Šta je novo?

Ciscenje Acer-a

AtiRage

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2002
Poena
620
Imam Travelmate 2490, istekla mu garancija pa planiram da ga malo otvorim i ocistim, ako za to realno ima potrebe.
Interesuje me da li se laptopovi vise prljaju iznutra nego desktopovi, i dali ima potrebe za nekim redovnim ciscenjem istog?
I koliko je komplikovano rastaviti i kasnije sastaviti isti? Posto sam dosad cackao mali milion desktopa, ali laptop nikad nisam imao prilike da otvaram.

Cistio bih tastaturu pre svega [pretpostavljam da je to odvojeni deo laptopa, pa za to i ne treba da se preterano rastavlja], ali bih virnuo i unutar masine, posto ima ventilator, garant ima i tona prasine...

Imam Travelmate 2490, istekla mu garancija pa planiram da ga malo otvorim i ocistim, ako za to realno ima potrebe.
Interesuje me da li se laptopovi vise prljaju iznutra nego desktopovi, i dali ima potrebe za nekim redovnim ciscenjem istog?
I koliko je komplikovano rastaviti i kasnije sastaviti isti? Posto sam dosad cackao mali milion desktopa, ali laptop nikad nisam imao prilike da otvaram.

Cistio bih tastaturu pre svega [pretpostavljam da je to odvojeni deo laptopa, pa za to i ne treba da se preterano rastavlja], ali bih virnuo i unutar masine, posto ima ventilator, garant ima i tona prasine...

na svake 2 godine ima smisla, cesce samo ako rade u prasnjavim uslovima.

Pa tako sam i mislio - na otp 2 godine, a na proloce ce biti 2 godine kako imam lap.

Jel mi mozes reci koliko je tesko rasklopiti laptop i da li su velike sanse da ga negde ostetim sa otvaranjem i ciscenjem?

Pa tako sam i mislio - na otp 2 godine, a na proloce ce biti 2 godine kako imam lap.

Jel mi mozes reci koliko je tesko rasklopiti laptop i da li su velike sanse da ga negde ostetim sa otvaranjem i ciscenjem?

Ako to nikada nisi radio, a srafciger ti bas i ne lezi kako treba u ruci onda nemoj. U principu radice to bez brige jos 2 godine. Tada ce i onako biti za prodaju :)

Lezi mi ok :)
Videcu jos koliko je potrebno da se cisti..

Tastatura se rastavlja dugmic po dugmic kao kod regularnih tastatura ili se odvaja ceo nekako?

Proguglaj malo i potraži servisno uputstvo za tvoj laptop. Ja sam jednom naleteo na uputstvo za svoj i posle mi je mnogo značilo kad sam ga rastavljao. Iako sam jako vičan rastavljanju i sastavljanju što-čega priznajem da bih se pomučio oko ovoga da nisam imao pravo uputstvo.

Evo jedan primer, tastaturu mog laptopa drži par šrafova, koje nije problem ukloniti, i nju zatim treba samo povući na gore. Međutim, tastatura je zalepljena dvostrano lepljivim tračicama za laptop i treba je povući sa dosta velikom silom, da bi se odlepila. Da nisam imao odgovarajuće uputstvo i znao šta drži tu tastaturu ne bih se usudio da upotrebim toliku silu, pa ne bih umeo ni da rastavim laptop.

Ja sam skoro pokusao da ocistim svoj "Amilo Pro".
Odsrafio sam sve srafove (preko 30) sa donje strane, ali nikako nisam uspeo da rasturim kuciste. Da li tu postoji neka fora ili sta? Dakle sa donje strane, ispod monitora, kao da postoji jos nekoliko srafa tako cvrsto se drzi plastika....

Vrh Dno