Šta je novo?

City Media IP TV

rastafarian

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2003
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D, BeQuiet! Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650 Aorus Elite AX
RAM
2 X 16GB DDR5 Kingston PC6000 KF560C36BBEAK2-32 FURY Beast RGB EXPO
GPU
MSI RTX4070 12GB, SUPER 12G GAMING X SLIM
Storage
2TB SSD Kingston KC3000 M.2 NVMe
PSU
FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W, PPA10A2413
Kućište
BeQuiet! PURE BASE 500 FX Black
Monitor
Gigabyte 32
Laptop
Lenovo Idea pad gaming
Tablet
iPad, Samsung tab S9 ultra
Mobilni telefon
iPhone 15 proMax, Fold5, S24Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sad citam u novinama, napravili neku promociju u hajatu, dža bu...
kao dovoljan protok od 256 bla bla
Jel cuo ko sta o ovome?

ps. evo imaju cak i sajt
http://www.citymediabeograd.com/

Poslednja izmena:
Ovo je smesno! IP TV i to sa protokom od 256?! A sajt im je do bola uradjen!

Sajt im je katastrofa, a osoba iz "prodaje" (u NYC) sa kojom sam sada razgovarao je crtani film sa sve srpsko-engleskim ...

Ovo i ne izgleda lose. Probao sam 1024 kbps stream. Fino radi. Software je preveden na srpski. 57 kanala - $39 mesecno.

Dok se ne pojave neki kvalitetniji kanali ja ovo ne bih uzimao.Da dajem kintu da gledam ove gluposti na tv-u, ne pada mi na pamet.

Ja ovde vidim nekoliko problema

1: mislio sam da je SBB skup, a pogotovo D3, medjutim prevario sam se. Ovo je mnogo nekvalitetnije i skuplje + moram da trosim internet bandwidth

2: ja placam taj protok (internet provajderu) + njihovu pretplatu. :zgran:

3: SBB vec ima D3 koji je kvalitetniji, (HD rezolucija) ne jede net, a duplo je jeftiniji (ako ne i vise)

4: bice kljuceva na sve strane veoma brzo 🙂 (do duse, sve i da je dzabe ja ovo ne bi koristio, treba mi net za pametnije stvari)

Poslednja izmena:
A da živiš negde kao gastos?

Ovo je prevashodno predvidjeno za nase ljude u inostranstvu. Uostalom, ne sluzi svima Internet samo za DL svega i svacega i kasnije narezivanje toga na DVD i bacanje u plakar 🙂

3: SBB vec ima D3 koji je kvalitetniji, (HD rezolucija) ne jede net, a duplo je jeftiniji (ako ne i vise)
)

Na satelitima ukupno ima nekoliko kanala u hd varijanti:HD discovery,Sky HD, HD swiss,Canal + HD i jos mozda 10 ukupno a nijedan od njih nije u D3 ponudi , mozda sam risiver i moze da prikaze hd rezoluciju ali dzaba kad je emitovanje krs.

Verovatno si mislio na mpeg kvalitet slike ? .MPEG imaju svi kanali sa satelita (osim vecine nasih,turskih,ruskih,arapskih itd.).

Ajmo ljudi dajte neke kljucheve ... Nemam uslova za kablovsku pa moram da se zadovoljim ovim ...

Na satelitima ukupno ima nekoliko kanala u hd varijanti:HD discovery,Sky HD, HD swiss,Canal + HD i jos mozda 10 ukupno a nijedan od njih nije u D3 ponudi , mozda sam risiver i moze da prikaze hd rezoluciju ali dzaba kad je emitovanje krs.

Verovatno si mislio na mpeg kvalitet slike ? .MPEG imaju svi kanali sa satelita (osim vecine nasih,turskih,ruskih,arapskih itd.).

Sve sto se emituje digitalno (analogno se vise i ne koristi) je MPEG strim.Mislim, takva je tehnologija: analogni signal je prestao da se koristi jos pre par godina. RTS i sve nase stanice se emituju takodje digitalno.

Poslednja izmena:
Na satelitima ukupno ima nekoliko kanala u hd varijanti:HD discovery,Sky HD, HD swiss,Canal + HD i jos mozda 10 ukupno a nijedan od njih nije u D3 ponudi

Greshish, ovaj silno greshish...

http://en.kingofsat.net/hdtv.php

U najavi za narednih uskoro je josh 10ak (ako ne i vishe) na ova nasha tri omiljena...hb, eutel, astra...mislim da albanci treba da dodaju josh 4-6 hd kanala u digitalbania...

Ovo je prevashodno predvidjeno za nase ljude u inostranstvu. Uostalom, ne sluzi svima Internet samo za DL svega i svacega i kasnije narezivanje toga na DVD i bacanje u plakar 🙂

ako je tako onda ok. Ja sam posmatrao iz "nashe" perspektive.

Sto se bandwidtha tice i tu si u pravu. Nasim ljudima, "gastosima" kako ih je Heinz nazvao, skoro sigurno ne sluzi za to 🙂 Do duse, ni meni ne sluzi iskljucivo za to ali svakako mi se ne trosi 1mbit za gledanje TV-a 😛

D3 cak nije ni dostupan u svim gradovima. Na primer u Pozarevcu nije dostupan...

Mada je i ovo fol IPTV a u stvari je bezvezarija, osim ako si u inostranstvu pa ti se gleda domaci program...

Sve sto se emituje digitalno (analogno se vise i ne koristi) je MPEG strim.Mislim, takva je tehnologija: analogni signal je prestao da se koristi jos pre par godina. RTS i sve nase stanice se emituju takodje digitalno.

Znam da je sve mpeg stream ali je razlika sto navedene stanice imaju kvalitet koji je predvidjen za analagnu zemaljsku televiziju pa onda prebacen u mpeg.

Uporedi recimo kvalitet Rai-a i vecine kanala iz Total Tv-a.

@marko_84:Obrati paznju da na toj listi ima 10 kanala koji su National Geographic 🙂, dakle jedan isti kanal,imas dalje discovery koga ima 5 istih 🙂, filmski kanali uglavnom emituju iste filmove ako su u hd a ako nisu to sto je natpis HD u uglu nije mi neka uteha. Uglavnom gledam Sky paket posto imam card a sve ostalo mi je prilicno jadno u odnosu na njega.

PS: Albanski kanali 🙂

meni je recimo sve na TV-u jadno osim discovery kanala. Filmove skidam sam, serije takodje, dakle samo ostaju te emisije i neka zezanja. 100 ljudi 100 cudi. U sustini, TV ni ne gledam. 🙂

meni je recimo sve na TV-u jadno osim discovery kanala. Filmove skidam sam, serije takodje, dakle samo ostaju te emisije i neka zezanja. 100 ljudi 100 cudi. U sustini, TV ni ne gledam. 🙂
+1. Da ironija bude veća, i dokumentarni program Discovery-ja je stopostotno dostupan putem interneta. A pojava da TV uslovljava prisustvo zbog praćenja (serije, recimo) je takođe - pih.

IP TV kao ideja je interesantna ali ne verujem da će se uskoro ovde pojaviti kvalitetna usluga...

i++ Takodje TV ne gledam samo serije i filmove i to SCI-FI a posto Sci-Fi materijala na nasim stanicama ima u izobilju(ahmm sarkazam) ja skidam sa neta pa na miru gledam...Cak i sa ovim mojim jadnim netom 256kbps skinem lepo za 3 dana celu sezonu serije i imam zagarantovan provod mesec dana(po jednoj seriji)

Nazad
Vrh Dno