Šta je novo?

Ciscenje lasera

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
Imam jedan cd rom i jedan dvd rom koji malo slabije citaju diskove (muce se i jedva ih procitaju) cime bih mogao da probam da ocistim laser, razmisljao sam o alkoholu ili o onim cudnim diskovim za ciscenje?

Sta mi vi savetujete?

Mani se tih diskova za ciscenje, sje*o sam jednu liniju koja je slabo citala sa takvim nekim CD-om, nego lepo rastavi tu optiku, i bez ikakvog alkohola sa cackalicom za usi :D prebrisi socivo. Ako to ne pomogne, gotovo je sto se tih optika tice.
Pozz

Ja sam skoro igrom slucaja nabasao na neku mikrofiber krpu sa kojom sam "oziveo" jedno 4 optike koje apsolutno nijedan disk nisu htele da vide (brisanje s njima, bez ikakvog sredstva)
Problem je samo sto nemam pojma gde da nabavim jos takvih :)

Pa ako to ne pomogne, i ako ti nece biti problem ako shebes optiku, probaj i sa alkoholom. Da to je to :). Nisam probao na socivu DVD roma, vec na audio liniji (njenom laseru/optici), ali kontam da je svejedno.

Mada ovo sto je [Mancha] predlozio je cak i bolje, al' ko ce sad da nadje mikrofiber krpu, cackalice za usi ima svaka kuca/stan.

Poslednja izmena:
upravo tako, najlakse je stapicem za usi
ako je bas zabagrelo, mozes stapic malo natopiti sa alkoholom i preci preko sociva i posle suvom stranom lepo isusis i to je to.

ovo radi u vecini slucajeva ali postoji problem kada se zaprlja drugo socivo koje se nalazi blizu lasera i kome se ne moze prici fizicki bez rasklapanja celog tog sklopa, ali ok, to se retko desava, bas gde se puno pushi, kuva i sl. ;)

Ok hvala, probacu pa javljam da li sam uspeo.

Nazad
Vrh Dno