Šta je novo?

Civilization V

AI sada sluzi samo za ratovanje, ili za razmenu max 1 ili 2 resursa, jer vise razlicitih na mapama i ne postoje. Ma prodje i 2 sata a da ih ne kontaktiram, prilicno tradicionalna verzija CIVa :)

Kako stoje stvari sa modovima? Secam se da su za civ4 brzo uradili Srbiju:)

Evo igram vec 3 dana i ono sto mogu da kazem je da igra graficki dosta lepo izgleda ali ne moze da se poredi sa Civilizacijom Call to Power II. Najveca mana joj je ta sto nigde nema statistickog poredjenja drzava, u call to power serijalu postoji mnogo dobar grafikon koji kroz vremensko razdoblje prikazuje stepen razvoja svake drzave, kako generalno tako i posebno (vojni, kultoroloski, ekonomski razvoj itd.)

E da je samo to, nazalost mnogo je uproscena. Nekako je "civilization for dummies", a sto je najgore ne verujem ni da ce modovi da poprave jer je sama osnova igrice osiromasena.
Grafika i to, *** to je danas najlakse odraditi...

Uspeo sam da jednu od bar 10 započetih partija privedem kraju. Igra je nenormalno dosadna u kasnijim etapama, jednostavno nema šta da se radi, osim da održavaš zadovoljstvo stanovnika i pozitivan saldo u banci.
Kao šlag na tortu dođe i to što po ostvarenoj pobedi nema nikakvog filmića, samo iskoči obaveštenje da ste pobedili i to je to. WTF!!! Jadno, bedno, da bednije ne može da bude. Kada sam završio tu jednu partiju do kraja pao je uninstall i zbogom CIV 5.

Igra je u fazonu kao kad instaliras nesto, samo lupas next,next:D
Nesto najgore sto su mogli da urade za jednu takvu legendarnu igru...

Slazem se, nazalost. Meni je bilo mnogo zanimljivije igrati demo. U kasnijim erama Workeri su jednostavno beskorisni, kako vreme odmice, disbandujem jednog po jednog. Smor.

BTW, Prvi Civ 6 screenshot!

civ6.jpg

:D

Poslednja izmena:
Takođe prilično razočaran. Ne osećam taj šmek ranijih civilizacija. Sve deluje nakako uprošćeno, premalo zgrada, premalo resursa, premalo tehnologija, premalo jedinica, igra je izgubila svu dubinu.

Meni se igra sviđa, jedini pravi problem koji imam sa njom je zbrzavanje kasnijih etapa igre gde prosto ne stigneš da upotrebiš napredne jedinice, a i strašno skučen izbor kasnijih tehnologija.
Ah da, naravno i blentav kraj igre sa samo jednim status screen-om.

Naleteh na iskustva ovog Civ veterana:
http://www.garath.net/Sullla/Civ5/liberteordre.html

Tačno tako nekako sam se i ja osećao u svojoj jedinoj partiji do sada. Odabrao sam nivo težine koji mi je igra preporučila za čoveka koji je igrao ranije Civilizacije i prekinuo sam negde na pola kada je bilo očigledno da ću pobediti, imao sam duplo više gradova od AI protivnika, a lova i science su mi kuljali sa svih strana. To je ono što ne valja kod Civ5, najbolja strategija je besomučna ekspanzija od samog starta, što kod Civ 4 nisi mogao, upkeep bi ti uništio ekonomiju i istraživanje. Sve je neizbalansirano do bola, nauka ide brzo, a izgradnja sporo, resursi su obezvređeni, AI je katastrofalan i niti ume da se pogađa, niti da ratuje. Ovakva igra bi morala pre izdanja provesti bar pola godine u otvorenoj beti da bi se izbalansirala, to međutim nije odrađeno. Možda će vremenom uspeti da izbalansiraju igru, ali pitanje je hoću li tada imati uopšte želju da igram.

povecaj tezinu?

Slazem se, nazalost. Meni je bilo mnogo zanimljivije igrati demo. U kasnijim erama Workeri su jednostavno beskorisni, kako vreme odmice, disbandujem jednog po jednog. Smor.

BTW, Prvi Civ 6 screenshot!

civ6.jpg

:D

Е то, са све дрмањима џојстика кад се нешто дешава:D

Sid Mejer je pukao-nema više kvalitetnog CIV-a....

Sid Mejer odavno ne radi na Civ-u. Samo lepe njegovo ime i teraju ga da snima reklame.

To mi je jasno-no čovek mora ipak da se makar nešto pita :)

Igra moja devojka sinoć Civ 5 i gradi Apolo program. Kad neki potez pred završetak istog konkurencija je pretekne i završi Apola pre nje. Dobro nema veze, u prednosti je dva poteza, kad ono:

Ako neko završi Apolo program ostali ne mogu da ga više grade. Koja budalaština!!!!
Na taj način onaj ko prvi završi Apolo program rezerviše Space race za sebe.

E ovo je već previše!

Sa kojm nacijom najviše volite da igrate? Meni su Japan i samuraji super. Posebno na početku. Zamerka - moderno doba i suviše kratko traje, trgovanina - niko nece da trguje samnom :)

Igra moja devojka sinoć Civ 5 i gradi Apolo program. Kad neki potez pred završetak istog konkurencija je pretekne i završi Apola pre nje. Dobro nema veze, u prednosti je dva poteza, kad ono:

Ako neko završi Apolo program ostali ne mogu da ga više grade. Koja budalaština!!!!
Na taj način onaj ko prvi završi Apolo program rezerviše Space race za sebe.

E ovo je već previše!

mislim da je tako u svim CIV... onda se otvara svima Space race, samo Apolo Wonder ne moze da se duplira, nego se to prebaci na druge projekte

U ostalim Civ igrama, Apolo program svi mogu da grade i on ti je neophodan da bi gradio delove broda. Nije bitno ko završi Apolo prvi, već ko završi ceo brod prvi.

Ovde ko završi apolo prvi kao da je pobedio.

Meni Civ 5 deluje kao beta verzija. Posebno me nervira što su radnici retardi. Gradovi gladuju a oni grade Trading Post ove :D

Rekli su da će ispraviti prioritete automatskim radnicima u sledećem patch-u, a i moći ćeš da uključiš da ti ne diraju improvement-e koje si manuelno izgradio.

U ostalim Civ igrama, Apolo program svi mogu da grade i on ti je neophodan da bi gradio delove broda. Nije bitno ko završi Apolo prvi, već ko završi ceo brod prvi.

Ovde ko završi apolo prvi kao da je pobedio.

Ja sam igrao sa Japanom i Nemci su zavrsili Apolo program pre mene, nikakvih problema nije bilo da ga i ja zavrsim 10 rundi kasnije pa onda jos dve nacije. Mozda je to do tvoje verzije igre.

ja sam se nacisto zbunio , ne znam dal je ovo normalno u igri ovako: Skoro celu mapu sam osvojio,samo mi jos neki varvari na severu ostali, a ne mogu nikako da napravim plantazu na njivi,znaci nikako ne mogu da mrdnem iz tog doba,i ako imam i calendar i sve i odavno sam prosao sve tehnoloogije... igra mi je iz sirotinjske cetvrti,i nema crashovanja sve lepo radi igram danima,ali nemam nepredak nikako i to me ubi u pojam? jel treba da se updatuje,vidim ima neki update i 1 i 2 , koji treba i jel on ispravlja to? igra mi super radi samo bih rekao da je gameplay scenario pun bagova???:wall:

Kakva plantaža na njivi?
Ili praviš njivu ili praviš plantažu. Plantažu naravno samo ako imaš neki resurs na tom polju za koji je potrebna.

i naravno stavi update i 1 i 2 ...

Nazad
Vrh Dno