Šta je novo?

Club3D X800RX vs. MSI RX800 TD-256E

Chinaski

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
795
elem, uskoro ce da padne upgrade pa se dvoumim izmedju ove dve karte.
ono sto im je zajednicko je 256MB GDDR3 memorije i 256-bitna magistrala.
dakle izbor se svodi na 8 cevi i vise klokove ili 12 cevi i nize klokove (mada bi memorija mogla da se zvizne na 1000Mhz).
da li neko ima neku od ove dve karte?
sta je brze? 8 brzih ili 12 sporih pajpova?
inace obe kostaju oko 180e.
evo i linci :) :
http://www.club-3d.com/

i

http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=649

Ako ni zbog cega drugog, onda zbog bolje podrske/garancije...

Pin Computers je prestao da radi Club 3D zato sto su im poslednje serije karti bile uzas, previse ih se vratilo na reklamacije...

Ma koje otkljucavanje. To je mogao Connect 3D ali ne moze ni on vise.
I sapphire GTO2 koji je tako pravljen, da se otkljuca.

Pozdrav!

hm, onda cu verovatno uzeti MSI. jel moze memorija na 1000Mhz bez problema?
mozda bi Club3D mogao da se otkljuca? pise da je R480 cip.
jel' ima neko ovu kartu?

Poslednja izmena:
Sasa je napisao(la):
Ma koje otkljucavanje. To je mogao Connect 3D ali ne moze ni on vise.
I sapphire GTO2 koji je tako pravljen, da se otkljuca.

Pozdrav!

Mogu sve serije X800 kartica. Samo treba da vidi koji je chip i da li na chipu ima lasercut.

Kada kazem X800 kartica, mislim na sve - i GT, GTO, obican, SE, VE, itd...

Ako je R480, tesko da moze da se otkljucava...

Poslednja izmena:
MSI RX800 ima R430 na sebi... Kod mene ide na 450 Mhz stabilno...

Jel to moze da se otkljuca, ustvari, kako se uopste otkljucava X800, nisam jos imao prilike da vozam tu kartu do sada pa ne znam... Oprostite :)

nemam pojma, valjda sa riva tunerom.
inace ne verujem da se moze otkljucati, jer u suprotnom bi vec vazila za veliki hit.
ja cu probati samo da joj memoriju dignem sa 700 na 1000Mhz. silovanje GPU-a me ne interesuje.

Da koristite malo search nasli bi ste
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=709681#post709681
"Pitanje ja kojim nacinom i da li se moze tvoja karta modovati. Ako te interesuje instaliraj RivaTuner i u comandnoj liniji dodaj /rr990 /rr994 /rr99c /rr402c i ispisi rezultat koji dobijes, kao npr
Reg 00000990 : fff7ffff
Reg 00000994 : ffffff9f
Reg 0000099c : 00001021
Reg 0000402c : 00006e48
Postoje tri tipa zakljucavanja PL: ubijen fabricki, odsecen laserom i onemogucen BIOSom. Kod prvog primite moje saucesce , kod drugog moze, ali se mora spajati kontakt kao nekada kod AMD CPUa i treci koji se sredjuje flesovanjem adekvatnim BIOSom.
U Regu 990 bitna je 5 oznaka koja je ovde oznacena kao f: xxxxfxxx
Ako se ona razlikuje od f nema sanse da se odkljuca.
Ovo nije 100% dokazano, ali se pokazalo u praksi tacno do sada: u regu 994 zadnja oznaka bi trebalo da pokazuje da li je laserski odsecen kontakt. Bilo koja oznaka koja nije f upucuje na to.
Ako su ova dva "f" zadovoljena velike su sanse da se karta samo flesuje, ali se mora paziti koje su vrednosti u BIOSu za GPU i memoriju. Za slabije klokere stavlja se BIOS od XLa, a za bolje XT ili njegovi derivati, a moze se editovati BIOS i ubaciti zeljene vrednosti koje podrzava vasa karta.
I na kraju: za sve sto radite snosite odgovornost sami. "

to za otkljucavanje je Vule pitao, mene to ne interesuje; kad se flesuje bios gubi se garancija, a kako ja to nisam nikad radio ne bih da se kockam sa 200e...mada sam ubedjen da ne moze da se otkljuca...

Vule je napisao(la):
:zgran:

Kako?

(u iskusenju sam da napisem koliko karti sam vratio na reklamaciju i dobio zamenu :))

Veoma lako :d

Fora kod nas je da kao sto svi znamo pola ljudi koji rade u prodavnicama nemaju blage veze, i iako zbog toga sizimo non stop ponekad se takve stvari i isplate...

Mislim probaj da prodavcu koji ZNA uvalis...

sale prdez je napisao(la):
to za otkljucavanje je Vule pitao, mene to ne interesuje; kad se flesuje bios gubi se garancija, a kako ja to nisam nikad radio ne bih da se kockam sa 200e...mada sam ubedjen da ne moze da se otkljuca...
Taj MSI se ne moze otkljucati, a to mozes proveriti po uputstvu koje sam napisao iznad.

Nije za razlicita trzista nego je ono na slici AGP verzija... ima i dodatno napajanje... ja imam doticnu sa microstarovog sajta... u PCI-e izvedbi... ova moja na sebi ima 430 chip i GDDR3... stabilno mi radi na 430/1000... i trebalo bi da moze da se odkljuca ali to zavisi da li je uradjen lasercut ili je softverski zakljucana... a ni ja ne bih da cackam sa kartom od 200e... ma i ovako razbija

Nije za razlicita trzista nego je ono na slici neka AGP kartica posto x800 AGP NE POSTOJI... ima i dodatno napajanje... ja imam doticnu sa microstarovog sajta... ova moja na sebi ima 430 chip i GDDR3... stabilno mi radi na 430/1000... i trebalo bi da moze da se odkljuca ali to zavisi da li je uradjen lasercut ili je softverski zakljucana... a ni ja ne bih da cackam sa kartom od 200e... ma i ovako razbija

o.k. jel' zna neko gde ima najjeftinije da se kupi dotican MSI?
nemojte samo da mi dajete link ka pc berzi :)

Imas za 194.90e u WebHouse d.o.o.

Poslednja izmena od urednika:
raven2005 je napisao(la):
trebalo bi da moze da se odkljuca ali to zavisi da li je uradjen lasercut ili je softverski zakljucana...
Uradi ono sto kaze Gedza, pa proveri. Evo ja uradio za GTO i ne moze da se otkljuca, odnosno pisu slova b i e umesto f.

Poslednja izmena:
Vrh Dno