Šta je novo?

Cirilicni pisani font (kao u bukvaru)

pitanje i dalje aktuelno. (nasao sam neke, koji su donekle OK, ali se zabrljave kad krenem da kucam Č, Ć,Š,Đ,Ž, pomesa cirilicu i latinicu, npr, reč lupam sad, Temišvar, piše pisanim Темиšвар... da li postoje neki NORMALNI, free fontovi?

na cirilici.com, su modifikovane verzije a ne ko u bukvaru, neka slova se razlikuju, a sa prvog linka sam i koristio font i s njim se desava ono sto sam opisao gore.
ne bih dzabe otvarao temu a da nisam guglao pre toga. ne znam, mozda je do moje 64-bitne verzije Office-a, font je bajat?(sto mi deluje nelogicno, al ajd da pitam)

Pretpostavljam da ti ni Tesla font ne odgovara?

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    29.7 KB · Pregleda: 24,514
Otvori Word, ili koji vec program koristis, prebaci jezik u Language Bar-u na Serbian Cirilic, odaberi font u Wordu i kucaj.
Ja probao ove na drugom linku (ne sve, naravno) i lepo izgledaju. Mada vecina ima cudno veliko slovo D.

probaj preko "font expert" programa, vrlo jednostavan za upotrebu, font možeš trajno instalirati ili samo dok ga koristiš.

Evo, da prekratim muke onima koji traže originalni pisani font, postavio sam u attachmentu. Konačno sam našao
nego, sad me interesuje, kako da(najbolje bi bilo) u wordu koristim ovaj pisani font ćirilicu, sa velikim i malim linijama za slova(kao u đačkim bukvarima-sveskama).
hvala unapred

Prilozi

• Fontovi.rar
    94.8 KB · Pregleda: 1,685
MOžeš da ga instaliraš u fontove i da uvek bude prisutan na računaru i da ga izmeđuostalog usporava ili da ga samo pokreneš i dok je pokrenut da ga koristiš u wordu

druže nisi me razumeo, font sam instalirao, prekopirao font u control panelu, i radi savršeno, nego ne znam kako da izvedem, da kada kucam u wordu, otkucani tekst bude kao da je pisan u svesci(sa punim i tankim linijama). znači to mogu i u Fotošopu(crtajući linije pa preko njih pisati tekst) ali bi mi bilo praktičnije u Wordu...
evo slika(prva koja sam našao na netu), nadam se da je jasnije

Prilozi

• SNAG-0002.jpg
    SNAG-0002.jpg
    3.8 KB · Pregleda: 435
Poslednja izmena:
Jedino sto mi pada na pamet je da postavis "linijastu" sliku kao pozadinu dokumenta, a da prored prilagodis razmaku izmedju linija.

@cilebg
Onda je rešenje da se proba uvesti neka vrsta obrasca koja bi simulirala takvu pozadinu il ida se to odradi u programu koji su namenjeni tako nečemu

Nazad
Vrh Dno