Šta je novo?

Citanje enkriptovanih fajli!!!

Looney Toon

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Postoji li ikakva sansa da procitam fajle koje su pre reinstalacije bile enkriptovane!??!? :wall: :mad:

Instalirao sam sistem, i sada ne mogu da pristupim fajlama koje su bile enkriptovane.
Sacuvao sam Documents and Settings\"ime korisnika", ako to moze da mi pomogne.

Probao sam da napravim drugog korisnika koji se isto zove i iskopirao ntuser.dat, ali naravno kao sto sam i ocekivao - nista! :mad:

Ako iko moze ikako da mi pomogne - neka VICE!

Unapred hvala!

Nije upalilo! :mad:
Jos me vise deprimiralo to sto mi je jedan drugar rekao da zaboravim na podatke, da nema sanse da se izvuku!!:smash:
Ako neko ima jos neki predlog dobrodosao je!

a bas si koristio efs?
mislim ono desni klik pa encrypt contents to secure data?

Opet zaglavljen!

u ovom uputstvu se pominje lokacija hklm\sam\sam\domains\account\users\%usernumbers% u registriju predpostavljam, ali kod mene ima samo hklm\sam\sam\ (predpostavljam zato sto nisam na domain-u)

Ima li neko ideju gde da bunarim?

ovako nekako ja bih probao erd commander, nisam siguran, ali je taj svasta mogao...
inace verujem da su dobre sanse da ces da zaboravis na podatke, jer koja bi to sigurnost bila, da mozes da uzmes hard i procitas podatke gde hoces??

Ja sam pokusao sve i svasta ali bez odgovarajuceg sertifikata koji se naravno izgubio prilikom reinstalacije nece pomoci ni sotftware tipa EFS jer ga i on takodjer zahtjeva...

Ako je neko to ovde na Bench-u uspeo verujem da je to znanje koje vredi podeliti sa ostalima jer je to pitanje koje vec godinama muci neke koji su tim enkriptovanjem izgubili bitan materijal i do njega ne mogu jos doci a tu ime je pred nosom....

Nasao sam na net-u neko kao objasnjenje, da moze da se kreira isti korisnik, cije podatke (naravno razumljive samo kompu) u vidu nekih brojki mogu da nadjem u Docu...\ime_usera\Applica...\Microsoft\Crypto (koji sam srecom sacuvao), pa da te brojke prebacim u Hexadecimalne, pa da ih izvrtim po bajtovima i naslozim, pa tako naslozene ubacim u registri, ali ..... u registriju nisam nasao destinaciju koju je zadao!!

Znam da su sanse za povracajem podataka minimalne, ali ipak cu da probam i da dam sve od sebe (i onoliko od drugih koliko su spremni da mi pomognu :d ), da povratim te podatke, jer ne mogu da ih nabavim nigde drugo.
Izmedju ostalog tu su mi i procedre za standardizaciju ISO 9001 prilagodjene za nas (Srbiju), koje nema sanse da nabavim ponovo!

USPEOOOOO!!!!! :banana: :banana: :happy: :happy:

Sledite uputstvo iz linka koji sam postavio, detaljno ga procitajte i to je to!!!

Hvala svima na pomoci!

Poslednja izmena:
Imao sam, sacuvao sam ceo direktorijum usera, iz Documents and Settings.

Ima, koliko sam video, na onom linku, objasnjenje da se u enkriptovanoj fajli vidi koji je user (mislim na ceo kod usera).

pa nisam ni kopirao!
a sve sam za svaki slucaj backup-ovao na drugi hdd preko win-ovog backup-a.
tamo valjda i pise da treba uraditi na jednoj fajli backup, pa njega otvoriti hex. editorom.

NOVA PORUKA :) (vadjeno iz naftalina)

jel moze neko da mi objasni kako ovo funkcionise, i da li mogu da pristupim tim podatcima i sa druge masine/windowsa/usernamea?
da li je proces enkripcije stiktno vezan za windows koj se u tom trenutku nalazi instaliran? da li mogu uz pomoc sifre ili user IDa da povratim pristup podatcima?

sta mi je tacno potrebno da bi pristupio enkriptovanim fajlovima, posle formatiranja sistemskog diska (dakle imam samo taj fajl i nista vise)?

pitam jer imam nesto bitno sto zelim da enktiptujem, ali ne znam da li da to uopste radim, jer cesto reinstaliram windows? (a i da ne instaliram cesto, opet...)

Da bi pristupio fajlama koje su enkriptovane, moras na novo instaliranoj masini da napravis identicnog korisnika, sa istim SID-om (pr. S-1-5-21-824247398-2129871995-662003430-1003), cela ova prica je bila u tom pravcu, ili da kada uradis enkripciju, odvojeno snimis i sertifikat kojim posle pristupas fajli.

cekaj bre, pa to je za internet sertifikate? kakve to veze ima sa enkripcijom?

Nazad
Vrh Dno