Šta je novo?

CM 212+ ili xigmatek gaia

Ja sam uzeo pre 4 dana u Gigatronu 212 Plus za 2690.

Inace izmedju EVO i Plus je razlika svega 1-2 stepena a i to je pitanje...

Poslednja izmena:
za 100 rpm to je eu verzija 600-1600rpm evo 800-1500rpm gaia
i jos ono gai 3*8 evo 4*6 za HP neko rece da je protok na 8mm mnogo veci nego na 6mm tj 8*3>6*4 hm :S

Pored debljine cevki, koliko prakticno znaci to sto je podnozje kod 212 EVO bez "praznina"? Sigurno je da je bolje da nema "rupa" ali u stvarnom radu?

po testovima malo je razlike 1-3 stepena zavisi od opterecenja
ali kad se 212+ postavi na 2000rpm a evo moze samo na 1600 za evropu 212+ pobedjuje

To je za 960T koji ce biti otkljucan ali ne i OC tako da ni rpm nece ici preko 1000 a planiram Scythe SFLEX da hladi. Jedino ostaje pitanje zbog podnozja, EVO ili Gaia.

montirao sam i jedan i drugi mozda se gaia malo lakse montira ali sa cm ne razmisljas o pretezanju sto nije slucaj sa gaia-om
kod oba mora ploca napolje ;)
ako treba jos neki info oko oba coolera pitaj

koji tacno sflex?

Poslednja izmena:
Sta da pitam osim koji je bolji izbor? :)
Narucio prvo EVO 212 u Emmi (subota) i evo stize (ponedeljak), kad posle mi nemamo (sreda) pa zelite li Gaia umesto? Uff.... kako se narucuju 2 coolera, a 212 EVO ima sada u Atomu postarina bi zbog tezine dosla na 500kinte i iz principa ne zelim da narucujem. Kada vec Gigatron, Comtrade, Emmi, WinWin mogu imati prodavnice u Nisu ostale BG only preskacem za takve stvari. Ako Gaia nije same shit, onda ostaje da cekam....

Hmmm.... opet na stanju 212 EVO ali po ceni od 3099din. Bas me interesuje da li ce ostati pri svome da ga ne mogu isporuciti ali ako narucim 100din skuplji mogu...

Poslednja izmena:
Kakvo je sad to glupiranje da Evo moze samo 1600 obrtaja i to samo za Evropu?

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6741

Fan Speed 600 – 2,000 RPM (PWM) ± 10%
600 – 1,600 RPM (PWM) ± 10% (EU Version)
Fan Airflow 24.9 – 82.9 CFM ± 10%
24.9 – 66.3 CFM ± 10% (EU Version)
Fan Air Pressure 0.3 – 2.7mm H2O ± 10%
0.3 – 1.7mm H2O ± 10% (EU Version)
Fan Noise Level (dB-A) 9 - 36 dBA
9 - 31 dBA (EU Version)
Fan Rated Current 0.22A
0.19A (EU Version)
Power Consumption 2.64W
2.28W (EU Version)

Priznaces da ima nekih razlika.

Pa ima, eto slabije hladi. Jeste da je potrosnja smanjena za celih 0.36 vati (lol) i nivo buke za jedva 5db u 30 rangu, al sve to dzaba kad je airflow (protok vazduha) smanjen, koji je veoma bitan kod kulera...

Znaci ovo gledati, RR-212E-20PK-R2 / RR-212E-16PK-R1 (EU Version), ako je ovaj R2 slucajno uvezen kod nas onda je pun pogodak.

Ne bas... svuda je izlistana R1 verzija. R1 ima neznatno veci protok od Gaia.

Znaci R1... sjajno, za iste pare kao sto je nekad bio 212+ (a i vece) dobija se losiji model sa novim imenom. Tek sad mi je krivo sto ga ne uzeh pre 2 meseca...

Pa dobro.... ima spojeno podnozje :) koje doduse neces nikad gledati jer ce biti slepljeno za cpu termalnom pastom :D
Onda se za manji novac vise isplati Gaia?

Ma de znam, ja bih se onda odlucio za Thermaltake Contac 29 koji je bio slican starom 212+ ako ga ima jos u prodaji. :D A ako nema i mora da se bira izmedju dva zla, onda opet mi nekako Evo po ovim testovima na netu uliva vise poverenja...

Meni deluju maltene isto, cak je razlika u tezini hladnjaka 5gr. Ako se izuzmu fanovi.... heh.... tipa mislim da ne bi bilo neke razlike ako se na oba hladnjaka umesto def fan stavi Scythe ili AC.

Hmmm.... opet na stanju 212 EVO ali po ceni od 3099din. Bas me interesuje da li ce ostati pri svome da ga ne mogu isporuciti ali ako narucim 100din skuplji mogu...

naravno da ces ga dobiti po ceni po kojoj si ga porucio (2999din).

Sta je zaniljivo, na IT svetu pojavile se 2 verzije 212 EVO - R1 i R2. Emmi je izlistan da ima R2 sa svim odgovarajucim spec dok na Emmi sajtu pise R1. Sta sad?

IT svet nije relevantan ni za sta. trebalo bi da je R1.

A da li postoji mogucnost da se negde kod nas nadje R2 verzija?

pa pitaj sve koji uvoze cm koji su uvezli
ili najgora varijanta uzmes njega pa onda promenis venta mada sada gledam moj 212+ koji moze do 1890 po ploci ne uspe doci ni do 1400 u win-u se vrti na 620-650 a u prime posle pola sata jedva 1200 rpm :D
eto ako je neko iz SM i kupi evo radu cu da mu daj moj vent koji ide na 2000rpm za taj od 1600rpm
a spojene cevke bi valjda trebale da kompenzuju tih 400 rpm-a ? zar ne

montirao sam i jedan i drugi mozda se gaia malo lakse montira ali sa cm ne razmisljas o pretezanju sto nije slucaj sa gaia-om
kod oba mora ploca napolje ;)

Montirao sam Gaiu bez ikakvih problema, a prvi put radim tako nešto. Ne vidim na koji fazon bi ga neko "pretegao", sem ako je totalni r-tard. Nisam vadio ploču, mislim da sam samo RAM sklonio.

pa kada imas rupu pozadi ;)

Nazad
Vrh Dno