Šta je novo?

Club3D 6800GS OC

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Uhvatih danas malo vremena pa sam poterao malo ovu karticu, da vidim koliko moze.
Konfiguracija je:
DFI nF4-X Infinity
Sempron 3100+ @ 2806MHz (311*9)
2x512 Kingmax HC
Club3D 6800GS 425/1000 @ 530/1235

rezultati:
3DMark01 : 25733
3DMark03 : 14073
3DMark05 : 6407
Aquamark : 77534

Prilozi

Falcon je napisao(la):
Uhvatih danas malo vremena pa sam poterao malo ovu karticu, da vidim koliko moze.
Konfiguracija je:
DFI nF4-X Infinity
Sempron 3100+ @ 2806MHz (311*9)
2x512 Kingmax HC
Club3D 6800GS 425/1000 @ 530/1235

rezultati:
3DMark01 : 25733
3DMark03 : 14073
3DMark05 : 6407
Aquamark : 77534
I posle neki kazu da 6800GS nije dobra karta :trust:

Svaka CAST! Cestitam na skorovima. Odlican overklok grafike! Artifakti, ima li ih? FSB? Kingmax-i , voltaza?

mali ot, glede Aquamark-a:
za dual core procesore kome se javlja error neki nek zameni samo Direcpll.dll sa ovim fajlom.
daj falcone 3Dmark06 :)

Prilozi

• aquamark-fix-Direcpll.zip
    33.6 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Oooooh, jedva cekam da je uzmem pa da probam i ja malo... Odlican skor M8!
Ne mogu sad docekam kraj upgrade-a

Ajd potrudi se jos malo pa mi postavi izazov:)

Prilozi

• 2005.JPG
    2005.JPG
    61.1 KB · Pregleda: 150
verzija drajvera 82.12
skinuti sa nVidia ftp sajta, jos uvek nemaju WHQL ali mogu da se skinu sa FTP-a

3DMark06 kacim veceras

P' dobro... "samo" je 3 puta brza od mog 9600XT.

Extra skor, eXtra kartica!

Svaka cast :).

Falcon je napisao(la):
verzija drajvera 82.12
skinuti sa nVidia ftp sajta, jos uvek nemaju WHQL ali mogu da se skinu sa FTP-a

3DMark06 kacim veceras

skini 83.90 sa guru-a, najbolji drajveri ever sto su izasli, bukvalno sve radi bolje, tm nations 81.93 = 126fps 83.90 = 137fps, i po 150-200 markova vise u svim markovima (samo 2001 nisam probao posto dobijam 16000 sa poslednje 3 karte koje sam imao, slab mi je ostatak sistema pa klipuje karta :d )

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
skini 83.90 sa guru-a, najbolji drajveri ever sto su izasli, bukvalno sve radi bolje, tm nations 81.93 = 126fps 83.90 = 137fps, i po 150-200 markova vise u svim markovima (samo 2001 nisam probao posto dobijam 16000 sa poslednje 3 karte koje sam imao, slab mi je ostatak sistema pa klipuje karta :d )
Krajnje debilan interfejs novih drajvera, ja sam se vratio na staru verziju.

kakav interfejs ? nemam ja nikakav novi interfejs, isti je ko i sa whql 83.10... a i da ima neki novi interfejs ipak mi je vazniji boljitak u fps jer u igrama provodim xyz puta vise vremena nego u nv control panel interfejsu. Mislim bez uvrede, sta ti radis u interfejsu ? igras se u interfejsu ili sta ? ne umes da citas nabadas napamet pa ti smeta ? meni je isti ostao interfejs, ali sve i daje razlicit zabole me za interfejs tamo odem jedno na dan, ako su ga promenuli znaci da ce i buducim verzijama biti promenjen pa se bolje navikavaj odmah ;)

Prilozi

• interfejs.jpg
    interfejs.jpg
    37.2 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
kakav interfejs ? nemam ja nikakav novi interfejs, isti je ko i sa whql 83.10... a i da ima neki novi interfejs ipak mi je vazniji boljitak u fps jer u igrama provodim xyz puta vise vremena nego u nv control panel interfejsu. Mislim bez uvrede, sta ti radis u interfejsu ? igras se u interfejsu ili sta ? ne umes da citas nabadas napamet pa ti smeta ? meni je isti ostao interfejs, ali sve i daje razlicit zabole me za interfejs tamo odem jedno na dan, ako su ga promenuli znaci da ce i buducim verzijama biti promenjen pa se bolje navikavaj odmah ;)
MOra da sam instalirao neke druge. Dobio sam nesto sa milion prozora , sve u wizardima , zgadilo mi se. Ovo sa screenshot-a je ok. Ne mogu sada da bunarim , neki beta drajveri su bili.

Nisam primetio neko ubrzanje sa ovim drajverima. Dal' su gremlini ili sta, pokusacu sutra opet...

@ipin

pa mozda ti je pokrenuo nview wizard za namestanje monitora (vise monitora), jel imas dva monitora vezana ? mislim ako je to, ja tu samo opalim cancel pa namestim rucno.

@falcon:

ono sto 83.90 rade je masivan porast frejmova na high performans setingu (rade i drugi drajveri naravno ali ovaj extra) bez ikakvog (probavao sa IQ testom u 3dmarkovima) gubitka kvaliteta slike !

Poslednja izmena:
Eve i mog reza

Uzeh je pre nekoliko dana pa reko da je i ja isprobam

Prilozi

• 05.jpg
    05.jpg
    207 KB · Pregleda: 115
Hmmm... Evo i ja sam je konachno pazario, i sad me chudi kako vi svi imate toliki core oc... Moja postize samo 505MHz totalno bez trachka artifakata da se ne lazemo (mislim oce ona do 535... ali razbrljano), ali zato mi memorija opushteno radi na 1330MHz pa mi sad opet i to chudno jer vama nikom nije ni do 1.3 ishla......
Pitanje: Jel vi to pishete kolko vam kartica dozvoljava oc uopsteno ili do koliko radi stabilno i bez artifakata??

@vezmar, ne ide mi u glavu otkud ti tolki skor... ja ne mogu da premashim 6100... ???

Poslednja izmena:
Nije to nista bice on i bolji misim na skor..........

.......................Sledece nedelje cu da kupim jos jednu memoriju,jer imam samo jednu u sistemu koja mi sljaka u singlechanelu :-devil-:

Pa ne znam... Meni bash neshto skor u marku petici i ne zavisi od memorije.... Probao sam razne varijante i nema promene...
A ono prvo pitanje je bilo postavljeno i tebi, 538 BEZ artifakata??? Mozda ono da i ja stavim moju na max kolko moze sa artifaktima pa i dobijem taj tvoj skor a? Smrdi meni tu neshto... :)

@DjoleNS: Zavisi od primerka!

DjoleNS:

Napajanje ? Kakav imas PSU ? Koje drajvere kostristis ? Stavi 83.90 (sa guru3d), u opcijama za kartu stavis performance na high performance i onda benchuj. a i inace 30-mhz overkloka na core-u je 200-300 markova, a i vise (meni je na 350mhz skor 5100, a na 410mhz je 5650, znaci 60mhz daje 550 poena)

Aha...! Ma nije fora to sa menjanjem defaultnih podeshenja u drajver interfejsu... Meni stoji na quality kako je po defaultu... I tako treba testirati.. Sve ostalo bi bilo varanje...;)
Ako je tako evo sad cu bash i ja da stavim na best performans pa da testiram, al mislim da nije ok tako...
Drajvere sam skinuo 84.12 nije do njih...
Ne ponasha se svaka karta isto kada se klokuje core... Npr kod nekih 6600 veci skok skora pravi oc memorije.
Pojava artifakata posle 505MHz mi je od losheg napajanja? Sorry ako pitam glupost, ali nije mi jasno ako mogu procesor da klokujem sa 1.8 na 2.7 shto onda bi onda grafichka zezala...
I zashto niko ne odgovara za te atrifakte? Ipin je isto pitao i niko mu nije odgovorio! Nije mi jasno jel vi prichate o stabilnom ili nestabilnom oc......

Evo odradio na high performanse... Pa i nema razlike... 6044 markova... Znachi nije ni do toga... A odradio sam i sa jachim core klokom 533MHz i brljavi sve od artifakata al sam dobio 6361... :trust:

e pa onda...to ti je to.

Sto se varanja tice, nije varanje, ja drzim na high performance stalno, nisam primetio nikakvu razliku u kvalitetu 3D-a, ali jesam u performansama.

Pricamo o stabilnom OC, znaci max stable. Pojava artifakta u manjim kolicinama ne utice na skor, u vecim itekako osakati skor. Ja sam radio 3DMark na 535 ali se povremeno pojavljuju artefakti, ali ipak prodje 3DMark do kraja, cak mi bude 400 poena manji skor.

Zakljucak, sve je do primerka kartice. Meni je misaona imenica 1300 za memoriju, dok je tebi Djole 530 za core. Kako se kome zalomi, jeb'ga :S:

Sve u svemu kartica je, za te pare, odlicna!

gx-x je napisao(la):
e pa onda...to ti je to.

Sto se varanja tice, nije varanje, ja drzim na high performance stalno, nisam primetio nikakvu razliku u kvalitetu 3D-a, ali jesam u performansama.

Ja primetio razliku itekako... Obrati paznju na podove i zidove dok se krecesh u igrama.... Stavi high quality image i 16xAF, pa uporedi sa best performanse i 0xAF pa ako ne vidish razliku onda stvarno.....
Nisi mozda primetio ona chudna zamucenja textura na podu koja se josh chudnije izoshtravaju kako gledash blize sebi (odjednom se izoshtre nepostepeno), pa kad se krecesh stalno ti neke linije trchkaraju oko tebe a ti nikako da ih stignesh?
E kad stavish na 16xAF i high image quality tada ih nema i jedino tada sve izgleda lepo izrenderovano.... Josh ako stavish na 1280x1024 tada je prava stvar... AA ni ne pomishljaj naravno... A i shta ce ti u toj rez.... ;)

Falcon je napisao(la):
Pricamo o stabilnom OC, znaci max stable. Pojava artifakta u manjim kolicinama ne utice na skor, u vecim itekako osakati skor. Ja sam radio 3DMark na 535 ali se povremeno pojavljuju artefakti, ali ipak prodje 3DMark do kraja, cak mi bude 400 poena manji skor.

Zakljucak, sve je do primerka kartice. Meni je misaona imenica 1300 za memoriju, dok je tebi Djole 530 za core. Kako se kome zalomi, jeb'ga :S:

Sve u svemu kartica je, za te pare, odlicna!

Pa da, verovatno si u pravu... Samo shto ova moja kartica vishe voli core oc nego mem oc... :( Slabo mi se skor menja sa +100Mhz na memari....
Da se nadam da ce core vishe da izdrzi sa boljim napajanjem?

alo covece, pa stavi 16x AF u high performance. Zidovi i podovi su brljavi i u high quality modu bez AF. Nemam ja nikakve linijice i nikakvo brljanje, AF mi uvek stoji na 4x forsiran, AA na 2x i igram sve ili u 1280x960 ili 1280x1024, AA i se i te kako primeti. Jedino merodavno pricanje o ovoj temi je sa screenshotovima, a uradi ih sam, imas u 3dmarku da radis poredjenje kvaliteta, pa uradi par slika sa high perf. i sa high quality i castim te ako vidis razliku.

Nije merodavno upravo zbog toga jer su zamrznuta slika... A razlika se vidi dok se krecesh... ;)
Uostalom videcesh i sam... (ako se budesh potrudio)
Mada kad razmislim... ako palish AA.. onda moguce da necesh ni videti razliku izmedju best performance i high quality, jer dolazi do zamucenja, nemam pojma nisam probao...
Ja lichno ne volim AA uopste... Bolja mi je 1600x1200 bez AA nego 1024X768 sa full AA (a frejmaza ce biti ista, chak mozda i na strani 1600x1200 rez)... Bolje je stoputa... Oshtrije i lepshe, a shto je veca rezolucija to se teze i uochava aliaising... Realno u 1280, jedino ako imash 21inch monitor onda bash tolko moze da ti bode ochi, meni na 19stici uopste ne smeta.... (mozda kad bih zalepio nos na ekran)
Za ono da su brljavi u bilo kom modu bez AF si u pravu... Al ajde ovako ja ti kazem kako da namestish pa mi reci jel nema razlike...?
Stavi: 16xAF, 0xAA, high quality, 1280x1024, i ako nemash tft monitor obavezno u color correction (u drajver interfejsu) stavi image sharpening na chetvrtu s leva crticu... i tako udji u igru pa mi javi utiske. :)
Obrati paznju na oshtrinu textura u daljini... pa vrati na ono tvoje podeshavanje pa uporedi.

Poslednja izmena:
vidi, mora da se vide razlike u screenshotovima ako postoje uopste, a ja sam to sve odradio jer me je interesovalo da vidim sta gubim, i kazem ti : nema razlike. To ocemu ti pricas, to kad se kreces onda se vidi, to je rendering i to bi se videlo u SS. Jedino gde sam ja video razliku je u farcry-ju na travi koja ne bude shadovana na high perf. isto kao na high q. ali iskreno po meni to nije razliku u kvalitetu vec nesto drugo, ali zato imam skoro duplo vise fps na high perf. sa ukljucenim "HDR"-om, tj razlika je na high q, tamo gde sam merio imam 12fps, a na high perf imam 25 fps, pa ti vidi.

imam tft, 1600x1200 ne mogu da stavim.

PS. Necu vise da se raspravljam sa tobom oko ovoga, ako ti je bolje high q. drzi high q. ja cu drzati high perf jer mi je tako bolje ok ? :)

Vrh Dno