Šta je novo?

Cisco epc 3925 HG i USB external HD network storage

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poruke
3,960
Poena
710
Ne znam da li sam postavio pitanje na pravomdelu foruma, ako sam promašio neka me moderator prebaci tamo gde treba:

Dakle, Imam problem sa prepoznavanjem zakačenog externog hard diska WD Elements 1Tb na USB ovog rutera.iz naslova kojis am dobio od SBB-a na korišćenje Prethodni ruter Netgear Rangemax Dual Band WNDR 3700 ga je regularno povezivao i računar kao i svi računari u mreži su ga prepoznavali tj. videli, međutim ovaj sad izgleda ima problem, HD je ispravan, ruter mislim da je takođe ispravan (sve ostalo radi kako treba=, lampica za USB svetli međutim u listi uređaja ni na jednom računaru se ne prikazuje . Probao sam razna podešavanja, uključio uPnP u podešavanjima za ruter jer je bio isključen, isključio Firewall na kompjuteru, restartovao ruter, restartovao kompjuter, isklučivao HD oz struje i uključivao, međutim ništa se ne dešava i dalje ga ne vidi ni jedan računar u mreži. Moguće je da sam nešto propustio npr. u podešavanjima za ruter pa ako može mala pomoć. Ja inače koristim Mac sa poslednjim OS X Mavericksom, pa ako tu ima neko podešavanje koje sam propustio skrenite mi pažnju. Dakle ja sam zamenio netgear ruter sa ovim ciscom na kome sam kreiraonovu novu wireless mrežu i to je to. Ništa drugonije dirano.
 
Poslednja izmena:
Imam isti problem...
Na netu ima jako malo informacija a 99% se svodi na to ili da je taj USB port na ciscu namenjen samo njihovom servisu ili da je tu reda radi, ako nekom nekad zatreba ali da nije softverski jos omogucen.
Ipak, onaj 1% kaze da se na disku koji je dosao u kutiji sa ruterom postoje neki drajveri za USB i da prvo oni treba da se instaliraju da bi USB port proradio.
Interesantno je da je na disku odstampana informacija da sadrzi samo uputstvo o koriscenju u PDF formatu, ali kada se disk otvori kroz explore, ima svasta nesto da se nadje...
Nisam jos probao da poradim na tome...
Da li je neko vec probao?
 
hvala na odgovoru.
naravno da je taj manual bio prva stvar koju sam gledao, ali u njemu ne pise nista o ovom portu osim informacija tipa da kada je neki uredjaj prikacen na ruter preko usb porta da led sijalica svetli, da ista sijalica blinka kada se radi neki data transfer i to je sve.
mozes li mi pomoci i nagovestiti gde to i sta lepo pise u uputstvu?
u medjuvremenu sam pronasao i sledeci interesantni link ovde.
 
Taj USB port sluzi za povezivanje racunara i modema/rutera putem USB porta za racunare koji nemaju LAN ili WiFi karticu. Danas je to retka situacija, ali i dalje je moguce tako povezati racunar i izaci na internet. Slicno kao sto su se ranije dial-up modemi povezivali na serijski port.

Ovo sto si linkovao za Iomega, nema veze sa ovim sto ti hoces - taj Iomega uredjaj je mrezni disk, a uputstvo opisuje kako konfigurisati EPC3925 da bi mogao da spolja (sa interneta) pridjes tom disku.

Pozdrav
 
ok, razumeo...
jos kada bi moglo da mi eksterni HDD glumi mrezni disk, pa da modem/ruter prikacim na njega preko USB-a i pristupam mu preko neta...
ali nece moci, zar ne?
 
Sa ovim ruterom i firmwerom na njemu, ne.

Pozdrav
 
Hoces da mi kupis neki?

izvini, ali morao sam.
NHF!
;)
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno