Šta je novo?

Cisco cable modem 2100 ?

stefl

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2007
Poena
319
Imam gore pomenuti modem a provajder je Kopernikus. Posto jako retko menjaju IP adresu (DHCP daje IP adresu mozda na mesec dana, nisam bas merio), interesuje me da li postoji neko softversko resenje koje bi da tako kazem, softwerski resetovalo modem i da tako dobije novu IP adresu. Znam za neke programe iste namene ali su bili za ADSL i HG routere. Bio bih zahvalan na savetu, jer resenje sa iskljucenjem modema na 24h i nije resenje,

pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Ne postoji nacin da radis reset, jer sam provajder dodeljuje IP adresu.

Znam da provajder sam dodeljuje IP adresu (kad istekne lease time), ali kako je moguce to isto kod ADSL-a a ne moze na kablu ?

pozdrav !

Moglo je pre i na kablovskom, dok je bila starija tehnologija.

A ne moze da se menja IP prostim resetom modema jer se na strani provajdera odredjuje koja ce IP adresa biti kod kog korisnika. Verovatno se vezuje za MAC adresu, nisam siguran.

Moglo je pre i na kablovskom, dok je bila starija tehnologija.

A ne moze da se menja IP prostim resetom modema jer se na strani provajdera odredjuje koja ce IP adresa biti kod kog korisnika. Verovatno se vezuje za MAC adresu, nisam siguran.

Pa da, verovatno je IP adresa vezana za MAC adresu, jer sam morao da kloniram MAC adresu LAN kartice u ruter, da bi mi mreza radila preko rutera, sigurno je to. Nista od moje zamisli, u svakom slucaju hvala na objasnjenju,

pozdrav !

probaj da instaliras haxoware pa sa njim probaj da forsiras promenu ip adrese

probaj da instaliras haxoware pa sa njim probaj da forsiras promenu ip adrese

Koliko vidim na net-u radi se u stvari o ubacivanju novog firmware-a, e sad problem je sto ja taj modem moram da vratim kada raskinem ugovor sa Kopernikusom, a ne znam da li ce praviti problem zbog toga.
Hvala za info nisam znao da postoji takvo sta za kablovski modem !

Pozdrav !

Cisco EPC2100R3 problem

Ovakav mail sam uputio svom operateru Jotel-u Niš:
"Molim Vas da ispravite greške u radu interneta koje se ogledaju u smanjenoj brzini download-a. Paket mi je Turbo flat 3 (15/2 ), a brzina koju postižem na speed-test-u je 0,86/2,5 (Dl/Upl). U prilogu imate screenshot-ove ekrana modema. Molim Vas da obratite na „Ilustraciju 4“ gde se vide logovi označeni sa „Critical“.Tu je i .txt fajl sa tim istim logovima.
Smatram da je usluga koju dobijam nesaobrazna ugovoru koji smo zaključeni i ceni koju plaćam za uslugu i molim Vas da to u najkraćem roku otklonite."
Modem je Cisco EPC2100R3

Clipboard04.jpg

Clipboard02.jpg

Sadržaj log-a:
Time Level Description
Tue Jun 09 03:52:23 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Time Not Established Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Sun Jun 07 12:50:34 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Wed Jun 03 08:35:43 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Wed Jun 03 05:57:47 2015 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
Sat May 30 12:06:08 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Fri May 29 11:51:57 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Fri May 29 11:50:58 2015 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
Fri May 29 06:45:13 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Fri May 29 06:45:02 2015 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Fri May 29 05:53:01 2015 Critical (3) Received Response to Broadcast Maintenance Request, But no Un...
Time Not Established Critical (3) SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/Q...
Fri May 29 04:40:40 2015 Critical (3) DHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
Time Not Established Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Time Not Established Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Fri May 29 04:29:50 2015 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Fri May 29 04:29:50 2015 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Fri May 29 04:29:28 2015 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Fri May 29 04:29:28 2015 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Fri May 29 04:29:10 2015 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
Fri May 29 04:29:10 2015 Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
Fri May 29 04:28:47 2015 Critical (3) Init RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted

Poslednja izmena:
2100 je baš stara serija modema. Da li imaš neki uređaj izmešu računara/tvoje mreže i Cisco-a?

T3 greška predstavlja nemogućnost ili limitiranost upstream path-a, dakle komunikaciju tvog uređaja ka serveru. Proveri traceroute do nekih servera, koliko ima hopova i da li se gube paketi. Obavezno kontaktiraj njihovu tehničku podršku i uradite sve te provere zajedno.

Ја сам својевремено на таквом модему имао свакодневне разне грешке, најчешће ове Time Not Established Critical али и разне друге што уопште није сметало интернету. Према параметрима је сигнал сасвим ОК мада би могао да буде и бољи.
Ако си сигуран да немаш нешто што прави сметње (могућ вирус и слична штеточина, wireless који можда користи још неко, локалну мрежу у којој неко вуче разне садржаје) онда свакако појури подршку да дођу и провере. Могуће је да и они мало пилићаре, џабе ти добар сигнал ако они немају добру брзину. :)

Nazad
Vrh Dno