Šta je novo?

Cisto da prekontrolisete ...

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Komp je za "devojcicu" koja igra igrice pa sam rastrgnut izmedju, koliko toliko, lepih periferija i sto jace unutrasnjosti.

Monitor - Samsung 720N LCD 17" 200.00 €
CPU - AMD Sempron 3400+ Box, Socket AM2, 1.8GHz, 256kB cache, 64bit, DDR2-667 dual channel support, Manila core, gar. 3 god. 80.00 €
ili
AMD Athlon 64 3000+ Box, Socket AM2, 1.8GHz, 512kB cache, DDR2/667 dual channel support, Orleans core, gar. 3 god. 80.00 €

Nije mi bas najjasnije zasto im je cena ista kad je Athlon na papiru jaci? Ponovo sam ispao iz toka ...

MB - Asus M2V-TVM, AM2, VIA K8M890/8237R+, PCIex16, VGA/256M shared, 2xDDR2 DualCh, 2xSATA RAID, 2xATA133, SC5.1, LAN, gar. 3 60.00 €

Nisam hteo da uzimam skuplju plocu sa vise prikljucaka koji joj svakako nece biti potrebni, a komp nece biti ni klokovan tako da nema potrebe za boljom plocom?

RAM - DIMM 1GB (2x512MB kit) DDR2/667MHz Kingston ValueRAM, 240-pin, PC2-5300, CL5, 1.8V, dual channel, LifeTime Warranty 100.00 €
GPU - Gigabyte Radeon X1300PRO, PCIE16, 256MB GDDR2, 128bit, Zalman silent-pipe (bešumna), DVI, HDTV, TV-out, gar. 3 god. 77.00 €
HDD - Maxtor 80GB DiamondMax 10 (6V080E0), 7200rpm, 8MB buffer, Serial-ATA2 300MB/s, OEM pack (u kesici), garancija 1 god. 50.00 €
CD/DVD - DVD+-R/W drive Pioneer DVR-111D black, max.16xDVD+-R, 8x6xDVD+-RW, 8xDVD+-RDL, 40x32xCDR/RW, 2MB, ATA66, OEM pack 36.00 €
CASE + CPU - Frontier-Vito Aurora, midi-tower 4x 5,25"+ 2x 3.5", PSU 400W, front 2x USB, black 30.00 €

Znam da nije najpametniji izbor, prvenstveno zbog napajanja ali nista drugo se ne uklapa u cenu, ako bude problema sa napajanjem, dodace se neko ...

Keyboard - Microsoft Comfort Curve 2000, ultra-thin, spill resistant, ergonomic comfort curve design, multimedia, OEM, USB/PS2 25.00 €

Posto je smotana, bolje da ima ovu spill resistant varijantu 🙂

Mouse - Microsoft Wheel Optical black, Microsoft scroll wheel optički miš, crna boja, OEM, PS2/USB 12.00 €
Speakers - Labtec Pulse 485, 28W RMS, 2.1, Subwooofer + 2x Satellites, garancija 2 god 40.00 €

Dakle budzet je 700 €, sve bi trebalo uzeti iz jedne prodavnice te sam se odlucio za Imtel. BTW, jel daju oni na rate?

Ako ima nekih kardinalnih gresaka ili moze nesto bolje za iste pare, slobodno predlozite.

Hvala unapred.

umesto maxtora od 80 Gb neki veci ali WD ili SEAGATE-mala razlika u ceni-mnogo vishe prostora
Umesto Pajonira neku NEC
I ako mozesh dodaj josh 20-ak evra za 7300 GT...

Ja mislim da je to to🙂

Monitor: Ne razumem se bas najbolje u TFT, ali ortak ima taj monitor i deluje OK!
Maticna: Gresis, i to mnogo! Maticna doprinosi performansama i to mnogo! Bolje dati jos koji evro i uzeti M2N-E koja je za koplje bolja od te!
Proc: Nije ni meni, ali uzmi athlona!
RAM: Dobra je memorija, nemam zamerke 🙂
GPU: Za 90e imas da uzmes barem 3 puta jacu karticu Gainward 7300GT GLH ima fenomenalan kuler, ne cuje se! (kontaktiraj korisnika flight).
HDD: Ja bih uzeo nekog WD-a
CD/DVD: Pioneer je odlican, samo ga flesuj
CASE+PSU: Sto nije pametno, Frontier napajanja su bolja od vecine kung-fu (jnc i kompanija)
Keyb: Ta tastatura je ergonomska, tj. izlomljena, jesi li siguran da ce da se svikne na nju?
mouse... Dobar je mis, ja ga imam! (doduse belo izdanje)
Speakers: Mislim da je bolji izbor Logitech X-230!

Pozdrav!

Najbitnije mi je da sam izabrao dobru platformu za ove pare, posto sam ispao iz toka pa me zbunise sve ove C2, D3, H4 platforme 🙂

Keyb: Ta tastatura je ergonomska, tj. izlomljena, jesi li siguran da ce da se svikne na nju?

Nije, vidi: http://images.google.com/images?cli...&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi

Savijena jeste ali nema rupu po sredini.

Sto se tice dvd/rw, misljenja su podeljena, ja ipak naginjem ka Pioneer-u.

Sto se tice HDD-a, ako ostane para uzecu 160GB ali to nije od presudnog znacaja, posto ko zna kada ce ona ispuniti i taj od 80. Mojih poslednjih par HDD-ova su WD ali sam cuo da se Maxtor vratio na pravi put sa Diamond max 10 serijom pa reko da probam. Posto segate nemaju uopste u imtelu ako ne bude WD od 80 morace Maxtor.

M2N-E takodje nema na stanju (ceka se), ako bude uzecu.

Za GPU ste dobro predlozili, verovatno cu uzeti nju ali onda ce hdd morati da ostane ovaj, pogotovo ako i plocu zamenimo.

Sto se tice zvucnika ako sve ove promene udju u opticaj onda ce ostati bez zvucnika pa neka ih dokupi kasnije.

Hvala na predlozima :wave:

Seagate 80GB Barracuda 7200.9, 2MB cache, 2.8 bels (idle), Ultra ATA/100, OEM pack (u kesici), garancija 1 god. 3,700 46.4
Seagate 320GB Barracuda, 7200, 8MB cache, UltraATA100, garancija 1 god. 7,800 97.8
imtel..

@SumAnuT

17" TFT - 720N je OK ali je 200€ mnogo.
Sa X1300PRO se nece bas naigrati...
HDD 80GB je mali....
Labtec Pulse 485 ( 40.00 € ) mnogo kostaju.

MB+CPU+RAM
Mozda je pametnije ostati na malo starijoj ali proverenoj platformi i za iste pare dobiti jacu masinu.AM2 je jos uvek sveza i drzi malo visu cenu.

Ja sam pre dve nedelje sastavljao konfu "svastiki" pa cu podeliti iskustvo:

CPU: AM2 Athlon64 3000+ : bolje od semprona pre svega zbog vise L2 cachea
MB: Via chip set je vec zastareo mada i nije toliko los... moj savet je Asus M2N-MX. Mnogo bolja integrisana grafika (GF 6100) i savremeniji chip set. Odlicna mATX ploca!
RAM: Bice dosta i 512MB (uzeh Corsair DDR2 PC533 CL4) mada ako imash love otvori se za josh jedan 512mb modul
HDD: Seagate 160GB SATA2 NCQ: 80GB je jako malo... razmisli o vecem
DVD: NEC tj Optiarc 7170: i sam ga imam... odlican rezac
Monitor: LG TFT 1752S: odlican odnos cena/performanse

Da dodam josh US robotics modem, kuciste blueberry "400w", A4 mis, A4 tastatura, A4 zvucnici, Alps floppy.. sve komplet me izaslo 46783 din. E sad tu nema grafike jer je meni bash trebalo integrisano resenje jer se devojcica uopste ne igra ali posto imash budzet do 700e, mozes dodati josh 7300GT ili josh bolje 7600GS za nekih 100ak evra i to je to. Dakle uzeo sam sve gore navedene komponente koje sam ti preporucio i veoma sam zadovoljan.

Moj ti je savet da umesto pioneera uzmes nec ili lite on posto umesto jedne dobijas dve godine garancije. Drugo umesto tog maxtora sa jednom godinom garancije mozes da uzmes seagate 80GB sata2 sa 8MB cache sa 5 godina garancije (i za manje para 3750din), dok ti je moja preporuka seagate 160GB sata2 sa 8MB cache za malo vise para 4975din i takodje 5 godina garancije. Pozdrav.

Poslednja izmena:
MB+CPU+RAM
Mozda je pametnije ostati na malo starijoj ali proverenoj platformi i za iste pare dobiti jacu masinu.AM2 je jos uvek sveza i drzi malo visu cenu.

Ma uzeo bih ja A64 3500+ socket 939, on kosta nesto malo vise od 3000+ AM2, ali nema u Imtelu ploce za njega.

Moracu da pogledam i druge firme, ne ide ovako ...

Monitor neki 19" jer za 200e ima velik izbor. Preporuka Benq. Imam jedan, a igraonica u komsiluku ima 9 komada, svi perfektno rade i bez bad pixela su.

HDD - Hitachi. Malo se greju, a cene niske. 80GB 8MB kesha SATA300 i 3 godine garancije za 46-47e. Za 60e ima od 160GB, jer 80 GB brzo presusi kad krenes da instaliras igre...

Za RAM pre bih uzeo Apacer AM1 na istoj brzini, citao sam dobre kritike, garancija je 10 godina, ali je i do 20tak evra skuplja, pa ako se ne uklapa cenovno, ostani na Kingstonu.

Pozdrav svima, evo mog prvog posta, pa reko da budem konstruktivan, a ne da vas odmah natovarim sa problemima 😀

Evo i mog predloga:

Prilozi

• cene.webp
    cene.webp
    45.3 KB · Pregleda: 98
HDD WesternDigital
Procesor AHTLON
Maticna -ne stedi,razlika u performansama je ogromna
Napajanje - Codegen , sasvim ok , iz licnog iskustva ,bez problema , radi 24h 7 dana u nedelji stabilno.
DVDRW - NEC .Vidjao sam nove Pioneer DVDRW uredjaje koji se muce sa nekim diskovima koji su u dobrom stanju,znaci zaobidji Pioneer,LG itd.

Zasto da zaobiđe WD? Preporučuješ mu da uzme Seagate sa 1. god. garancije koji nije sata umesto WD-a koji je sata2 sa 3 god. garancije. Ako nađe negde Seagate koji je sata2 i sa 5 god. garancije, svakako da bi trebalo da ga uzme, ovako....

Poz!

Nazad
Vrh Dno