Šta je novo?

Clipper source code u Win aplikaciju. Kako?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Imam Clipper 5.2d aplikaciju koja naravno radi u DOS-u. Pitanje je da li postoji alat da se na ne previše bolan način uz manju preradu source code-a te aplikacije napravi win aplikacija? Tip koji je napisao program je profesionalno ostao na tom nivou i ne koristi ništa naprednije od toga niti je informisan šta može da se uradi. Spreman je da primeni nove alate ako mu ih ja nabavim uz potrebnu dokumentaciju. Na nekom forumu sam našao da to može da se odradi npr. xHarbour-om (www.xHarbour.org). Verovatno postoje i druga slična rešenja. Da li je neko radio nešto slično? Trenutno ne postoji mogućnost da se piše slična aplikacija u nekom savremenom jeziku i ovo je jedino rešenje koje bih probao ako postoji šansa za uspeh.

Ostao na istom nivou i nije informisan sta moze da se uradi? Za deset (ako ne i vise) godina otkako je dos/clipper postao "obsolete"? Alal vera...
Problem je u tome sto su se te stvari mogle koliko toliko bezbolnije uraditi tamo sredinom devedesetih, jer je bilo alata za konverzije i slicno. Medjutim, u proteklih deset godina se vec svasta desilo i sa tim alatima, tako da treba probati. Pogledaj recimo ovaj link za migraciju na CA Visual Objects:

http://www.msolutions.com.au/howto/cavo/cl2vo.asp

Poslednja izmena:
Harbour ti, valjda, prevede kliperov kod na C, e sad, ne znam koliko je to lako prebaciti u visual ...
Mislim da je vaca vajda od od prelaska sa dbf-a na nesto novije, nego od novijeg gui-a.

Jednostavno, izrada takvog programa u savremenom alatu bi me previše koštala i zaista trenutno nemam ta sredstva a ovaj lik je shvatio da njegovim programima odavno odzvanja i zainteresovan je da malo poradi na tom problemu pa bi moju aplikaciju odradio besplatno a posle bi taj know-how on unovčavao dalje.
@Silver: Hvala za link. Pokazaću čoveku pa da vidim da li se on snalazi u svemu tome (moram da mu prevedem na srpski :mad: )

Vrh Dno