Šta je novo?

Civilization V

Meni Civ 5 deluje kao beta verzija. Posebno me nervira što su radnici retardi. Gradovi gladuju a oni grade Trading Post ove :D

tačno tako-gledam kad će koji grad da "poraste-ili da poboljša produkciju-i vidim trading post tamo gde treba farma ili gde treba lumbermill.

Još me više gnjave ovi gradovi-države. Uzmeš ih za allies,oni objave rat-i ne mrdnu nijednu jedinicu na neprijatelja :))) a da ne pričam o zahtevima za uništavanje drugih gradova-najjače je da ti jedan grad zatraži da rokneš drugi,a ti možeš bez problema da budeš ally sa oba! gde je logika??? :D

Jel moguce da ste vecinom razocarani igrom, a GameSpot Score 9.0, User Score 8.3 (1802 vote)?

Oduševe se ljudi što je izašla petica pa daju odmah ocenu 10 :D

Pa ne bih rekao. Igrao sam sve civ-ove od keca i uvek bi se mnogo navukao, ali kada prodju meseci jednostavno dosadi. Tako je bilo i sa 4-tvorkom. Igra je odlicna, ali (i pored svih modova) mi je dosadila, posle dosta vremena naravno.

E sada, petica ima puno problema i slazem se sa vecinom kriticara.

ALI, zahvaljujuci njoj civ mi je ponovo zanimljiv :D
ponovo ona stara groznica, odnosno taman su toliko promenili da imam ponovo zelju da igram! A vecinu propusta ce ionako resiti kroz ekspanzije, tako da od mene velika ocena

Jel moguce da ste vecinom razocarani igrom, a GameSpot Score 9.0, User Score 8.3 (1802 vote)?

Ja jesam, ali joj dajem sansu. Par peceva i da pocnu da se rade modovi - tada bi sve trebalo da se ispegla.

Pa ne bih rekao. Igrao sam sve civ-ove od keca i uvek bi se mnogo navukao, ali kada prodju meseci jednostavno dosadi. Tako je bilo i sa 4-tvorkom. Igra je odlicna, ali (i pored svih modova) mi je dosadila, posle dosta vremena naravno.

E sada, petica ima puno problema i slazem se sa vecinom kriticara.

ALI, zahvaljujuci njoj civ mi je ponovo zanimljiv :D
ponovo ona stara groznica, odnosno taman su toliko promenili da imam ponovo zelju da igram! A vecinu propusta ce ionako resiti kroz ekspanzije, tako da od mene velika ocena

Ali slažemo se da nije za tako visoku ocenu? :)

Dandy da ,znam to. Citao sam HELP, stvar je u tome sto imam odgovarajucu parcelu i zemljiste ali nikako ne mogu da napravim plantazu na njemu tako da ne mogu da razvijem poljoprivredu i privredu dalje.... jednostavno nema te opcije u kontext meniju,a celu mapu sam osvojio i izucio tehnologije i prosao doba itd... stigao sam do baruta a nemam plantazu ni jednu ... i sad tu stojim... kako da napredujem tj kako da dodjem do Apolo programa , gde gresim, ili je to neki bug , imal neko objasnjenje na ove moje muke,nadam se da me kapirate koji problem imam , procitajte ponovo moj prethodni post, i recite mi jel treba i patch 1 i 2 da se instaliraju , znaci OBA ili ?

Plantaža nema veze sa poljoprivredom, samo ti omogućava pristup nekim resursima.
Za hranu postoji jedino farma, s tim da imaš dva tehnološka skoka za nju. Jedan kada dobiješ +1 hrane na poljima pored reka i jezera i drugi kada dobije +1 hrane na svim ostalim poljima.

Plantaža nema veze sa poljoprivredom, samo ti omogućava pristup nekim resursima.
Za hranu postoji jedino farma, s tim da imaš dva tehnološka skoka za nju. Jedan kada dobiješ +1 hrane na poljima pored reka i jezera i drugi kada dobije +1 hrane na svim ostalim poljima.

pa vidim traze mi neke proizvode , a oni uspevaju samo na plantazi. i sad kako pravim plantazu da im isporucim to sto traze? jel samo napravim farmu na polju pa ona ide kroz impruvemen u plantazu ili direktno pravim plantazu na za to posebnom polju?

Moraš da imaš taj resurs na nekom polju da bi uopšte mogao da napraviš plantažu, tipa banane, pamuk itd.
Plantaža nema veze sa farmom, niti je farma potrebna za nju.
Ako nemaš tog resursa u okviru svojih gradova onda ili moraš da se proširiš i kolonizuješ neko mesto gde ga ima ili da ga dobiješ trgovinom od drugih igrača ili gradova-država.

Clear... Jel znas mozda neku strategiju kako da stignem do apolo programa najbrze... da osvojim citavu mapu( ostali mi neki varvari na severu samo) ili da se izgrađujem jos i cekam da vreme prođe tj 'turn'.
Jel kad se pređe prva mapa(igram Ruse na single player tek prva mapa)posle nastavljas od doba u kom si zavrsio, ili pocinje sve iz pocetka tj od najranije poljoprivrede???

Ti baš nisi igrao Civilizaciju ranije, je l' da? :p
Svaka partija je priča za sebe i nema tu nikakve kampanje.

pvi put igram... i odusevljen sam:d
meni nikako nije jasno kako da stignem do apolo programa tj krajnjeg naucno tehn razvoja svoje civilizacije... ako sad osvojim celu mapu i pocistim te divljake na severu preci cu igru i gotovo... posle sve moram ispocetka a igram danima... ja bi da predjem igru tako sto se razvijam a ne tako sto ratujem, kako to da uradim ???

pvi put igram... i odusevljen sam:d
meni nikako nije jasno kako da stignem do apolo programa tj krajnjeg naucno tehn razvoja svoje civilizacije... ako sad osvojim celu mapu i pocistim te divljake na severu preci cu igru i gotovo... posle sve moram ispocetka a igram danima... ja bi da predjem igru tako sto se razvijam a ne tako sto ratujem, kako to da uradim ???

Igraj Civ 3 ili 4, ovo njesra koje je neko igrom slucaja nazvao Civilization 5 nema diplomatiju niti iole veze sa igrama pre nje.

Slazemo se :) ali verujem da ce je dostici jednog dana sa expansionima :)
evo sada treba da izadje ovaj novi patch, tu vec ima vise ispravljenih stvari koje su mi smetale

koji je to patch i koje bugove ispravlja? koliko vidim do sada ima dva to jest jedan samo koji je bitan , onaj prvi ?

Treba da se pojavi uskoro novi (treći) patch. On će ispraviti najviše stvari do sada i svi koji igraju Civ V ga željno iščekuju :p

Ja ne netu nisam uspeo da pronađem ni jedan pach? Nema ga na zvaničnom sajtu.

da! Šta su metalci???

jel postoji neki trener da valja , ja sam trazio ali nista nefunkcionise .... pokreno sam igru :D

Šta će ti to? Prosto igraj na najmanjem nivou težine. Smešno je lako.

Nije se bas lako snaci ako mu je ovo prvi Civ. Moj savet da nadjes neke video tutoriale na YT.
Kad se setim mog prvog susreta sa Call To Power II :D, ama bas nista nisam kapirao u pocetku.

a stvarno mi bi bilo uzivanje da igram sa trenerom , jedino ima sa cheathappensa , ali nebi da placam :S .. jel ima nesto za dzabe ali da radi ?? ako znate odg , molim vas bez onog , sta ce ti to i tako , ako imate molim vas posaljite mi link porukom ... Hvala :D

edit : upravu ste samo nzm kako da povecam grad , i sto mi igra posle odredjenog vremena krasuje

Poslednja izmena:
jel neko uspeo da predje single igru na najtezem nivou ? i kako je pobedio ?

Vrh Dno