Šta je novo?

Club3D 7600GS AGP prevara, sta raditi?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Za crknutu Club3D 6600GT AGP dobio sam kao zamenu Club3D 7600GS AGP (kod najveceg uvoznika koji valja Club3D...), posto sam napokon naterao karticu da radi na mom kompu, potero sam 3DMark03 i dobio 7200 poena, reko OK, slab mi procesor ali kasnije kada sam instalirao RivuTuner imao sam sta da vidim, memorija radi na samo 333MHz?!? Opet sam otiso na sajt uvoznika i tamo lepo pise: Club-3D GeForce 7600GS, AGP8, 256MB GDDR2, 128bit, 400/800MHz, G73 core, 12 pipelines, CRT, DVI, TV-out, garancija 2 god., ja nemam reci stvarno su bezobrazni.
E sad pitanje, posto ne verujem da cu uspeti da izdestvujem zamenu da li mi se isplati da je prodam za 100e i dodam 50e za neki Gainward 7600GS AGP 2.0ns GDDR2 ili da se strpim sa ovim krshem (s obzirom da sam sa 6600GT imao isti broj poena 3DMark03, iste performanse...) do sledece promene masine?

Cekaj, za crknutu si dobio karticu novije generacije koja je isto toliko brza i sad nesto nije u redu? Sta ti u celoj toj prici smeta?

To sto su mi drzali crknutu karticu na testiranju skoro 45 dana i posle toga rekli da cu dobiti C3D 7600GS AGP 400/400, i ja na kraju dobijem ovaj shkart.

Poslednja izmena:
Da, stvarno. 7600GS je brzinski u rangu sa 6600GT, tako da i ne mozes da ocekujes nista vise. Memorija bi trebalo da radi na 400/800, ali nikako ne mozes da kazes da je ova karta krs.

7600GS je na difoltu brzinski u rangu 6600GT, ali pri o.c.-u je prilicno brzi.

Ne radi se ni o kakvom skartu nego su neki modeli club3d7600GS podeseni da im memorija radi na 333MHZ sto i nije neki problem jer je bez problema mozes podesiti da radi na 400Mhz. Ovo znam jer sam i ja planirao da kupim istu graficku pa sam se informisao.

To sto su mi drzali crknutu karticu na testiranju skoro 45 dana i posle toga rekli da cu dobiti C3D 7600GS AGP 400/400, i ja na kraju dobijem ovaj shkart.

Nije to nikakav skart. Pogledaj koliko je brza memorija i ako te bas toliko muchi digni na 400 i valjda ces imati mirniji san:)
Ljudi su ti lepo zamenili kartu koja lepo radi a ti se sada opterecujes sa memorijom. Gledaj to ovako-da ti nije crkla ona prva karta jos uvek bi nju imao dakle brzinski ista stvar.
Stvarno ne razumem cemu nerviranje....

GS sa memorijom 800Mhz je 20-ak% brzi od referntnog 6600GT. sa sporijom memorijom je izgleda tu negde. e sad, sto kaze Broz, dobio si novu kartu, podjednako brzu i jos se zalis.?!
slazem se da ne bi trebalo da pisu u cenovniku da karta ima memoriju na 800Mhz ako ustvari C3D stavlja (osetno) sporiju memoriju, ali to je druga prica...

***, covek dobije novo i ne valja mu. Kao da su mu dali nesto sporije. Jos pita dali da proda za 100e?! Pa koliko mu je taj 6600GT vredeo polovan? Sramota...

mLaki Tako "prevaren" bolje da cutis i budes srecan. Ako ti je stalo da imas memoriju na 800MHz flash-uj jos bios ili jednostavno digni clockove u Rivi i vozi. Brza je karta sigurno, em je nova, em vise vredi ;)
Ako tu nisi zadovoljan onda stvarno... I gde kupujes 7600GS ddr2 za 150e majke ti?!?!

OC memorije? Eh kad bi moglo, memara nece preko 360MHz, cim stavim vise od 360MHz, rivatuner izbaci ono upozorenje, The driver failed to pass internal tests... dok je jezgro tu i tamo vise raspolozeno za OC, radi bez artefakta na 520MHz.

Poslednja izmena:
znaci C3D zavaljuje sporiju memoriju? nisam znao...

Za kraj od mene: trebalo bi da prestanes da posmatras tu akciju kao apgrejd vec kao realizovanu garanciju!

Vidis vrlo interesantno, posto je moj ortak pre odredjenog vremena kupio upravo C3d 7600gs AGP i kada smo je instalirali riva Tuner je pokazivao standarni takt tj 400/400 (800)... Nije mi jasno kako karta od istog proizvodjaca moze da ima slabiju memoriju, osim ako u neke serije nisu ubacili neke ostatke iz zaliha ili sl...

neki Gainward 7600GS AGP 2.0ns GDDR2
Ovo prijatelju u AGP varijanti ne postoji. Mozes da nadjes MSI i Gigabyte sa 2.5ns memorijom a ako neko zna neku 7600GS AGP sa provereno 2.0ns memorijom voleo bih da mi kaze gde je je kupio u BG.

Ako si u prodavnici vratio neispravnu (tamo kupljenu) 6600GT, dobio novac, pa za njega kupio 7600GS uz novi račun i garanciju - možeš da je reklamiraš i vratiće ti pare jer ne odgovara specifikaciji iz cenovnika prodavnice. Nikakav problem. Dešava se da proizvođač promeni specifikaciju a da ne javi (ne mogu danas da proverim jer kod Club-3D ne rade, a ni sajt se nešto ne odaziva)...

Međutim, tog modela nema u prodaji već mesec dana (od tada stoji taj opis na sajtu uz naznaku 'nema') pa si verovatno (preko nekog dilera?) dobio neku kompenzaciju u servisu. Ne bih znao kakav model i kad je stigao jer su putevi robe za prodaju i servis razdvojeni. Verovatno nisu pominjane frekvencije niti oni taj podatak znaju. Rezime: moguće da su u servis stigle neke zamene od Club-3D s drugačijom specifikacijom, u prodaju nisu stizale, ali prvo pitaš tamo pa potežeš 'prevara' kvalifikacije. Kao što rekoše nova 7600GS (čak i na 667MHz) za neispravnu 6600GT je prilično OK zamena, nijanse su u pitanju.

Pa jednostavno nisi imao srece...Ali to je njihov zakonski rok i to je apsolutno OK...Ne mislis valjda da su trebali da ti daju obestecenje sto tih 45 dana nisi imao kartu...;)
Pravilo je (a i ja nisam cuo) da se uvek u zamenu daje JACA karta od neispravne...Ovaj 7600GS svakako to jese (cak i da ima SDRAM) a o materijalnoj odsteti nema sumnje (1000% vredi vise od polovnog 6600gt~70eu)...Tako da ne vidim u cemu je problem.

PS>To sto u njihovom katalogu stoji 400/800 NEMA apsolutno veze sa tobom...Njihov katalog je njihova stvar...To bi mogao da se zali kupac koji je kupio novu kartu (mada je i on neposredno pre kupovine duzan da se informise sta ga zanima...).Ti si dobio kompenzaciju za neispravnu 6600gt a ne kupio...I da, malo pogledaj po forumu koje su prednosti 7600gs-a pa ces biti mirniji i zadovoljniji...:wave:

Haha pa shto napaste choveka odma.. Lepo je ZorMi objasnio, ako su mu ljudi zamenili za novu grafichku a ta grafichka ne radi kao u specifikaciji onda ima prava chovek da se zali. To je isto kao i kad vi kupite grafichku na chijoj kutiji pishe jedan def clock a ona underclockovana. Kolko kapiram sa tom karticom onda neshto ne valja, osim ako toj kartici to stvarno i treba da bude def clock a chovek je ubedjen pogreshno.. (nisam proverio)
Mislim, on nije ni morao reci da je karticu dobio posle reklamacije. Npr da je rekao da je kupio karticu, i da je na defaultu underclokovana shta bi ste mu onda rekli? "Idi i prichaj sa ljudima iz te firme." :)

EDIT: Pogledaj lepo shta pishe u specifikaciji, i koji je model u pitanju, ako taj model ne odgovara tome shta si dobio tvoje je pravo da im se pozalish. A dal cesh i shta cesh time dobiti to niko ne zna.

Poslednja izmena:
Dakle, jeste u pitanju veleprodaja preko dilera...

Iako subotom servis ne radi, našao se jedan kolega tamo i pogledao kartice u reklamacijama, citiram: Proverio sam jednu od ovih kartica i sve je OK dole sam naveo na koliko radi GPU i memorija: Club-3D GeForce 7600GS, AGP8, 256MB GDDR2, 128bit 400/800 MHz

Moguće da taj primerak nije inicijalno bio podešen (jel' neće na 400?) ili je loše očitan takt (ima neka zavrzlama u novim nVidia drajverima), ako je zaista sporiji nego što treba verovatno možeš da ga zameniš za drugi komad, tj. ne ti nego diler preko koga je išla prodaja. Cenovnik prodavnice, opisi, uslovi prodaje i reklamacija važe za kupce prodavnice.

Npr da je rekao da je kupio karticu, i da je na defaultu underclokovana shta bi ste mu onda rekli? "Idi i prichaj sa ljudima iz te firme." :)
Rekli bi 'nema problema, dajte naš račun i garantni list da to odmah rešimo' ;). Međutim izgleda da je kupio od nekog dilera, a reklamacija rešena u široj kompenzaciji s njim čim je tako dugo čekao. Dileri inače vole da peru ruke od krajnjih kupaca i prebacuju loptu na uvoznike, a misle da popuste i rabate dobijaju samo za 'dobar dan, ja sam diler dajte mi jeftinije' ;) . Šta je pisalo na cenovniku dilera s kojim je stupio u obligacioni odnos i čiji račun ima? Pitam samo zlobe radi :-devil-: inače ovde i nema velikog problema i taj takt se može rešiti.

Jel neko pustio neku drogu u vodovod????

Poslednja izmena:
U pravu ste, ipak je ovo nova generacija... malo pre sam eloaborirao da FEAR i :Klanjanje Oblivion :Klanjanje jaaako vole ovu karticu, :Klanjanje Oblivion :Klanjanje se sad moze igrati sa HDR-om veoma pristojno, dok FEAR u 1024x768 max, ss off, no aa, 4xaf baca 21 min 46 avg i 126 max sto je bilo nezamislivo na 6600GT. Company of Heroes takodje radi isto bolje...

Ima jasno navedeno na club3d-ovom sajtu da postoji 7600gs agp 2.8ns i 2.5ns.Club 3d je super karta samo ako se nadje sa 2.5ns mem.A to stvarno nije nikakav problem,trebao si samo otvoriti kutuju izvuci kartu i pogledati koja je memorija,vidi se iz aviona sta je.Moja grafa ide do 510/1000,tako da sam sasvim zadovoljan sa njom i baca mi oko 10100 3dm2003 na 480/960(evridej).Ima i drugih proizvodjaca koji stavljaju 2.8 mem na 7600gs agp(Gainward).

Ima jasno navedeno na club3d-ovom sajtu da postoji 7600gs agp 2.8ns i 2.5ns.Club 3d je super karta samo ako se nadje sa 2.5ns mem.A to stvarno nije nikakav problem,trebao si samo otvoriti kutuju izvuci kartu i pogledati koja je memorija,vidi se iz aviona sta je.Moja grafa ide do 510/1000,tako da sam sasvim zadovoljan sa njom i baca mi oko 10100 3dm2003 na 480/960(evridej).Ima i drugih proizvodjaca koji stavljaju 2.8 mem na 7600gs agp(Gainward).

PA pobogu ljudi ovde se radi o zameni...Poklonjenom konju se u zube ne gleda...Ovde se radi o boljem konju svakako...:lupko: Zamisli ono ljudi ti daju kartu a ti kazes :"ne svidja mi se odziv memorije na karti molio bih sa manje nanosecundi ram ako moze...":d

U pravu ste, ipak je ovo nova generacija... malo pre sam eloaborirao da FEAR i :Klanjanje Oblivion :Klanjanje jaaako vole ovu karticu, :Klanjanje Oblivion :Klanjanje se sad moze igrati sa HDR-om veoma pristojno, dok FEAR u 1024x768 max, ss off, no aa, 4xaf baca 21 min 46 avg i 126 max sto je bilo nezamislivo na 6600GT. Company of Heroes takodje radi isto bolje...

PA kazemo ti mi da nemas razloga za brigu...TJ.nisi ostecen...

Rekli bi 'nema problema, dajte naš račun i garantni list da to odmah rešimo' ;). Međutim izgleda da je kupio od nekog dilera, a reklamacija rešena u široj kompenzaciji s njim čim je tako dugo čekao. Dileri inače vole da peru ruke od krajnjih kupaca i prebacuju loptu na uvoznike, a misle da popuste i rabate dobijaju samo za 'dobar dan, ja sam diler dajte mi jeftinije' ;) . Šta je pisalo na cenovniku dilera s kojim je stupio u obligacioni odnos i čiji račun ima? Pitam samo zlobe radi :-devil-: inače ovde i nema velikog problema i taj takt se može rešiti.

Pukim slucajem radio sam ovaj posao, a i neku drugu tehniku manje vise sve je to slicna filozofija kako funcionise...

1) Dileri vole da krajnji kupac bude zadovoljan!

2) Dileri hoce ali ne mogu da budu "galantni" uvek...Zavisi koliko su finansijski jaki...Obicno zavisi od njihovog kapitalia jer takvih slucajeva sa reklamacijama ima uvek i zamisli da iz dzepa moras svakom da das-zamenis neispravan proizvod vrlo brzo dodjes u situaciju da ti je zarobljeno 2-3K eu a ti se boris za opstanak(mislim na male dilere)...Naravoucenije UVEK kupuj od velikog dilera!

3) Uvoznik-veleprodaja je po pravilu mocniji od dilera!

4) Dileru je u interesu da se ODMAH resi svaki spor sa kupcem ali...sve zavisi od veleprodaje-uvoznika jer on reklamira, servisira, vraca neispravnu robu...(ovo servisira znaci sklapa ugovor sa servisom i daje servisnu knjizicu ako je ima ili po servisnom broju zavodi robu i servisu daje na uvid...)

PS.Ne peru dileri ruke nego sve zaista zavisi od mocnih uvoznika...Kompenzacija je standardna, klasicna, uobicajena stvar izmedju vele-maloprodaje :Klanjanje
Sasvim je uobicajena stvar da uvoznik sa omalovazavanjem gleda manje dilere i resava njihove probleme, a vrlo je predusretljiv kod svojih bogatijih musterija(jacih prodavnica dilera...) to je tako uvek...

Poslednja izmena:
Dree ti si nasao da ucis Zormija kako sljakaju odnosi diler-veleprodaja?! |_))))

Ovo mi je podjednako cudan topic kao onaj gde covek zali kako mu igre seckaju na novoj grafickoj, a ima 512mb rama :wall: i garant je graficka neispravna...

Mislim da si osjetio prednosti 256MB ram-a na grafickoj sto i f.e.a.r. i oblivion jakoooo vole:)
pozdrav

Dree ti si nasao da ucis Zormija kako sljakaju odnosi diler-veleprodaja?! |_))))

Ovo mi je podjednako cudan topic kao onaj gde covek zali kako mu igre seckaju na novoj grafickoj, a ima 512mb rama :wall: i garant je graficka neispravna...

Eh sto volim ove komentare...Valjda je moj mali broj postova hendikep da ja kazem nesto... :d Pa dok ste vi nabijali postove ja sam 6 god sa prijateljem drzao prodavnicu svega i svacega i radio od jutra do mraka...Imam 34g i radio sam te stvari jos dok je "SDK"bio aktuelan...Eto odakle sam nasao da "ucim"...Inace da bih ja nekog nesto ucio za to mora da postoji DOBAR razlog...Ovo ovde je valjda samo razmena misljenja...NHF...
I nema potrebe da padas u vatru jer ako analizaras moje i njegovo izlaganje tu nema oprecnih stavova vec samo strana sa koje se sagledava problem...Sa stanovista prodavca ili servisa,dilera,kupca...itd...

Inace moram da kazem da zadnjih godinu dana nisam u tim vodama...Ako se nesto promenilo skidam kapu...

Poslednja izmena:
Dileru je u interesu da se ODMAH resi svaki spor sa kupcem ali...sve zavisi od veleprodaje-uvoznika jer on reklamira, servisira, vraca neispravnu robu...
Odosmo malo off-topic, u pravu si, međutim odnos se menja u poslednje vreme jer su rokovi za rešavanje reklamacija skraćeni, što novim zakonima, što novom poslovnom politikom i pritiskom spremnije konkurencije. Tako diler više nema vremena da šalje robu uvozniku, ovaj na privremeni izvoz proizvođaču, pa onda sledećim uvozom nazad, pa sledećim kombijem/porudžbinom dileru... a kupac da čeka. Dileri koji gledaju u budućnost moraće da iz sopstvenih resursa rešavaju kupca odmah (u par dana, zamenom sa svog lagera, za sličan model ili vraćanjem novca), a takođe će i uvoznici morati da rešavaju brzo dilere sa svog lagera (u par dana, istim modelom ili kompenzacijom iz nove porudžbine jer je on svog kupca već rešio). Čekanje od 45 dana korisnicima više nije prihvatljivo...

PA pobogu ljudi ovde se radi o zameni...Poklonjenom konju se u zube ne gleda...Ovde se radi o boljem konju svakako...:lupko: Zamisli ono ljudi ti daju kartu a ti kazes :"ne svidja mi se odziv memorije na karti molio bih sa manje nanosecundi ram ako moze...":d

Ja sam coveku ukazao na razliku nevezano za situaciju u kojoj se nalazi.Kapirash?

A sto se tice snage velika je razlika izmedju fabricki namunjenih 800 i 950-1000 sa 2.5ns mem.

Edit: Vidim da si rekao "poklon"-covek je platio kartu.

Poslednja izmena:
OC memorije? Eh kad bi moglo, memara nece preko 360MHz, cim stavim vise od 360MHz, rivatuner izbaci ono upozorenje, The driver failed to pass internal tests... dok je jezgro tu i tamo vise raspolozeno za OC, radi bez artefakta na 520MHz.
Ajd skini programcic PowerStrip i probaj da overklokujes memoriju.
Pozdrav!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno