Bolje ti je da stapic umocis u izopropil alkohol. Tako ces bolje ocistiti, a i nece ostati dlacice od stapica. Socivo ce se malo pomerati, ali ako budes pazljiv sve ce biti ok.
Inace, trebao si da uradis Search!
\\za divno cudo taj CD sa cetkicama i krpicom na koju se kane tecnost (Hama), me je spasao muka vadjenja iz kola, rasklapanja i ciscenja cd plejera.Pustio sam ga u dve ture da prodrlja i posle toga je sprava pocela da cita sve diskove normalno. Btw, ne preporucujem ni ja to za ciscenje sociva na kucnim i komp. cd/dvd uredjajima.
Ja sam kupio kod kineza neki VCD cleaner pack (cd sa cetkicama, 3 hemikalije, cetka za brisanje cd-a) za 150 dinara. Neverovatno kako cisti, sve mi je drajvove ocistio i rade kao novi (na PC-u, linija, sarzer u kolima)
'Aj okaci sliku da znam sta da trazim, treba mi za mini liniju koja vise od 3 godine ne cita CD-ove.
Ciscenje sociva samo sa suvim stapicem, bez ikakvih hemikalija. Eventualno huknuti pa prebrisati. Ono sto se ovako ne ocisti nece ni sa svom tom hemijom. Na socivima ima neki sloj emulzije koja reaguje na hemiska sredstva i jednostavno spadne i posle ciscenja uredjaj radi neko krace vreme i onda otkaze skroz.
Potvrdjujem ovo.Bolje ti je da stapic umocis u izopropil alkohol.
...i da nije agresivniji ume da ostavi tragove prilikom isparavanja sto na socivu nije bas....
Sociva jesu plasticna, alkohol koristi slobodno, a ja sa bezinom ne bih probao jer on razgradjuje neke vrste plastike.Cekajte sad, jeli potvrdjeno da su sociva plasticna i da su bezin i alkohol "NO-NO" ili sta?
Ciscenje sociva samo sa suvim stapicem, bez ikakvih hemikalija. Eventualno huknuti pa prebrisati. Ono sto se ovako ne ocisti nece ni sa svom tom hemijom. Na socivima ima neki sloj emulzije koja reaguje na hemiska sredstva i jednostavno spadne i posle ciscenja uredjaj radi neko krace vreme i onda otkaze skroz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari