Šta je novo?

Clockanje ATI-ja preko Tray Tools-a

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Koliko je pouzdan onaj artefact scaner koji traži najstabilnije frekve za GPU i memoriju i da li sa njegovim vrednostima mogu dići frekvencije ili da se uzima neka rezerva npr. -5 Mhz?

Nije pouzdan uopste!

Kod mene nalazi da je max klok za GPU 440MHz, a tek na 420MHz je sve stabilno osim Doom3-ke, za koji moram da se spustim na 412MHz.

da iskoristim ovaj theard da pitam kako se uocavaju ti artifacti u doom3

U najblazem obliku, po koja bela tackica i to ne na svim lokacijama u igri, u ekstremnijem slucaju, "sneg" od tackica bele, zute i crvene boje na ekranu.

mLaki je napisao(la):
Koliko je pouzdan onaj artefact scaner koji traži najstabilnije frekve za GPU i memoriju i da li sa njegovim vrednostima mogu dići frekvencije ili da se uzima neka rezerva npr. -5 Mhz?
Najjaca stvar u ATi tray tool-u je operisanje sa memorijskim tajminzima. Na taj nacin mozes da izvuces veci takt memorije ili bolje performanse na istom taktu.

Da, ali to radi sa boljim primercima kartica sa starijim cipovima, koje koriste memorije koje se dugo vec proizvode. Hynix od 2.8, Samsung 2.2, 2.8, 3.3 i sl. Ove nove sa GDDR3 memorijom ne daju da diras tajminge nikako 🙂

Zna li neko kako da podesim te tajminge... Na kartici je Hynix 2.8ns koja se i ne clock-uje bas najbolje (na jedvite jade ide do 315 bez gresaka) i pored pasivaca na svakom modulu...
Podizanje napona na 1.6 nije pomoglo (cini mi se da je i odmoglo)
CPU se clockuje ok (540 bez gresaka) inace kartica je Club3D 9600pro

630 MHz, samo? Pa na toliko je isao i dobar deo Samsung 4ns TSOP cipova... 🙂 Da ne pricam o dobrim 3.3ns cipovima... Bas ti je zapao losh primerak.

******... Ima li resenja za ovo... Da li bi pomogla zategnutija setovanja memorije...
By the way kartica izvlaci 4100 u 3Dmark-u 03... Sto je ipak lep rezultat za 9600pro...

Mislis labavija setovanja...? Vrlo malo, skoro nista. Bar u mom iskustvu...

Mislio sam na zategnutije tajminge ali nema veze kada mi nema pomoci... :crash:

Nazad
Vrh Dno