Šta je novo?

Civilization: Beyond Earth

Odigrah jednu "partiju", lepo su zapakovali ovaj mod za Civ V i prodaju kao novu igru za 50 EUR-a. Nisu se potrudili ni da odrade filmiće za world wonders...

Vidi se da imaju problema kad treba malo da misle glavom i izmisle nesto novo. Do sada je bilo lako dok se implementirala istorija.

Novi Civ je isti kao Civ V BNW ali sa novom pricom. Ja nista vise nisam ni trazio. 10/10

Ko voli CIv serijal voleće i ovo ali ovo neće privući nove fanove.

Vidi se da imaju problema kad treba malo da misle glavom i izmisle nesto novo. Do sada je bilo lako dok se implementirala istorija.

Ne bih se bas slozio sa tobom imajuci u vidu da uvode neke nove koncepte u igru. Takodje, ovakav tip igara je uzasno tesko izbalansirati, treba im dati vremena.

Da se ne stekne utisak da je igra losa, nije, uveli su neke nove koncepte i pokusavaju nove stvari i to je sjajno, igra ima strasan potencijal. Samo zahteva jos poliranja i sredjivanja kao i CIV5, uostalom. Ko ga je igrao vanilla zna koliko je bio los, a sada je CIV5: BNW jedna sjajna igra.

E baš tako, igra ima ogroman potencijal, ali se tačno vidi da neke stvari treba da se ispeglaju (kao na primer bilo koji Victory, pošto je sad svaki bolno spor) a neke da se dodaju. U svakom slučaju ja sam do juče igrao BNW, neće mi smetati da malo promenim :D
I samo još da izađe za Mac, da ne kradem bratu laptop (trenutno je zarobljen na mesec dana najmanje :))

sad sam odigrao jednu malo duzu partiju,nisam je zavrsio,ali sam stekao skroz drugi utisak nego kad sam prvi put probao igru... Sto se vise igra, vise se primecuje razlika izmedju civ5 i BE... ne moze se reci da je kao ekspanzija petice,jer se razlikuje dosta stvari... vise opcija ima u civ5,ali to je zbog ekspanzija,verujem da ce uvesti i ovde skorije...
stvar koja me mnogo nervira,stalno moram da zadajem iznova rutu za trade caravan,ili kako se vec zove,uzasno me nervira...
onda,ovo me je nerviralo i kod petice,mada moguce je da ja ne znam da igram,pa je zato problem.... sa nekim nacijama sam ok,budemo prijatelji,sve ekstra,sve super... i onda kad me napadnu neki levi,ja uzvratim,skrcam ih...i onda ovi sto sam bio super sa njima (iako nemaju dodirnih tacaka sa ovim sto su me napali) pocnu da mi se*u kako idem protiv covecanstva,bla bla... i odjednom svi sa mnom na noz... pa brate sta da radim,moram da se branim :D

mnogo mi se svidja kod spijunaze sto mogu da se regrutuju vojnici... napao me lik sa alien jedinicama (wtf,ne znam odakle mu) i slucajno se desilo da sam bas njega spijunirao za jedinice... i dodje mi lepo alien jedinica,au majko koliko je jaka :D vidim po skrisotovima da postoje i neke ogromne i jace,ali nemam pojma kako da ih nabavim...
ondaa,jos jedan (valjda) bag... iz cista mira me napadose dve nacije,ja krenuo da ih krcam,osvajam im gradove,pa i glavne,ali oni ni da ponude mir,ni da prihvate pregovore koje ja hocu da pocnem,nista nista... znaci nemoguce da se prekine rat... u petici je to bilo ok,ovde je izgleda pokvareno...
ima jos dostva stvari koje sam primetio tokom ove jedne partije,ima i bagova... morace da se ceka par godina da se sve sredi... vratio bih se na peticu,ali nekako me vuce ovo da istrazim sve do kraja :)

Meni se sinoc desilo da sam imao 2 wondera koji su mi omogucili dve razlicite pobede - Contact, za koji se ceka 30 turnova, i Empancipation, za koji je potrebno poslati 1000 strength jedinica. Taman sam bio na pola i sa jednim i sa drugim, kad odjednom, totalno neplanirano, napala me susenda civilizacija nakon cega sam brzi izgubio jedan grad i kompletan Emanpication gate. Ali, opet zahvaljujući brutalnoj ekonomiji, u roku od samo 10 poteza sam usepo da ih zaustavim u napadu i da ih sve pobijem, nakon čega se ostatak jedinica morao povući.

U prevodu - AI dobrano reaguje kada ste blizu pobede, samo dosta kasno reaguje jer nisu imali šanse. Ali, u toj partiji koja je trajjala 470 poteza, tih 10 je bilo apsolutno najuzbudljivije.

Civ V sam igrao na immortal i deity gde sam uspevao da pobedim, ovde na normal sam izabrao put za transcendence i cim sam poceo da gradim wonder napali me sa svih strana. Igra je odlicna, pitanje da li kupiti sad ili cekati nesto kao GOTY sa svim ekspanzijama.

Civ V sam igrao na immortal i deity gde sam uspevao da pobedim, ovde na normal sam izabrao put za transcendence i cim sam poceo da gradim wonder napali me sa svih strana. Igra je odlicna, pitanje da li kupiti sad ili cekati nesto kao GOTY sa svim ekspanzijama.
ja uvek na stimu kupim ali tek posle prve ekspanzije. Vanilu nikako

koji je po vama najbolji afinitet? ja nekako uvek igram sa harmony, ostale nisam ni probao...
ili je sve isti djavo,samo zavisi kojim resursima si okruzen,pa po tome da izaberes?

inace,evo posle par nedelja igranja po malo, nekako mi igra izgleda laka,tj mnoooogo laksa nego civ5... igram na predzadnjoj tezini i nekako mi je isto kao da igram na dosta laksoj,jedina razlika je sto komp pravi mnogo vise gradova...
mada me i dere po nekim kriterijumima za pobedu,jedino mogu da ih dobijem osvajanjem,tu su bas slabi...

Vrh Dno