Šta je novo?

Citac kartica

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Pozdrav ljudi...
Imam interni čitač kartica (onaj što dolazi na mesto floppy-ja, kada je povezan izbacuje mi gomilu "Removable diskova" i zanima me kako da ih uklonim.

Neko mi je dao rešenje kada mi sata HDD prepoznavao kao removable disc i kreirao dam ključ u registry-ju, pa me interesuje da li i ovo može da se reši na taj način.

link
Sličan je ovom čitaču

A evo šta izbacuje

Prilozi

• 12.JPG
    12.JPG
    57.7 KB · Pregleda: 97
Skini program USB Safely Remove i probaj u njegovim opcijama mislim da imas da sakrijes uredjaj. Ne mogu da se setim kako mi je kod kuce. Znam samo da mi nije aktivna zelena ikonica za safely remove sklonio sam je. Program je ekstra videces i sam.

Enable\Disable u Device Manager-u

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• Clip01.jpg
    Clip01.jpg
    47 KB · Pregleda: 259
  • Clip02.jpg
    Clip02.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 267
Ok. to je najmanji problem, a šta će biti kada ubacim karticu???

moram ponovo u device menager da uradim enable:trust:

Da - to je problem...
Sad shvatam da ti ustvari zelis da sve bude automatski i da se sistem ponasa kao kad koristis USB drajv - zelis da ikonice nestanu kad uredjaj nije aktivan.

Pa ako koristiš samo jedan tip kartice, onda isključi sve drajvove osim tog za tvoj tip kartice. Tako ćeš imati samo još jedan dodatni disk. Ostalim diskovima skini dodeljena slova u Disk management-u.

Da - to je problem...
Sad shvatam da ti ustvari zelis da sve bude automatski i da se sistem ponasa kao kad koristis USB drajv - zelis da ikonice nestanu kad uredjaj nije aktivan.

Upravo tako to je to sto mi treba.

@zelenizub A kako ja da znam koji cu danas sutra tip kartice koristiti, zar svaki put kad mi dodje neki drug sa mobilnim telefon koji koristi razlicit tip kartica ja treba svaki put da se dr*am da aktiviram neki drugi bay.

Pa lijepo ti je čovjek rekao u gornjem postu. Koristi USB safely remove hardware-program.

Imaš opcije koje tražiš, da sakrije uređaje kada nisu aktivni i to baš naglašeno da je korisna opcija kod čitača kartica.

To i ja koristim!

Pa lijepo ti je čovjek rekao u gornjem postu. Koristi USB safely remove hardware-program.

Imaš opcije koje tražiš, da sakrije uređaje kada nisu aktivni i to baš naglašeno da je korisna opcija kod čitača kartica.

To i ja koristim!

Ako nisi pročitao šta sam rekao, evo ponoviću ti...Nije to to što meni treba...

A evo i zašto, program se smešta u system tray i mora da bude aktivan, ja upravo to ne želim, jer i ovako mogu da namestim ikonicu safely remove da bude sakrivena i rešio sam posao, ali nije to to.

Siguran sam da ako se u reg-u promeni neka vrednost, da se on neće prikazivati, jedino što ne znam koja vrednost:S:

Stvaro, još uvijek ne znam šta tebi konkretno treba.

Evo gledam tvoj post po 3 put danas i vidim da pricas da hoces kada ubacis karticu u citac da se pojavi uredjaj kao npr. sto se pojavi kada ubacis flas-stik memoriju a da nestane kada izvadis ili odjavis.

E pa o tome ti pricamo SURTEX i ja. Rjesenje je USB safely remove program.

Evo gledam tvoj post po 3 put danas i vidim da pricas da hoces kada ubacis karticu u citac da se pojavi uredjaj kao npr. sto se pojavi kada ubacis flas-stik memoriju a da nestane kada izvadis ili odjavis.

E pa o tome ti pricamo SURTEX i ja. Rjesenje je USB safely remove program.

Brate jel ti kapiraš šta ja pričam...NECU dodatne programe, ako ne znaš šta ja hoću ne uplići se u raspravu, ako neko ko se razume bude pročitao ovu temu, pomoćiće, a ako ne modovi će je obrisati kada zastari i o.k.

Stvarno te ne kontam, 5 puta ponovaljam da sam probao programčić, da ima dobrih opcija, ali da nije to to što ja hoću...:wave:

Vrh Dno