Šta je novo?

Club 3D 9700

• Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja
S

Space

Guest
kod mene uPower stripu pokazuje da kartica radi naGpu276 i mem. na 270 jel to nije nesto malo drajver je 3.2 catalist a prijavljuje je ko 9700pro.dali bi trebao da te vrednosti podignem ili ne.Bojim se da nesto necrkne na njoj se nalazi neka plocica-hladnjak koji je prilicno vreo cak i previse.hvala na savetu unapred

pa svaki R300 Radeon se greje (osim mediona :))... Probaj 325/310, to je default za 9700Pro... Moralo bi da radi

Da nije neki mator Powerstrip?

Svemire skini RivaTuner...

radi riva tuner i sa radeonima i to odlicno

powerstrip je najnoviji 3.4 a probao sam na325/300 sve radi dobro u 01 marku sam dobio 600 vise a u 03 500 poena vise strava ,samo me cudi zasto ona radi na manjem taktu od standardnog.U digitalu na testu pise da je 300 i 325 za 9700non pro club3D.dali to nesto nije u redu sa kartom.mozda u biosu,ili 3.2 cat. nesto menja.meni je bitno da nista nezvizne u ovoj susnoj godini na 36cel. u stanu.

malo je to...
meni sa RIVATUNEROM :D GPU ide do 390 ...
probaj RivaTuner.
daj mail da ti posaljem,ima oko 800 KB.

[email protected]
skino sam i novi rage 3d 38c i rivatuner
posalji mi hobite i naglasi samo ako trebaju neki kucni ventilatori da duvaju u karticu da ne pregori ili moze i da bude zatvoreno kuciste leadman/ima dosta prostora/

podigo sam memoriu na 310 i brlja u marku i u 2D artifakti,valjda imam srece kod kupovine sa /odabranim /primercima...ha ha

Space, ne mogu sada da trazim, na koliko bi ta kartica trebala da radi po defaultu?
ako je vise od ovog tvog, reklamiraj, odmah.

Hm, Obite, tesko ces postici visi klok tako sto promenis program za klokovanje... Mislim da Club3D jednostavno ne moze da izvuce vise...

Space je napisao(la):
...kartica radi na:Gpu276 i mem. na 270 jel to nije nesto malo ... dali bi trebao da te vrednosti podignem ili ne.Bojim se da nesto necrkne na njoj se nalazi neka plocica-hladnjak koji je prilicno vreo cak i previse.hvala na savetu unapred

Pa evo da ne brines, to jesu OK vrednosti (sledi citat:)
"Sapphire Atlantis RADEON 9700" The Hynix's memory chips have 3.6ns...the memory runs at 270 (540) MHz. The GPU works at 275MHz which is typical of RADEON 9700. "

Naravno da treba da dignes gpu i mem dokle budu hteli da rade stabilno ...

Naravno da moze da crkne ako se neki delovi pregrevaju (pogotovo pri o/c) ali ti to mesto lepo hladi, kako god volis.
Primer: namazi termo pastu preko plocice pa stavi neki hladnjak na to, pasta ce ga drzati kao lepak a i obezbedice bolji prenos toplote. Hladnjak moze biti sa starih Pentiuma 1 ali moras da ga seces na pola. Ako nemas hladnjak a mozda imas mali ventilatorcic sa nekog hladnjaka, stavi ga preko plocice (sredina ventilatorcica treba da bude van plocice, samo krilca neka budu iznad nje).

jaksa je napisao(la):
Space, ne mogu sada da trazim, na koliko bi ta kartica trebala da radi po defaultu?
ako je vise od ovog tvog, reklamiraj, odmah.
9700 non pro tbeba da radi na 275/540.
To sto su u pocetku neki primerci bili na visem taktu je posledica toga sto su losiji 9700pro bili preimenovani u 9700.
Dakle to je to, sve je u redu, niko te nije "za*ebao"
Sretno OC!!!

byMaX je napisao(la):
Hm, Obite, tesko ces postici visi klok tako sto promenis program za klokovanje... Mislim da Club3D jednostavno ne moze da izvuce vise...

znam Maxo,ja sam napisao svoj skor da bi se malo hvalio :D,a insistirao na RivaTuneru da bih dokazao da radi sa Rade kartama odlicno...

ok hvala vam idem da "lepim" sa termo pastom neki hladnjak,kart znaci ima uredu vrednosti defoult gpu276 mem 270 a oc. gpu324 i mem 300 krajnjz granica stabilnosti malo je ali sta se moze na xp1700@ 1920mhz 166magistrali maximalni poeni m01-13420 i m03-4484 ajd za m03 mi je uredu ali mi je nesto malo za m01 ali sta je tu je hvala vam

Pozdrav Space

I ja imam club 3d 9700 koji po defaultu radi na 324\297Mhz,a klokovao sam ga na max 391\620 shto je max za njega verovatno i za tvoj.
Klokovano sa radeonatorom 2.0 final
nema sekiracije za 325-297(594) provereno...
3d mark 2003= 5251 na max ,a default clock 4660
pozdrav :D

pa neznam,ja sam kartu uzo od Simsona paneverujem da sam uzeo skart karticu koja fabricki radi na tako malom taktu. i da i nemoze da se klokne . memorija i cela karta je tacno kako i treba da izgleda upredjivo sam sa slikom iz casopisa.zato sam i razocaran sa 9700 kad sam na defaultu dobio 12400 i 3990 m03,nije mi bilo jasno da kako skoro najaca kartica ati daje tako male rezultate kad sam na gf4 ti 4200 imao 11800 u m01

Nesto stvarno tu nije uredu! Kod druga na kloknutom r9500( sa samo 4 pipeline-a) 128mb, dobili smo 12000 i nesto u 3dMark-u 2001, dok ukljucivanjem svih osam, skor se popeo na blizu 15000!

Ne znam tacno na koliko je karta radila, ali nije bio po sredi neki fantastican OC!

Ostatak konfiguracije Epox 8rda+, 256mb rama 2ghz t-bred@166 fsb!

poz

Mlogo sitno sinko... Taj 9700 bi trebao da izvuce bar 13k-14k. Koja makina je u pitanju?

alokiN je napisao(la):
Nesto stvarno tu nije uredu! Kod druga na kloknutom r9500( sa samo 4 pipeline-a) 128mb, dobili smo 12000 i nesto u 3dMark-u 2001, dok ukljucivanjem svih osam, skor se popeo na blizu 15000!
Ne znam tacno na koliko je karta radila, ali nije bio po sredi neki fantastican OC!
Ostatak konfiguracije Epox 8rda+, 256mb rama 2ghz t-bred@166 fsb!
poz

Ako sam dobro shvatio tvoj drug ima 9500 NonPro 128MB ?
Gde je kupio i za koliko ?
Koji su memoriski cipovi na njoj, Hynix 3.6ns ili Infineon 3.3ns (ili 3.6ns) ili neki treci.
Koliko ste najvise uspeli da o/c memoriju ?

Molio bih za odgovor :)

Pozdrav

I kod mene isto u u 3d marku 12.500 na default clock(324\297)za moj.
neznam shta je u pitanju shto je tako mali skor ali ne zentaj se i kod mene isto,(cpu TBb 1700+@2200+), a mem kingston(189x2).
Daj nekom ko zna da ti flashuje bios na 325\297 ja sam ga tako dobio
fabrichki i shljaka bez problema.Verovatno su nashe kartice neuspeli 9700
pro pa se prodaju kao obichni 9700. :)

POZDRAV

maxer je napisao(la):
...

Ako sam dobro shvatio tvoj drug ima 9500 NonPro 128MB ?
Gde je kupio i za koliko ?
Koji su memoriski cipovi na njoj, Hynix 3.6ns ili Infineon 3.3ns (ili 3.6ns) ili neki treci.
Koliko ste najvise uspeli da o/c memoriju ?

Molio bih za odgovor :)

Sutra idem do njega, pa cu ti sve ispricati :)

Kartica je kupljena negde u hrvatskoj!

Re: Pozdrav

pure je napisao(la):
I kod mene isto u u 3d marku 12.500 na default clock(324\297)za moj.
neznam shta je u pitanju shto je tako mali skor ali ne zentaj se i kod mene isto,(cpu TBb 1700+@2200+), a mem kingston(189x2).
Daj nekom ko zna da ti flashuje bios na 325\297 ja sam ga tako dobio
fabrichki i shljaka bez problema.Verovatno su nashe kartice neuspeli 9700
pro pa se prodaju kao obichni 9700.

Znao sam da sam imao srece sa kupovinom/////////// Nije mi jasno odakle ti svemirski rezultati po 14-15000 pogotovo na 9500pro kad ona na defaultu xp 1700 daje 10800 poena, takvi ljudi ni netreba da spominju kartice vec da hvale procesor i masinu ostalu,a ne kaze IMAM ATI 9700 i pozstizem neznam tamo 15-17000 i svu slavu pripisuje grafickoj a masina mu 3ghz -mislim zver jednom recju .I onda mi obicni smrtnici kupimo istu tu i dobijemo 12500,i nije nam jasno sto je kartica tako slaba kad da 15000 kod drugih momaka.NEPRAVDA zato mislim da je maxov test FX5800 bio dobar jer jos uvek se racunari zasnivaju na izdasnom xp1700 procesoru, Pa bar znamo na cemu smo.

XP1700@1920mhz,mem PQI 256/333DDR,Quantum AS40GB ,ploca Soltek 75FRV,mag.174x11.0 ili 167x11.5 setovanja memo. maximalna -1T,fastwrite,ITD.,memorija je iznenadjujuceg kvaliteta

Bato, pa i ja imam 1700+ i 11000 na radetu 8500... E to je bedak za radeta 9700...

AJD jos jedno pitanjce:kad gledam divx na tv sa 9000 mi sve radi uredu a sa medionom 9600tx i 9700 kad se scene brzo smenjuju dolazi donekih smetnji po sredini ekrana uglavnom.To sam isto primetio i u pojedinim igrama (unreal) fokusiram npr.ivicu zida i onda kad pomeram pogled lovo desno ivica zida gubi onu ravnu crtu nego dolazi do nekog prelamanja same ivice.ne u svim igrama u postalu 2 isto.E to se dogadja i kad gledam film,nisu smetnje drugih uredjaja,antene itd.Posto se to dogadja na obe kartice koje imaju proc.300 voleo bi da mi potvrdite da se to dogadja i jos nekom i da je na primer do drivera-To bi me zaista obradovalo,zato sto znam da ce onda novi catalist to israviti.Inace to jako mervira pogotovo kad mi je neko u gostima pa onda muljavim kako je losa kopija itd. DAJTE neki Odgovor

Space je napisao(la):
AJD jos jedno pitanjce:... sa medionom 9600tx i 9700 kad se scene brzo smenjuju dolazi do nekih smetnji po sredini ekrana uglavnom.To sam isto primetio i u pojedinim igrama (unreal) fokusiram npr.ivicu zida i onda kad pomeram pogled lovo desno ivica zida gubi onu ravnu crtu nego dolazi do nekog prelamanja same ivice... voleo bi da mi potvrdite da se to dogadja i jos nekom ... DAJTE neki Odgovor

Meni se to sa 9500-tkom nikada nije desilo ... ako sam te dobro razumeo.
To u igrama sto si spomenuo mi lici na desinhrono ponasanje izmedju: broja FPS i osvezavanja monitora (slika kao da treperi po horizontali pri brzim pokretima tipa: pucanje-bljeskovi, pomeranje pogleda i sl.). Lici mi ali ne kazem da je to. U DivX-u stvarno slika je perfekna i na monitoru i na TV-u (koliko kvalitet TV-a to dozvoljava).

NE kvalitet slike je dobar nego stalno mi igraju neke crtice po sredini ekrana imo sam i 9000 i 9100 low i sve je u redu bilo a onda sam probao medion i to primetio ja reko kartica zeza kad ono i 9700 isto.I cat 3.1 i3.2 identicno ponasanje probao sam i razlicite kodeke nista ne vredi

Space je napisao(la):
... nego stalno mi igraju neke crtice po sredini ekrana ...

To mi je nepoznato.

probao sam i supervideo da bi otklonio sumnju sa divx i isto,neznam mozda je neko neslaganje ali kako bas kod mene.I to obe karte sa istim procesorom,menjo sam i kablove.Kakav je uopste izlaz na 9700 jer neki izdvojen cip ili je integrisano ko kod nv mx460 inace na nv radi bez tih problema kao i sa 9000

Nazad
Vrh Dno