Šta je novo?

CM-690 Zastita Od Prasine

OK. Onda trazim CoolerMaster 140mm ili 120mm, oba mogu da se nadju Blue.
Sada da budem razumljiviji;
1. Da li na prekidacu kojim se pali prednji LED koji sam dobio sa kucistem moze da se pali za 2 vent ako stavim jos 1 120 mm isti iznad.
(znaci da isti prekidac upali koji je na vrhu upali LED na 2 prednja)
2. Da li na vrh 140mm ili 120mm CM?
3. Gde naci elektricara da zameni led u crvenu i gde naci LED crveni?

Sada zadnji koji izvlaci se menja za LED sa on/off prekidacem na koji se povezuju jos 2 kom za vrh kucista to je tacno 3 (3 pin)koliko moze na prekidac mali koji ce biti iznad TV kartice nazad.
A onaj iza od 80x80x(15)mm ce u djoku ili taj nece imati veze sa nicim. On ce biti obican crni jer se ne vidi, a sluzice dok ne kupim nesto normalno za procesor.

Jer dobra Kombinacija???
*** boli glava od ovoga ja nisam elektrotehniku zavrsio kao mnogi ovde.

Ili ostaviti Blue, ali to ne zato sto volim nego jer ovde ne mozes da imas bas kao sto zelis sve iako to nije skupo. Ali me pre svega zanima da li se menja taj LED u Srbiji dal je neko uradio tu komplikovanu transplantaciju LED diode iz plave u crvenu krajem 2010 god.

Poslednja izmena:
Ispravka sada sam pomerio predni vent dole i tu nema mesta za jos jedan ventilator iznad.
Znaci od toga nista napred nek stoji 1 taj. Ali zato ima za 2 malecka, salim se necu. Tacno bi mogao neko da napravi iz 3 reda po 60cm vetilatore ja mislim da toliko ima mesta mogao bi da napravi srpsku zastavu, crveni red pa plavi pa beli, xexexe, salim se odelipo sam povadio sam hdd power, led power i ta ****** iz maticne i kada sam vratio komp nije hteo da mi se upali. Sada radi proverio sam USB sve, hard, DVD ventilatore, externi i izgleda da sam dobro ubo.

Poslednja izmena:
ma vazno je da si dobro ubo..
nista bez toga.

ako mogu citirati Alana Forda:

" ko dobro ubodije njemu dvije "

:banana:

Poslednja izmena:
Nema izbedacio sam sada kupio sam kablove crne sata i to promenio ajde ok i kupio 2 ventilatora 120mm CM sa on off switchem ali ja to ne znam da namestim, skinuo sam prednju masku skinuo i poklopac tj ne ceo jer je prednji deo povezan i to necu da cupam ali ne znam princip kako se tu ventilatori instaliraju. da li se ubacuju iz kucistu unutra. Pa se samo srafe odozgo ili se stavljaju da stoje odozgo pa dolaze izmedju maske i metala od kucista. Pa se srafe sa unutrasnje strane to ne znam. Ali necu skroz da sklapam sada kuciste jer cu to nauciti valjda. Takodje je problem gde da utaknem jer hocu da povezem oba na jedan switch moze 3 ventilatorae. A to ce tek biti umetnost sakriti.

Jer ja sam sa CM-690 dobio neka 4 plasticna ****** koja mogu da pridrze ventilator zasta to sluzi da ga pridrzi dok ne usrafim sraf, jel da?
Imaju krug na vrhu i kada se priitisne zadnji kraj se rasiri i ne moze da izadje iz lezista dok sredinu ne pritisnes na njih mislim.

Mogu da ga povezem sa one 2 zicice na on/of switch sa 3 zicice mogu direktno u maticnu a ne moram nego mogu da iskoristim onaj plasticni duguljasti koji ide u napajanje i iz koga ide jedan sa 2 zicice. Tako mi je povezan prednji. U stvari kupio sam 2 potpuno ista kao taj prednji. Sutra idem da uzmem i 2 pakovanja aurore red sa njima cemo vec lakse da ne moram da trpim ovu plavu boju uvek.
Sada odoh da rovarim instalaciju ventilatora. Ipak je bolje da maticna bude slobodna a da privezem na napajanje, koja grana boga pitaj. verovatno ta gde je i taj prednji vezan.
Najvaznije da rade i da se pale i gase na prekidac to sam proverio jos samo da ih nakacim odozgo. Kada namestim sve ako ostanu prekidaci i kablovi ako nekome trebaju nek se javi. Ja mislim da se i sa aurorom dobijaju.

Poslednja izmena:
Provalio sam vbentilatori idu iznutra kucista zakace se sa pipcima odozdo i nasrafe srafovima odozgo kada se skine gornji panel. Kakvo secenje panela kao sto je jedan objasnjavao na youtubu, ali mi je objasnio dovoljno da ne sledim njegov primer. Naravno ti plasticni se skinu kako se srafovi stavljaju. samo da ih pridrzavaju. Ona 3 kabla iz switcha placu za ultra sleeve 6 mm black. Posle sve ponovo. Vadi seci vezice skidaj panela provlaci.

Poslednja izmena:
Namestio sam! Mokar sam kao da sam peglo kurvu na koki. Oni srafovi ili kanal je ocajno napravljen. Znaci plastika samo krcka a sraf jedva ulazi sa 20 cm dugackim srafcigerom. Uzas, jedan sraf mi se i sjebao nije mogao da prodje i sjebao sam sraf. Tu sam gurnuo onoj tipl sto sam dobio sa kucistem ostavio. Kako to prave nije mi jasno samo.

Ne znam samo da li sam pravilno povezao jer ja se ne razumem u te koji ide u koji.
Jer sme ovo ovako da se poveze. Mislim da se ovi beli ubacuju jedan u drugi.
Ne znam prvi put to radim.

http://imgur.com/dulXH
http://imgur.com/lmMG2

to belo ti je molex konektor treba da spojis jedna muski jedan zenski konektor,radi lakseg raspoznavanja muski ima siljke dok zenski jel te ima rupice(gle cuda) :d i to jedna od molexa a drugi od ventilatora.

Pa tako sam i radio ove sto sam dobio uz ventilator sam nastavljao na one sto su bili na kablovima od napajanja. Samo sto je bilo malo vise petljancije jer nisam se setio da kupim jedan koji se racva za 2 ventilatora. pa sam iskoristio oba koja sam dobio uz ventilatore a mogao sam 1. Ako bi stavljao jos neki vent kupicu ta 2 sto se racvaju i na njima ce biti 4 ventilatora. Ali ne radim nista vise oko kucista dok ne kupim nasao sam jeftino unior odvijace za elektroniku 3 komada x i 4 komada - raznih velicina u paketu za oko 2000. A kuci nemam jedan valjan odvijac. Jos klesta spic, pinceta, mag lite imam i napadam kuciste ponovo.
Mag lite mi stoji nocu jer nemam svetlo na tastaturi odvrnem ceo poklopac i postavim ga kao postolje i ona sija kao sveca jaka i sve vidim ne treba mi usb lampa kojih kod nas nema.

Poslednja izmena:
Da li je neko pokusao da skine 4 donje fioke za hard disk na CM 690 i da li je uopste moguce??? Ne samo da izvadi fioke nego i onaj metal da se skine.
Cuo sam da ima caka neka samo ne znam na kojoj verziji CM 690. Imam 2 harda i samo za njih bi ostavio prostora.
Ja koliko mogu da primetim ima neki presek tacno ispod te 2 gornje. Mozda je moguce bez secenja.
Samo me buni cini mi se da cudan odvijac treba za to neki.
Sa time dobijam mnogo bolju provetrenost ali videcu kako cu sa kablovima.
Te fioke kod mene kriju cudo, pincetom vadim potrebnu zicu za ventilator ili tako, vise ne mogu ni da izvucem fioke zapinju kablovi.

Mislim bezveze da prednji ventilator hladi molex i nepotrebne produzetke napajanja.
Tu je negde i hard ali... ne secam se u kojoj vise.

Poslednja izmena:
hmm evo ja vec oko 10meseci koristim svoje custom dust filtere i do sad samo jednom izduvao unustrasnjost kompa

filter za napu kupis 500din dobijes oko 3m^2 kupis mrezicu metalnu malo siru i stavis na sve ulaze na kucistu i nema prasine. menjam filtere jednom u mesec dana i sam se cudim svaki put kad ih skinem odakle toliko prasine

ps. prozor mi je stalno otvoren cak i kad je -5 :d i zivim do ulice

Skinuo sam ona 2 metalna nosaca i 4 fioke.
Ako neko ne zna ima po 2 srafa nazad i 2 odozodo ispod mrezice.
I usput zaturio negde jedan malo sraf. Ne mogu da se odlucim samo da li je lepse bez ili sa.
Nekako sam navikao sa onim pa mi je sada malo prazno ali videcu jos da li cu ostaviti ovako ili cu da vratim.

Ma sta se zezate sa filterima,tako smanjujete protok vazduha a samim tim i hladjenje,aprasina ce uci sigurno u kuciste i sa tim filterima..godisnje 1-2 ocistiti kuciste usisivacem i malo i krpom da se pokupi prasina u potpunosti i to je to.
mislim da je bacanje para kupovina nekekvih filtera,a proizvodjaci bas vole da ponude razne gluposti samo da zarade pare jos ako je to nesto markirano onda 100% dobra kupovina:banana:

ok je postaviti neke grilove ili mrezice da ne udje nesto krupnije,jos je bolje ako je za dz,tako je zadovoljstvo vece

a okrenuti napajanje sa ventilatorom na gore, da li nesto menja situaciju po pitanju hladjenja?

Mozda nije mesto ali da li je nako postavio hard u hd- dock, i kako ga je povezao sa plocom. U onom krsu zica koji ide od doca ne vidim ni jedan za napajanje, samo 2sata kabla.
Ako bi neko bio ljubazan da pojasni

Poslednja izmena:
Nemam doticno kuciste,ali verovatno postoji neki molex koji napaja ceo taj front panel....

dobro je to ljudi kako je prašina će svakako biti prisutna...očistiš i to je to

Vrh Dno