu da zamislim sta bi bilo.Na kraju zakljucak je da je u odnosu na box sa ocz freeze i malim kinezom temp pala za 10C,a buka za 50%!

Nazad
Vrh Dno