Šta je novo?

Ciscenje kontakta

skydiver

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
620
Kako ocistit kontakt, gde se kaci punjac, handsfree, kabal za povezivanje sa PCem? Na kontaktu se uhvatila patina, pa moram da balansiram dzek kako bi pogodio pravi polozaj, ili mi se npr. desava da handsfree gubi kontakt, pa se zvuk cuje samo na jednoj slusalici. U pitanju je konkretno SE K750i.

Pokusao, ali ne ide bash :-( to pricas iz iskustva, ili ti je samo palo napamet?

drug koji radi u servisu telefona mi je rekao da je cackalica najbolja za to jel dovoljno tvrda da skine prljavstinu a da ne izgrebe onaj zlatni zastitni sloj na kontaktima(znaci bolje nemoj nista metalno tipa turpija i sl)

Starom chetkicom za zube,ili chetkicom za uljane boje,naravno nekom manjom.Po potrebi je umochiti u alkohol,ali da ne prska na sve strane,vetj da bude vlazna.Naravno,potrebno je brzo ochistiti jer aklohol brzo isparava😀

Hvala, probacemo sve to pa da vidimo

Alkohol definitivno.

moj drugar u servisu je uzeo cetku za farbanje najmanje sirine i iskekao nekih 90% duzine dlacica i tako cisti ako to ne pomogne probaj da pokvasis cetkicu alkoholom i da ocistis i bice ok onda.

Na osnovu visegodisnjeg iskustva, grublja cetkica za zube u kombinaciji sa kontakt sprejom daje najbolje rezultate. U nedostatku kontakt spreja, sasvim korektno se ocisti cetkicom umocenom blago u alkohol.
Pozdrav

Ali da se zna, ako baš ima rđe - onda nafta ili WD40.

Pa tesko da zardjaju kada su kontakti pozlaceni, plus jos su od bakra.

R310 ako se sećaš, Ericsson, nešto mu mnogo pala cena od jednom, koštao je oko 750DM i onda 150DM, ja ga pazarim, otporan na vodu, sve mu radnje radim, stavimo ga u lavabo i pozovem taj broj, voda "vibrira"... Zezam se na bazenu sa njim...
Posle ~mesec dana neće nešto da puni bateriju. Te puni se, ja ga pomerim / ostavim na sto, pogledam - punjenje prestalo. Savijam kabal od punjača... ništa. Pogledam slučajno kontakte - oni zarđali. Znači - sve može da se desi. Pozlaćen nije isto što i zlatan.

a zar alkohol, kontakt sprej i sl nisu provodnici el energije i zar onda ne postoji mogucnost kratkih spojeva izmedju kontakata ???

Pa naravno da ćeš da skineš bateriju kada čistiš kontakte!!!

Pojava oksida na kontaktima za punjac je izgleda "losa mana" (kao sto bi rekao jedan asistent na faxu) SE k750i :S: I na mom je pocela da se javlja.
A resenje je manje vise sve sto su ljudi ovde rekli: cakcalica, cetka za zube, "osisana" cetka za farbanje... sa malo alkohola ili nekog kontakt spreja, WD40 i sl... Samo nemojte preterivati. :bottle:

Nazad
Vrh Dno