Šta je novo?

Ciscenje Trojanaca, Wormova..

Aleksandar

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2000
Poena
650
Muce mi se poznanici sa nekim wormovima, trojancima, sta li su vec. Kazu, non stop iskacu neki prozori i nude im komercijalne prog da ih ociste, jel. Sada je na svakih nekoliko sekundi vec.
Ja sam na daljinu pokusao da pomognem koliko sam mogao, a i to nije mnogo - SpyBot, Antivirus prog i sl. Sada ce probati sve to, plus sa HijackThis, pa sve iz Safe moda, kao sto je ovde savetovano:
http://forums.majorgeeks.com/showthread.php?t=35407

Ako to ne pomogne sta dalje? Instalacija OS-a, neki drugi savet?

Ako se instalira OS, trebalo bi da se prvo sacuvaju vazni podaci, pre formatizovanja diska (jedna particija). Da li se moze bez straha prikljuciti spoljni 200GB USB disk na ovaj vrljavi PC i prekopirati? Stos je sto je taj spoljni disk pun takodje vaznih podataka, takodje i instaliraniog SW-a, pa se vlasnik istog boji jako da se i on nekako ne zarazi cisto prikljucivanjem na onog nesrecnika. Ja mislim da ne moze, da li je strah mozda opravdan?

meni to ne lici na wormove i trojance, vec klasicne reklame..

Kako god sa se zove, ja vise ne razlikujem sta je od tih napasti sta po nazivu, poenta je da je racunar neupotrebljiv dok se to ne ocisti. Za mene su sve to "virusi"..

koji browser koriste poznanici? nek predju na Operu ili firefox i nek probaju AdMuncher ( www.admuncher.com )

verovatno su reklame i dosadni popup prozori, jer ne verujem da bi wormovi, virusi, trojanci rekli - e cao evo me na tvom kompu, kupi taj i taj program da bi me se resio :)

offtopic: jel dolazis na dizajnzonu? :D

Reinstalacija sistema ti pomaze 100%, napravi vise particija i instaliraj dva sistema...to ti je najbrze i najlakse na kraju krajeva ces i sam videti...Ciscenja nikad nisu potpuno sigurana i uspesna

Ako josh uvek nisi probao, probaj da im predlozish da "ubiju" messenger servis?

Poz:wave:

Predlog

Moj skroman doprinos u ovom slucaju izgleda ovako:
spy sweeper - abdejtovan i skeniraj
ewido- iskoristi takodje posto abdejtujes
Kasperski AVP - naravno
i naravno outpost on ima opciju da zabrani aktivnosti koje si ti opisao.
Ja sam imao slicnih problema pa me je ova kombinacija spasila.

Hvala na predlozima, probace se redom. Za sada se pratoi savet iz gornjeg MajorGeeks dokumenta, plus Nortnon Antivir, a2 i jos neki SW za "cesljanje".
Ja nemam pristup tom PC-u, samo mogu da dajem savete i predloge.

Koristi se IE i Opera, ali prozori krenu da iskacu odmah po logovanju, dok se jos nista nije ni pokrenulo.

OT: Idem na DZ, samo nikako da krenem da ucestvujem u diskusijama u fotkama, pokusavam da sortiram i svoje, pa da se konacno ukljucim.

Poslednja izmena:
Meni avast dobro radi skeniranje i zastitu, ne ubija sistem mnogo

NOD 32 i AD-AWARE SE Profesional

Kasperski AVP i AD-AWARE.Za sada sve ok.

Kao sto Scorpio rece, Start - Run - (ukucaj) services.msc , nadji messenger , desni klik, Properities pa Startup type na Disabled.
Vjerovatno je to :)

Izgleda da su Adaware i CCleaner u Safe modu pocistili djubrad, za sada se ne pojavljuju ponovo..

mislim da se ova tema ponavlja već n-ti put
u većini slučajeva se ispostavilo da oni kojima se to dešava, nemaju instaliran najnoviji SP i ostale apdejte
instalacijom istih problem je rešen
znači: instalirati najnoviji SP za postojeći OS (za XP - SP2, za W2K - SP4), ako nije već instaliran, kao i sve ostale critical updates koji nisu sadržani u service pack-u...

ranije je moglo da prođe "ubijanje" messengera, možda može i sada u nekim slučajevima, pa nek' proba prvo to, ali znam da nekima (uključujući i mene) to nije pomoglo...
takođe nisu pomogli ni razni adaware, spyware removal i antivirus programi

edit: ovaj post je očigledno pisan kada je Aleksandar poslao svoj post, ali možda pomogne drugima

Poslednja izmena:
Vrh Dno