Šta je novo?

Ciscenje laptopa

Mr.Jack

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2007
Poena
309
Uzeo sam laptop pre 2 dana pa me interesuje cime mogu da ga cistim, prevashodno ekran, posto sam uzeo polovan i ekran je bas prljav, neka tecnost, spprej...bilo sta..?

Ja vec 15g cistim sve od tehnike 96% alkoholom rastvorenim 1:1 sa destilovanom vodom, sve to smesteno u pumpicu i 100% pamucnom majcom,ugasim pc,lap,tv,stub... isprskam obrisem majcom sacekam par minuta da sve ispari ako je zaostalo nesto i palim.... do sad nisam imao nikakvih problema... Ako pak imas dosta prasine,stavi lap u kola pa na pumpu,tamo uzmi onu pumpu za gume pa ga dobro izduvaj oko kulera i oko tastature tu se navata prasine najvise pa onda alkohol...

Bio je u merkatoru, nisam siguran ima li jos uvek, gel za ciscenje LCD ekrana (svih vrsta), za male pare tipa 150-200 dinara. Imao sam ga dosta dugo, cistio lap top, moj philips 19" lcd i gomilu tudjih ekrana prilikom servisiranja. Nisam kupovao gotovu kombinaciju (iako ima i to) vec taj gel i najmekaniju microfiber krpicu ona ti je isto 100-200 dinara u merkatoru.

Ako pak imas dosta prasine,stavi lap u kola pa na pumpu,tamo uzmi onu pumpu za gume pa ga dobro izduvaj oko kulera i oko tastature tu se navata prasine najvise pa onda alkohol...

To se vise ne savetuje, jer zbog prejakog pritiska i potiskivanja djubreta jos dalje u dubinu laptopa moze da se ostete vodovi na ploci.

Ma obican mer za stakla ce ti odraditi posao, samo ga naprskaj na krpu a ne direktno na ekran da ti se ne bi slio u donji deo.

^ +1
A moze i "Blis", AD Panonija [Pancevo] 😉 (isto - sredstvo za prozore)

Nazad
Vrh Dno