Šta je novo?

CM-690 Zastita Od Prasine

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Dajte neki predlog kako da zastitim kuciste od prasine. Problem je jer je napajanje uvlaci vazduh sa poda a na tom mestu je skinuta zastita koju ima kuciste na drugim mestima. Neka kao cetvrtasta mrezica ne mnogo gusta sa 4 rupe na krajevima.
Sada stavio bi neki filter na dno kucista, recimo okrugli ili neki drugi ali kako ga zakaciti da stoji ispod. Ili da se podigne napajanje pa ispod njega. I gde ima da se kupi oni ****** za grupisanje kablova sto se odsece kraj koliko ostane. Da ne koristim zicice koje sam dobijao kada sam kupovao razna ****** koja imaju kablove.

Najprostije= mozes da stavis najlon carpu odozdo ispod napajanja,
a mozes i neki filter da kupis..Ja recimo imam ovo, kosta ali i odlicno sprecava prasinu..pa sad sta ti odgovara.

Prilozi

• Demciflex.jpg
    Demciflex.jpg
    54.5 KB · Pregleda: 268
Najprostije= mozes da stavis najlon carpu odozdo ispod napajanja,
a mozes i neki filter da kupis..Ja recimo imam ovo, kosta ali i odlicno sprecava prasinu..pa sad sta ti odgovara.

Imao bi pitanje za ovaj filter. Jel se prasina skuplja na njega, pa mora da se povremeno cisti ili se prasina odbija od filtera ? Vidim da mu cena nije bas jeftina, pa predpostavljam da odradjuje posao.

Poslednja izmena:
A jer mozes na pp da mi posaljes gde si kupio te filtere i kako da ih stavim sa donje strane kucista ili da odvrcem napajanje pa izmedju njega i dna kucista. Kakva carapa ne pada mi napamet mada kazu da je to dobro. Carapa samo na glavu kada podizem parice, xexexe
Da da to je ono sto mi treba ti filteri ako neko zna gde to ima. Ja sam video samo okrugle na jednom mestu a ovi su bas dobri.

Hvala ti. Idem sutra to da kupim.

Poslednja izmena:
ae posaljite i meni pm gde da kupim...

Odlicno ako je tako. Valjda staje sa donje strane mog kucista CM 690 II.
Taman i da ih pitam sta misle o kuleru za graficku koji sam video na njihovom sajtu mada to necu kupovati jos neki mesec.
Ali video sam ovaj Scythe SCVMS-1000 Musashi VGA Cooler
i podrzava 5870 seriju. A nemam nameru da dajem vise od 4000 za VGA kuler.

Dajte i meni PM gde ima ovaj duste filter, please. :)
Ima li jos nekih nacina da se spreci ulaz prasine u 690 II ?

Posto vidim da i ti imas CM 690 II jer vama napajanje doslo preko filtera koji su vec bili u kucistu ili oni moraju da se sklone tj da se skloni taj jedan mrezasti deo na mestu gde je napajanje???
Ako ne mora stvarno ne vidim razlog zasto je meni skinuto. I ta mrezica nemoze bas da zaustavi prasinu dosta su veliki otvori ali bar malo.

U stvari dal su to uopste filteri neke kockaste mrezice. Provalio sam da napred postoji jos sitnija koja je skinuta kada je stavljan DVD rezac. A na podu je krupnija ja mislim iz 3-4 kockasta dela.

Poslednja izmena:
E moze i meni PM gde da kupim ove filtere sa magnetima. Corsair u mom CM690 suludo uvlaci prasinu.

Imao bi pitanje za ovaj filter. Jel se prasina skuplja na njega, pa mora da se povremeno cisti ili se prasina odbija od filtera ? Vidim da mu cena nije bas jeftina, pa predpostavljam da odradjuje posao.

Izvinjavam se na zakasnelom odgovoru...dobro sam se razboleo i morao sam da obilazim doktore i da primam inekcije..:S:

Sto se tice filtera odlicno brani kuciste od prasine.:p
Povremeno se skine i izduva. Lako se montira jer ima po obodu magnet i samo se zalepi na metal, ne treba srafljenje. Tanak, lak za odrzavanje, elegantan...

Imate u G.
Ukucajte pod search "filter".

Vidim da ste nasli gde ima da se kupi.;)
Jeste skup ali je i kvalitetan tako da mogu da ga preporucim.:wave:

Pa meni je filter na dnu samo gde nema napajanja ? Mada nisam skidao napajenje da vidim, ali ovako po rukom bi rekao 90% da nema dust filtera.

Onda 690 II jedino tu nema filter, i na zadnjem ventu ? Mada tamo ni treba jer izbacuje vazduh.

Pa meni je filter na dnu samo gde nema napajanja ? Mada nisam skidao napajenje da vidim, ali ovako po rukom bi rekao 90% da nema dust filtera.

Onda 690 II jedino tu nema filter, i na zadnjem ventu ? Mada tamo ni treba jer izbacuje vazduh.

Vecinu mana na 690 su ispravili sa 690 II Adv. ali su mogli da stave i filter ispod napajanja. Veci deo je odozdo pokriven sa filterom (koji se ne skida :smash: bzv.) jedino ispod PSU-a nema.
Doduse nema ni na bocnoj stranici. E ovaj demciflex je bas za to dobar, tanak i lako se postavlja i cisti.

redovno ciscenje :)

Pa jer ti je ostao jedan kockasti deo sa 4 rupe na krajevima. Kuciste kada dodje bez napajanja ono i na delu gde treba da bude napajanje ima taj filter koji se valjda skine kada se ugradjuje napajanje.
Zasto ne znam. Eno imam taj jedan filter i jedan deo kao za hard disk ostao.

Veci deo je odozdo pokriven sa filterom (koji se ne skida :smash: bzv.) jedino ispod PSU-a nema.
Doduse nema ni na bocnoj stranici.

Ja mislim da se kod mene skida. Za pod se sastoji iz 3 dela ja mislim, kockasta. Koja ne znam koliko stite uopste jer uopste nisu toliko gusti. A mozda je taj deo od neceg drugog??? Odakle bi bio taj deo koji sam dobio a koji je morao da se skine. Ne znam pogledacu danas kada je na redu neki narandzasti kabl da se bolje sprovede tj da se veci deo stavi pozadi gde se ne vidi.
Onaj mrezasti deo ja mislim ima najbolju zastitu jer je tu tanka mrezica a deo se skinuo kada je stavljan DVD i nju gledam ona je bas tanka.

Ne razumem kuciste je tako lepo osmisljeno da za sve i za dodatne stvari ima mesta pozadi za kablove samo da se ucvrste onom plastikom a covek ih ostavi sve pored napajanja. Jos kada su mu menjali gornju masku kazu dobro je da nismo morali sve da premestamo u novo kuciste jer smo lepo kablove osmislili i iza su stvarno uradili OK ali je bitnije da kada se otvori da se kablovi sto manje vide.
Jedino necu dirati kablove koji su ispod hard diska jer tu ne bi znao posle sta gde ide od onih konektora.

Poslednja izmena:
Jedva ali jedva sam nasao 120 mm filtere. Provalio sam sledece da nije samo politika firme u pitanju dal ces biti odjeban. To je do zaposlenih. Tako su mene juce odjebali kada sam trazio u radnji 120 mm filter i rekli da nema, onda sam zvao drugu prodavnicu iste firme gde mi je covek ljubazno rekao da nema ali da misli da je ostalo malo u drugoj firmi i da pozovem, pozvao sam i otisao. Takodje prvi prodavac koji me je odjebao mi je rekao da nema ni Zalman RC1000 kao da ga nikada nisu imali, da bi ja otisao bez dovoljno para i za njega jer sam kupovao podlogu i filtere i kada sam dosao ispostavilo se da je ostao jos jedan. Mrzi ih a pogledaju komp i da vide dal ima na stanju na drugom mestu. Da podlogu nisam cvrsto resio da kupim ne bi je ni kupio jer posle razgovora sa prvim prodavcem ja vise nisam imao volju da izlazim iz kuce. Ali sam ipak otisao i kupio a i u radni gde sam kupio su bili extra cool.

Hteo sam da pitam da li namestanje ventilatora 120 mm na vrhu CM 690 zahteva skidanje poklopca
jer ako ne zahteva umem sam da uradim samo cu naci na netu gde se povezuju, a ako zahteva odustajem od toga. Isto da li pojacavaju buku u kucistu ako ima samo 1 napred i 1 nazad.

To je prvo pitanje drugo je posto sam podpao pod totalno ludilo sto se tice modifikacija dal u Bgd postoji providna stranica za CM 690 ili ne i dal moze da se naruci. Naravno to cu sve jedno po jedno resavati svakog meseca ali da znam.

najbolji filter za prasinu je tzv. mrezica za polen ..... isto ono ****** kao za komarce .... samo sto zluzi da sprecava polen da ulzi u kucu ako je neko alergican :)

svojevremeno sam platio 500din ..... a ima par metara kvadratnih u pakovanju :)

dolazi sa nekim tipom cicak trake na koji se odlicno "lepi" koristim je vec preko 2 i prezadovoljan sam .... kad se isprlja ja samo skinem i bacim i isecem drugo parce :)

naravno moze da se usisa i slicno .... ali s obzirom na kolicinu koju sam dobio u pakovanju .... bacam i secem nove :)

Jel si to uzeo u nekoj apoteci ili?

Hteo sam da pitam da li namestanje ventilatora 120 mm na vrhu CM 690 zahteva skidanje poklopca
jer ako ne zahteva umem sam da uradim samo cu naci na netu gde se povezuju, a ako zahteva odustajem od toga. Isto da li pojacavaju buku u kucistu ako ima samo 1 napred i 1 nazad.

Mora da se skine poklopac da bi zasrafio vent..Skines bocnu stranicu, imas unutar kucista(gore) 5-6 zabica koje se oslobode i skines poklopac. Nije tesko.A povezes ih gde hoces, ako imas mesta na ploci, a ako nemas onda molex sa napajanja.

Na ploci sam ja mislim video 1 jos slobodan ali tu mislim da utaknem onaj koji je na zadjnem delu kucista jer njegov kabl se odvratno vidi ide dijagonalno preko kucista do ispod hard diskova gde je utaknut u neka cuda od napajanja.
Te vintilatore i ako bi uzeo gledao bi da budu 2 crvena i da se ako ikako je moguce povezu 2 na onaj 1 switch on off za koga ima mesta izmedju graficke i tv karte. Mada je i onaj kao kontrolor za 6 jeftin na njega mogu jer tako. Samo to su opcije jos razmisljam dal to raditi uopste. Ionako mi nije strana providna. Takoda se nece videti.
Ali ostavicu to iskusnima. Jer se tim prekidacem koji se dobija sa cm 120 mm pali samo njegova led lampa kao sto imam prekidac napred ili se time pali uopste i venitilator. Bolje je ako se pali ventilator sa time da ne mora da rade stalno. Jer meni je ladno u kucistu.

Uspeo sam da pronadjem Transparent Panel RA-692-KWN1 necu jos nista da pricam dok ga ne budem imao ali za 10-15 dana. Nema izmisljanja ima 2 modela bolji mi je onaj sa vecim prozorom i bez ventilatora sa prorezom na koji moze da dodje. Onda ce mi trebati savet za 2x140 mm red ventilatore za vrh. To znam vec da povezem dosta sam skapirao kada sam sakrivao kablove. Znam i kako se povezuju samo bi pravi trip bio kada bi 2 ventilatora mogao da prespojim na 1 on/off switch da se svetlo pali na tom prekidacu da ne gori stalno. Mozda neka firma gde budem kupio ce zeleti da mi to prespoji moze. Ja bi umeo i da provucem kroz one kablove za oblaganje ali ne umem da vratim posle plastiku na kraj zice. A napred radim sledece spustam blue led ventilator koliko moze dole i menjam mu led u crvenu ako nadjem a iznad njega dolazi isti takav crveni. I to ce biti 2 na ulazu jedan na izlazu i 2 gore da izvlace. Ili da stavim da jedan duva unutra zadnji a prvi da izvlaci. Bilo bi pozelnjo zbog grafike.

Ako ne videcu neki kontrolor ali mi se ne daju pare za kontrolor koji ce kontrolisati ventilatore od 600-700 din.
Sta demci zadrzi za 3 dana najfiniju prah prasinicu da mi je ruka crna kada sam presao preko njega. Za mesec danan vec je pocelo da se hvata po zicama napajanja unutra. Ali sada kada ga otvorim posle 3 danan nema kao pre da je vec pocela da se hvata prasina pomalo nego kao da sam ocistio tek. Mnogo su dobri filteri i vrede 600-700 din ali ne vrede 1200 koliko su negde.

Koje kompijutersko ludilo kada mi je stizao komp bilo mi je zao sto svetli prednji vent a radovao sam se kada sam video da se iskljucuje. A sada...@@@@@@@@

Poslednja izmena:
Sada sam se spremio da idem da kupi 2-3 enermax apolish coolera za buduce osvetljenje kucista ali sam se samo vratio kada sam video da nema crveni, vise nema opcija ne uzimam nista ako nema crno a nude plavo ne uzima, ako ima crveno a treba mi crno ne uzimam. Da li narucuje neko preko neta da mi objasni i spase me neka je i 20% skuplje. Izgleda da cu morati xigmatek
XLF-F1253XLF-F1253 ili crystal ili neki coolermaster 120mm red led. 140mm red led je ovde...

Sada sam se spremio da idem da kupi 2-3 enermax apolish coolera za buduce osvetljenje kucista ali sam se samo vratio kada sam video da nema crveni, vise nema opcija ne uzimam nista ako nema crno a nude plavo ne uzima, ako ima crveno a treba mi crno ne uzimam. Da li narucuje neko preko neta da mi objasni i spase me neka je i 20% skuplje. Izgleda da cu morati xigmatek
XLF-F1253XLF-F1253 ili crystal ili neki coolermaster 120mm red led. 140mm red led je ovde...

problemi. problemi..

telefon u ruke pa udri, u bg bar ima mali milion prodavnica pa ces verovatno naci ono sto trazis ...

Kako cu naci stvarno mislim, otvorim pcberzu i itsvet i nema tamo.

Ako neko zna ili ima predlog za dobar ventilator 140 mm RED LED, ili 120 mm posto ce biti 2 kom ja mislim da nema potrebe 140 mm da budu. Treba mi za napred isto 120 mm red led i za plavi da promenim plavu u crvenu led diodu a onda mi treba sve to predlog kako povezati tako da se ta svetla pale na prekidac. Da li treba kupiti neki jeftiniji kontroler za 3-4 venitlatora(ne znam da li na kontroleru ima prekidac kojim se gase LED) ili samo dati nekom da na jedan on/off nakaci 3 ventilatora.

I da li moze na onaj prednji prekidac gore na CM 690 da pali prednja 2 leda. Nema tu opacija mnogo Xigmatek Crystal ili Standardni CM 120. Stim sto ne znam koji daje bolje svetlo.
Jer stavljao neko Xigmatek Crystal na kuciste jer su bucni kako svetle???
Ako bi trebali Blue bilo bi mnogo lakse ali to mi je nekako standardno vec svuda Blue na youtube nemozes 2 klipa da nadjes da vidis kako izgledaju RED.
Ni Beli led nije lose ali to mi je nekako za uklopiti u Silver varijenta nekih Thermalright stvarcica pa da su sve taj fazon pa onda beli Led
Iskopacu sa predjena 185-215 km u proseku sve to.

ali sam se samo vratio kada sam video da nema crveni, vise nema opcija ne uzimam nista ako nema crno a nude plavo ne uzima, ako ima crveno a treba mi crno ne uzimam.
Ako neko zna ili ima predlog za dobar ventilator 140 mm RED LED, ili 120 mm posto ce biti 2 kom ja mislim da nema potrebe 140 mm da budu. Treba mi za napred isto 120 mm red led i za plavi da promenim plavu u crvenu led diodu a onda mi treba sve to predlog kako povezati tako da se ta svetla pale na prekidac. Da li treba kupiti neki jeftiniji kontroler za 3-4 venitlatora(ne znam da li na kontroleru ima prekidac kojim se gase LED) ili samo dati nekom da na jedan on/off nakaci 3 ventilatora.

I da li moze na onaj prednji prekidac gore na CM 690 da pali prednja 2 leda. Nema tu opacija mnogo Xigmatek Crystal ili Standardni CM 120. Stim sto ne znam koji daje bolje svetlo.
Jer stavljao neko Xigmatek Crystal na kuciste jer su bucni kako svetle???
Ako bi trebali Blue bilo bi mnogo lakse ali to mi je nekako standardno vec svuda Blue na youtube nemozes 2 klipa da nadjes da vidis kako izgledaju RED.
Ni Beli led nije lose ali to mi je nekako za uklopiti u Silver varijenta nekih Thermalright stvarcica pa da su sve taj fazon pa onda beli Led
Iskopacu sa predjena 185-215 km u proseku sve to.

Auu druze nemoj da se ljutis, ali te pola ne razumem sta si hteo da kazes..
Daj pisi malo razumljivije i koristi interpukciju, ;.:
Jos jednom , bez losih namera..samo savet..:wave:

Sto se tice venta, ja imam Xigmatek Crystal i ovaj CM led i po meni je bolji CM i manje se cuje.
Xigmatek Crystal ima neki iritirajuci zvuk pa ga ni ne koristim.

Poslednja izmena:
Vrh Dno