Šta je novo?

Club3D 6600GT AGP problem

Abraxas

Čuven
Učlanjen(a)
30.11.2000
Poena
604
Napajanje mi je 350W no name,Club3d 6600GT, ploca Abit NF7s nforce 5.11, AMD Barton 2500 nasviran na 2Ghz,120GMaxtor, 2x256 Trascend, Nec DVD, Skystar2, Live zvucna, XpSp1, drajveri 81.98. Kad racunar iskljucim iz stekera i upalim ga kartica mi normalno radi, medutim kad uradim reset dobijam poruku da graficka ne dobija dovoljno napajanja, i zbog toga radi na snizenim taktovima radi ocuvanja sistema. U cemu je trik?
:smash:

Uzmi neko jace napajanje.

U nekom od prethodih thread-ova slican problem novo napajanje od 400w Ciftek nije resilo.

Mozda kod tebe nije isti slucaj. Pozajmi od nekog jace napajanje pa probaj.

Kod no name napajanja to nije industrijska snaga, vec max peak koji moze napajanje da izdrzi nekoliko sekundi, i najcesce je realna snaga mnogo manja. Probaj da pozajmis neko brandname napajanje, pa probaj.

evo ti jedna moja prica, mozda ce ti pomoci a mozda ne.
ja imam 5900xt club 3d i kada igram neku igru posle desetak minuta izadje prozorcic i kaze
da kartica nem dovoljno struje i da zbog sigurnosti kartica radi na nizim taktovima.
postavim ja to pitanje ovde na forumu i svi:napajanje... chieftec...
promenim napajanje i nista.
ali zato skinem plastiku od ventilatora i vidim cudo-prasina i neka paucina se ulepili i ventilator nije mogao da hladi hladnjake!
ocistim to i sve radi ok

Sinoc sam formatiro HD i instalirao XP-sp2. Od tada nemam problema sa grafickom karticom.

neznam kako ti je vezana graficka na napajanje, ali je pozeljno (preporucljivo) da su HDD i Graficka na posebnim granama

Ja sam cak imao problema i sa chieftec-om 420w, posto su na istoj grani 6600gt i 3 dodatna kulera... cim sam kulere prebacio na drugu granu, sve se sredilo

Graficka je sama na grani, a HD i DVD rezac na drugoj. Posle tri dana od kad sam instalirao svez XP sp2 kartica nije prijavljivala nikakvu gresku. Dal je moguce da na sp1 zeza a sa sp2 radi.

Abraxas je napisao(la):
Dal je moguce da na sp1 zeza a sa sp2 radi.
ne verujem da je do toga!
mozda ti je i Win bio "malko" star! a tu je i jedna bitna stvar, kada se instaliraju noviji driveri, retko ko odradi clean uninstal tako da ostanu "repovi" od starih drivera :)

@Abraxas - mjenjaj napajanje ,)
@all - prijateljeva fx5950 je bez puno muke i zaljenja na vjecna lovista poslala dva MS napajanja - od 400W i 550W. I to u prilicno ruznom obliku - obliku ugarka.
Za 6600GT kartice bi trebalo osigurati napajanje koje moze kontinuirano isporuciti ne manje od 20A na 12V i 3.3V linijama, osim ako se nekom svidjaju sve dugine boje na ekranu :D
Ovo sto je zeljkoz spomenuo o micanju tri ventilatora sa linije na kojoj je i graficka - to samo znaci da je napajanje na rubu snage, jer svaki vent vuce otprilike oko 0.20A na 12V sto je cca 2.5W - dakle nista. A da napomenem da to sto su linije sa molexima izvana odvojene, one sve iz napajanja krecu iz jedne tocke! ;) Osim u nekim novim napajanjima koja imaju dva odvojena 12V raila. I jos jedan detalj - moze napajanje cak isporucivati dovoljnu snagu, ali kvaliteta i brzina swithera u napajanju isto tako mnogo ovisi o 'brzini' isporucenog 'materijala' ;) Ako nekog ovo vise zanima -> http://hardforum.com/showthread.php?t=779582 Ima jedna slika sa brzinama regulacije napona!
Meni je MS od 400W izletio iz kucista brzinom svjetlosti kad sam ugradio 6600GT. Sad Tagan vodi kolo, vrlo uspjesno i bez grijanja :smoke:

Vrh Dno