Šta je novo?

Club3D 3850?

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
da li se isplati kupovati doticnu karticu? nisam siguran kakav je proizvodjac
video sam da je oko 11000 tako da ako prodam moju i doplatim malo moze da se kupi,ali pitanje je da li uzimati???

vidi testove pa odluci,karta je mnogoo brza od tog 2600,sta znam ja sam prodao 8600 gt i uzeo 3850.

ma sta mu fali sto je club 3d, nego gde ima da se kupi to za te pare, ja treba da kupim ovih dana, najjeftinije sto sam nasao je asus za 12000, a savrseno nemam nameru da im dam 1000 dinara vise samo zato sto je asus...

da li se isplati kupovati doticnu karticu? nisam siguran kakav je proizvodjac
video sam da je oko 11000 tako da ako prodam moju i doplatim malo moze da se kupi,ali pitanje je da li uzimati???

Oke su totalno, holandska firma, prave iskljucivo multimedialne proizvode (graficke karte, video karte, zvucne karte), i koliko sam shvatio jedina je takva firma, a da je oficialni partner i sa AMD (ATI) i sa nVidiom.

U Imtelovoj radnji stalno imas njihove kartice. Imaju 2 godine garancije... sto je ipak oke, jer mnogi proizvodjachi imaju samo godinu dana.

Poslednja izmena:
ma sta mu fali sto je club 3d, nego gde ima da se kupi to za te pare, ja treba da kupim ovih dana, najjeftinije sto sam nasao je asus za 12000, a savrseno nemam nameru da im dam 1000 dinara vise samo zato sto je asus...

Najveca prednost asusa je sto daju 3 godine garancije, sto mora se priznati nije bas mala stvar. Jer evo recimo u mom slucaju, ja menjam konfu na svake 2 godine, i sad kad hocu da je prodam posle tog vremena, sigurno da nije mala stvar ako kazem da garancija vazi jos godinu dana. Mnogima to znachi kad kupuju polovno, i tako se lakse proda recimo... malo chudan primer, ali mislim da je korisno. Mada kao sto sam malo pre rekao, nije ni clud3d losh. 3870 kosta 185 evra, sto je extra povoljno po meni.

Shta fali Club3D-U? Uzmi slobodno.

Uzmi i ne misli.dok imas garanciju sta te briga?!!

Kupuj odlicne su kartice, imao sam par kartica od tog proizvodjaca. Trenutno imam jos uvek Club-3D x1950pro i zaista je odlicna kartica...

asus,club3d,sapphire 3850,svi su isti samo im se razlikuju nalepnice.

Prilozi

• bb.JPG
    bb.JPG
    104.8 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Sve karte su iste jer ih proizvodi jedan proizvodjac, ovi ostali ih zalepe nalepnicu i prodaju ih pod svojim imenom, osim specijalnih modela. Jedino je cena veca zbog garancije zato je na primer ASUS skuplji jer daje 3 godine garanciju.

Poslednja izmena:
Onda opusteno mozes uzeti Club3d,ne moras placati 1000+din vise samo zbog imena . . .;)

Sve karte su iste jer ih proizvodi jedan proizvodjac, ovi ostali ih zalepe nalepnicu i prodaju ih pod svojim imenom, osim specijalnih modela. Jedino je cena veca zbog garancije zato je na primer ASUS skuplji jer daje 3 godine garanciju.

nisi upravu... nije ti to da AMD da po 10000 kartica sapphire-u,his-u,powercolor-u,asus-u itd pa oni nalepe logo i prodaju kao svoje...
mogu ti reci da kartice koje podrzavaju samo jednu firmu (sapphire,his,tul) uvek prave bolje modele nego oni koje prave i jedne i druge iz prostog razloga sto HIS npr hoce da napravi da kartica bude VRH i da bude bolja od nVidiinog referentnog modela, dok Gigabyte npr,ne sme to da budzi i da se utrkuje zato sto imaju saradju i sa kompanijom nvidia...
tako nesto sam procitao u jednom clanku renomiranog casopisa....

nisi upravu... nije ti to da AMD da po 10000 kartica sapphire-u,his-u,powercolor-u,asus-u itd pa oni nalepe logo i prodaju kao svoje...
mogu ti reci da kartice koje podrzavaju samo jednu firmu (sapphire,his,tul) uvek prave bolje modele nego oni koje prave i jedne i druge iz prostog razloga sto HIS npr hoce da napravi da kartica bude VRH i da bude bolja od nVidiinog referentnog modela, dok Gigabyte npr,ne sme to da budzi i da se utrkuje zato sto imaju saradju i sa kompanijom nvidia...
tako nesto sam procitao u jednom clanku renomiranog casopisa....

Ne samo to vec kompanije kao sapphire , HIS, evo konkretno znam za sapphire, imaju poseban ugovor sa AMD-om i prave drugacije hladjenje za ATI kartice od svih drugih proizvodjacha. Ne znam tacno detalje, ali ima razlike sigurno.

Sapphire je kompanija koju je svojevremeno osnovao sam ATi, tako da uopšte nije čudno to što oni imaju ekskluzivitet u nekim stvarima i čak šta više proizvode (odnosno proizvodili su) Built By ATi kartice.

Jel neko video, da li je je hladjenje na club3D 3850 preko cele kartice ili samo na procesoru??

Nadam se da ce pomoci slika
A na 3870 OC edition ide veliki hladnjak (ne znam kako se zove prozivodjac hladnjaka)

Prilozi

• CGAX-3856DD.jpg.jpg
    CGAX-3856DD.jpg.jpg
    264.4 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Dakle, 3850/3870 OC edition su isti kao PowerColor HD3850/3870 PCS.
Par detalja:
- ZeroTherm hladnjak, hladi odlično ali se vrti na 100%, Riva ga ne kuži (može se kombinirati sa adapterima pa smanjiti brzinu)
- ventilator ne puše prema PCBu, nego bočno kroz finove
- heatsink na memoriji je po meni loše izveden, radi se o ravnom komadu lima bez nabora za povećanje površine i vent od hladnjaka ne puše po njemu. Osim toga ne leži direktno na mem. čipovima nego su ispod thermal padovi (one kockaste "gumice") pa se cijela stvar prilično grije. Na nekim modelima nema tog sinka na memoriji, čipovi su goli ... možda je tako i bolje ;)
- PCB se razlikuje od referentnog
- ostalo sve 5, nema nekih problema

Poslednja izmena:
Da li ova obicna 3850 club 3d ima sve mogucnosti koje ima i ostali, u smislu kontrole brzine ventilatora, da radi sa rivom, ati tool, OC-ovanja .. i takoreci niucemu ne zaostaje za ASUS / Saphire.. Pogotovo sto je ventilator takoreci u isti kao i kod "referentnog"

Poslednja izmena:
Odlican je 3D Club .. Meni u jos sljaka 6600GT ... Odlicna je cene ... Vredi svaki dinar..narocito posle postova o overklokovanju na ovom forumu :
Kod:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=150149
Zvacu sutra da proverim .... Pozdrav !!!

Meni uopste i nije jasno od kada su Asus video kartice merilo kvaliteta?

ma jbmt asus, kod mene na asus 8800GTS hladnjak uopste ne dodiruje memorijske cipove. Ima milimetar razmaka izmedju hladnjaka i cipova. Pritegao maksimum, skidao, ponovo stavljao al dzaba. Ne znam jel tako i kod ostalih proizvodjaca?

Nazad
Vrh Dno