Šta je novo?

clone floppy program potreban

• Začetnik teme Začetnik teme FNM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FNM

Čuven
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Potreban mi je program koji ima mogucnost da "klonira" flopi, dakle apsolutno sve podatke da prenese onakve kakvi jesu, pa cak i informacije o bad blockovima - sectorima. Navalite sa preporukama 😀

Upravljanje tehnologijom? 🙂

Ako koristis non XP windows onda pronadji "Disk Dupe for windows" ili pronadji DDI arhiver koji se valjda sastojao jednog fajla....dide.exe

ili hdcopy ili winimage za win
ili dd pod linuxom ....

Vojkan je napisao(la):
Jel može ovo nekako da se gleda bez flopija?

Ako se dobro secam, pitanja za kolokvijume mozes, ali ostatak diska ne...ma prekopiras disketicu i gotovo 🙂

Ma problem je u tome što nemam gde da je ubacim 🙂

Nije upravljanje tehnologijom, nesto manje popularno. Fora je da je disketa fizicki izbushena (vidi se rupica na mediju). Od programa sam pribavio dide, WinImage, FloppyImage, imam linux instaliran tako da cu da probam dd pa javljam rezultate.

A sto se tice pokretanja bez floppy drajva, pa verovatno moze da se napravi image pa da se mountuje, samo treba odgovarajuci proggy... (mozda i sa acoholom, ako se promeni naziv drajva, i naravno napravi iso image uz pomoc, recimo WinISO)

ako hoces imam ja neki program za to pa da ti ga bacim na mail, zove se flopy image i ima oko 350 kb

FNM je napisao(la):
...Fora je da je disketa fizicki izbushena (vidi se rupica na mediju). ...

To nije nista novo. Pravis normalan image sa vec pomenutim programima, a dosketu moras sam da busis.

Kako bre da bushim disketu?! 🙂

🙂 Ah da :d burgijom :d Ne pada mi na glupost da bushim disketu, to je napravljeno samo da ne bi mogao da je otvorish u file manageru i da kopiras sadrzaj, vec samo low level access-om, ili nekim data recovery proggyjem.

FNM je napisao(la):
🙂 Ah da :d burgijom :d Ne pada mi na glupost da bushim disketu, to je napravljeno samo da ne bi mogao da je otvorish u file manageru i da kopiras sadrzaj, vec samo low level access-om, ili nekim data recovery proggyjem.

Mrtav sam ozbiljan. Iglicom.
Napravices image bez problema, ali nece da funkcionise, dok ne izbusis disketu(bar ono o cemu ja mislim da se radi). Za ostalo mozemo preko PM-a.

Cool 🙂 Samo gde tachno ili postupak... Ako je tajna moze i preko PM.

PS: Bolje budi ziv ozbiljan, mrtav mi puno i ne koristis :d

Vojkan je napisao(la):
Ma problem je u tome što nemam gde da je ubacim 🙂

🙂
Ja sam bio primoran da ubacim floppy kada sam dosao u situaciju da ne mogu da dignem drajvere za raid kontroler pri instalaciji XPa.....jednostavno NE moze drugacije osim preko FDD-a....smorovi....a Tehnologiju polozih iz prve 😀

FNM, 10 bambija za poslednji PS :d

Nazad
Vrh Dno