Šta je novo?

[closed] GTA IV - diskusija pre izlaska

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bane87

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2007
Poena
319
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=180506

Rumour is circulating that Rockstar will release a PC version of Grand Theft Auto IV in October this year.

According to reports, the rumour has surfaced in the world of French gaming press, which cites retail as a source for the date.

Previous games in the series - i.e. GTA III onwards - have taken between six to eight months to release on PC after debuting on console.

As such, and considering GTA IV is out on PS3 and Xbox 360 in April, an October release for the PC version would just about be sticking with tradition.

And don't forget that GTA IV on console was originally supposed to launch in October '07, so assuming that Rockstar has been working on the PC version quietly in the background - which surely it has - an October '08 release is actually plausible.

However, we'll tuck this one back in the rumour drawer for now. No light was shed on all this when we contacted Rockstar's UK arm earlier.

:smash:

I dalje samo nagadjanja. Ali ipak mislim da ce da izadje za PC jer je GTA serijal najvishe profitirao upravo od ove platforme.

Mozda jeste profitirao najvise ali sta ako je dosao neko iz npr. xbox-a ili sonija i rekao mi cemo da snosimo gubitak koji dobijate ako ne izdate na pc-u!
Samo da bi pojacali prodaju istih!

Kako nagadjanja? Jesi bre procitao CEO text? Ako izlazi za XBOX/PS u Aprilu, onda mora da izadje 6-8 meseci kasnije i za PC, znaci Oktobar-Decembar, tako je bilo sa svakom GTA igrom od GTA trojke.

I dalje samo nagadjanja. Ali ipak mislim da ce da izadje za PC jer je GTA serijal najvishe profitirao upravo od ove platforme.

Na osnovu cega si ovo zakljucio? Najvise je profitirao od ps1 i narocito od ps2 gde je bio apsolutno i najprodavanija igra za tu platformu.

Kako nagadjanja? Jesi bre procitao CEO text? Ako izlazi za XBOX/PS u Aprilu, onda mora da izadje 6-8 meseci kasnije i za PC, znaci Oktobar-Decembar, tako je bilo sa svakom GTA igrom od GTA trojke.

I sony i ms su upucali toliko para u rockstar da nista nije iskljuceno, a za pc niko nije dao ni filera.

Poslednja izmena:
@Bane87:
Rumour is circulating...
...However, we'll tuck this one back in the rumour drawer for now. No light was shed on all this when we contacted Rockstar's UK arm earlier.
Nemoj pogreshno da me razumesh, i ja jedva chekam novi GTA, ali je chinjenica da je i dalje to pod znakom pitanja.

@Kraken: Zakljuchio sam zdravorazumski - broj PC-a > broj konzola, pa je velika verovatnoca da je prodat i veci broj kopija igre. A i mozda zbog toga shto su svi koje znam chuli za GTA, a najveci deo je upravo probao igru na PC-u. Ukoliko sam pogreshio, izvinjavam se. :d Pozz

koliko tih koje znas imaju original gta? :D :D :D

ma idi bre samo da o5 ne odlozhe... valjda ce bog dati pa cu uzeti neku novu konfu dotad... :mrgreen:

@Bane87:
Rumour is circulating...
...However, we'll tuck this one back in the rumour drawer for now. No light was shed on all this when we contacted Rockstar's UK arm earlier.
Nemoj pogreshno da me razumesh, i ja jedva chekam novi GTA, ali je chinjenica da je i dalje to pod znakom pitanja.

@Kraken: Zakljuchio sam zdravorazumski - broj PC-a > broj konzola, pa je velika verovatnoca da je prodat i veci broj kopija igre. A i mozda zbog toga shto su svi koje znam chuli za GTA, a najveci deo je upravo probao igru na PC-u. Ukoliko sam pogreshio, izvinjavam se. :d Pozz

Pa to samo mozda u zemlji Srbiji, preko ko ima PC ima i 2-3 koznole pored (naravno mislim na mladji narastaj i i na gejmere).... i da, koliko znas ljudi koji ima PC da imaju original GTA? :D

Bilo bi super da se ostvare predvidjanja, ja dugo cekam novi nastavak, posto mi je GTA najjaca igrica svih vremena.
Mislim da nece biti nesto preterano zahtevan, kao ni ovi prosli nastavci.

Kao i do sada, i ovaj nastavak GTA seriala će izaći za PC ali sa određenim zakašnjenjem, što je normalno i potpuno očekivano. Niko iz XBOX-a neće se nuditi da pokrije zaradu od prodaje i na PC-u jer je to ista firma (M$) koja će upravo, indirektno, profitirati od portovanja tako što će se za (ne znam ni sam koliki) procenat povećati prodavanost njihovog OS.

GTA je uvek izlazio u oktobru koliko se ja secam, mozda neki i nije aj sad..:)
Oni imaju problem sa time sto kad ga budu izbacili grafika ce biti cisto smece..za to vreme..
Tako je bilo sa svakim GTA...

za PC je uvek izlazio u maju, za konzole u oktobru...
Grafika nikada nije ni bila glavni adut GTA, ja čak i sada često odigram GTA2, gejmplej je ono što čini tu igricu jednom od najboljih.

za PC je uvek izlazio u maju, za konzole u oktobru...
Grafika nikada nije ni bila glavni adut GTA, ja čak i sada često odigram GTA2, gejmplej je ono što čini tu igricu jednom od najboljih.

Tako je. A pošto za konzole nije izašla u oktobru već će izaću u aprilu/maju, onda su se stvari sada malo obrnule. Nema razloga za sumnju. Izaći će on i za PC ali je rano za preciziranje.

Ehh, konzole..
Ma slazem se naravno da gameplay i cini igru, ali stvarno su uvek kasnili sa grafikom, sa onih screen-ova sto sam video gta4, grafika sad izlgeda da kazemo, solidno, a kako ce to nama da izgleda za godinu dana ?

Pa i dalje solidno. ;-)

Zima prođe i proleće dođe, a posle leta ostaje još samo da preguramo jesen i eto nama novog GTA.
Vidiš, to je u strvari odmah tu ... očas posla ... ma smo što nije. :)

Ehh, konzole..
Ma slazem se naravno da gameplay i cini igru, ali stvarno su uvek kasnili sa grafikom, sa onih screen-ova sto sam video gta4, grafika sad izlgeda da kazemo, solidno, a kako ce to nama da izgleda za godinu dana ?

Sama igra je veoma komplexna, ne mozhesh ni ochekivati neku posebnu grafiku za takvu vrstu igrice..
Koliko samo automobila/oruzhja/peshaka/zgrada/chudamuda imash u jednom trenutku, da se na sve to daje vishe pazhnje grafici, bila bi zaista prezahtevna..

Izvini, ali takve ocene su pausalne, neozbiljne i svojstvene ljudima koji misle da je i na zapadu (gde se i prodaje 99% igara) pc najbitnija igracka platforma.

Racunajuci po platformama gta je prodat:

za ps2:
# Grand Theft Auto: Vice City (15 million,[109] may include PC and Xbox versions)
# Grand Theft Auto: San Andreas (12 million)[110]
# Grand Theft Auto III (12 million,[109] may include PC and Xbox versions)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games

za xbox:
Grand Theft Auto Double Pack (1.59 million in US)
Grand Theft Auto: San Andreas (1.26 million in US)
http://www.the-magicbox.com/Chart-USPlatinum.shtml

Pc se ne nalazi na listi platformi na kojima je gta prodat u preko milion primeraka.

Naravno da rockstar nije gadljiv na novac i da ce zeleti da uzme neki dolar i od pc igraca ali kad ce to biti i da li ce sony/ms dozvoliti to je vec pitanje.

Poslednja izmena:
Imate sjajnu najavu u najnovijem broju Electronic Gaming Monthly-ja, posle čitanja tog teksta, jedva čekam da izađe :)

Znači sa konzola i dalje dobijamo najveće šiteve dok prave igre ne dolaze...

Zar ti ne treba da se raduješ, pa imaš konzolu :) Koga briga za GTA na PC-ju kad će to užasno da radi i sigurno će izgledati lošije od Mafie 2 ...

Zar ti ne treba da se raduješ, pa imaš konzolu :) Koga briga za GTA na PC-ju kad će to užasno da radi i sigurno će izgledati lošije od Mafie 2 ...

:d pa znam, ciničan sam bio. Mada mi je sa jedne strane i krivo. Volim ja PC i dalje. I nervira me kad se PC populacija raduje ovakvim glupostima:mad:

Ovakve igre prolaze kod uzrasta do 18 godina.

WTH??? Ako ti se igra ne sviđa govori u svoje ime. Ja imam više od 18 godina i obožavam ceo GTA serijal, igrao sam sve od GTA 2 pa do San Andreasa. Grafika je lošija, ali zato se sve te šminkerajske mane nadoknađuju odličnim gameplay-om, sloboda koju igra nudi je kategorija za sebe... Šta se tebi konkretno ne dopada kod GTA serijala?

Poslednja izmena:
GTA serijal je i zamisljen kao razonoda. Ogroman svet, milion mogucnosti da se radi sve i svasta, kao i potpuno unikatan gamplay su glavne vrline ove igrice. Iskreno, nikad se nisam nesto udubljivao i razmisljao o bilo kojoj GTA igri. GTA nije jedna od igara koje ce da te uvuku u svoj svet sa neverovatno dubokom pricom, ili atmosferom. On vise reaguje na igraca sa svojom neverovatnom nelinearnoscu, blesavim gameplay-om i malih milon opcija da se radi sve i svasta...:D

Sve prethodne, (III, Vice City, San Andreas), sam odigrao na mom bivsem PS2. Iskreno, igra mi je uvek imala jak konzolaski feel, sto ne mora da znaci nista lose... Cak, naprotiv, GTA i sl. igre su, bar po meni, konzolne igre, koje ce svakako uvek bolje ispasti na konzolama nego na PC-ju. Ne znam da li bih uopste mogao da se naviknem na GTA na racunaru...

A sto se tice onoga "igra za decu"; znas kako, u prakticno svim zapadnim zemljama igra je dobila 18+ rating...:d

'Ebiga, ne znam sta da vam kazem po pitanju porta za PC. Ja sam se licno presaltao sa konzole na PC zbog strahovite zaludjenosti RPG-jevima i strategijama... To je nesto u cemu cemo uvek biti jaci od konzola (pr. Witcher :D), ali opet i one ce imati svoje adute i hitove. Ako neko ima para i mogucnosti najbolje je imati i jedno i drugo. Ali, posto je ovo Srbija u pitanju, uglavnom se svodi na izbor - sta vise volis. Meni je licno zao, sto ce GTA4, kako okrenes, ispasti bolje na konzolama nego na PC-ju, ali onda samo pomislim, krajem godine nam stize Starcraft 2, a konzolasi ce samo moci da gledaju i placu. :-devil-: Treba razmisljati pozitivno. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno